Sport » Egyéb sport

Nagyszerűen teljesítettek a spártai székelyek

Futottak, egyensúlyoztak, falat másztak, tüzet ugrottak át. Volt köztük, aki részvételt nyert az andorrai Európa-bajnokságra.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
SzecsiNyert

Szécsi a világ tetején (videó)

Volt francia válogatott labdarúgók méltatták a...
teqball02

Mi adjuk az egész román válogatottat

Ráadásul címvédőként utazunk a franciaországi...
ivovolgye

Ha október eleje, akkor irány az Ivóvölgye!

XI. kiadásához érkezett az Ivóvölgye...

Sparta1
A székely spártaiak, fotó: Lukácsi Lehel archívuma
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2017. június 19., 15:33
0 hozzászólás. 

Hallottál már a Spartan Race-ről? Ha igen, ugorj lejjebb három bekezdéssel, ha nem, egy kicsit képbe hozunk. Ez egy akadályokkal teletűzdelt futóverseny, amely leginkább a katonai kiképzőtáborokra hasonlít, a versenyzők szögesdrót alatt kúsznak, sárban dagonyáznak, falat másznak, tüzet ugranak át, hogy csak egy párat említsünk a verseny akadályai közül.

Az első spártai versenyt 2010-ben rendezték Vermontban, mára több országban rendeznek versenyeket, sőt Európa- és világ-bajnokságot is, amelyre a most hétvégén rendezett kazincbarcikai futamon is lehetett selejtezni. A kazincbarcikai forduló középtávú, tehát 15 kilométeres, 29 akadállyal tarkított verseny volt és több udvarhelyi, a Feel Good Sportegyesület tagjai is megmérettették magukat rajta.

A székelyudvarhelyi Lukácsi Lehel portálunknak elmondta, elhatározták, hogy idén megszerzik a Spartan Trifecta medált, amit egy éven belül a három spártai verseny: a Spartan Sprint, a Spartan Super, a Spartan Beast teljesítésével szerezhetnek meg. A kazincbarcikai forduló a középtávú verseny volt, a sprinten már korábban vettek részt Veszprémben, és a majdnem félmaratoni, 30 akadállyal tarkított nehézfiú maradt hátra.

Majd ötezer, köztük nyolc székelyudvarhelyi és egy székelykeresztúri kihívásra vágyó sportkedvelő vállalkozott arra, hogy a több mint 500 méteres szintemelkedésű versenypályán feszegesse teljesítőképessége határait. Hogy ne legyen torlódás az akadályoknál, a versenyzőket nem egyszerre, hanem 250 fős futamokban indították útnak.

Sparta2

A férfiak elitversenyében, amely többnyire profi sportolóknak van kiírva, a Feel Good Sportegyesület elnöke, Ilyés Sándor Lóránd és Kacsó Zoltán vett részt. Előbbi a nyolcadik helyen végzett, utóbbi 82. lett. A Feel Good elnöke, mivel az elitek versenyének első tíz helyettje között végzett, kijutott az idei andorrai Európa-bajnokságra.

Kiderült, a székelyudvarhelyi Kovács Zsuzsannának is sikerült kvalifikálnia magát az EB-re, már az előző veszprémi sprintversenyen.

A kompetitív kategóriában versenyeztek inkább a székelyföldiek, ez a középső kategória, többnyire ezt is sportolók alkotják. Itt Nagy Csaba, Bara Hunor, Szilárd László, Lukácsi Lehel, Nagy Sándor, Kovács Zsuzsanna és Bara Szende volt érdekelt.

A hölgyek 6., illetve 22. helyen végeztek, míg a férfiak mind az ötön bejutottak a legjobb ötvenbe, ezzel felérve a csapartverseny dobogójának második fokára. „Akárhány fős csapatod van, a közületek beérkező negyedik versenyző ideje számít" – magyarázta Lehel. Éppen az ő ideje ért dobogót a Feel Good Sportegyesületnek. A csapat érmeket és okleveleket vehetett át Kazincbarcikán, továbbá a győztes négyesnek nem kell fizetnie a következő verseny nevezési díját, ami 200-300 lej körül mozog.

Sparta3

„Ami számomra és a csapatnak is elég húzós volt, érdekes, hogy nem erőnléti, hanem ügyességi gyakorlat. Egy három és fél méteres 5-10 centi széles rúdon kellett végigegyensúlyozni, aminek egy félméteres szintkülönbsége volt. Ez, amikor sáros és vizes, és reszketsz is a fáradtságtól, nem egy egyszerű dolog" – mesélte Lehel, melyik volt számára a legnehezebb feladat.

Az udvarhelyről kiutazó csapat Nagy Sándorral készült fel, és mindegyiküknek sikerült befejeznie a távot.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."