Sport » Egyéb sport

Udvarhely idén is büszke a sportolóira

A sporté volt a főszerep a régi moziban, a város kicsiket és nagyokat díjazott. Munkatársunk is közöttük volt. Sportgála, ötödszörre.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
SzecsiNyert

Szécsi a világ tetején (videó)

Volt francia válogatott labdarúgók méltatták a...
teqball02

Mi adjuk az egész román válogatottat

Ráadásul címvédőként utazunk a franciaországi...
ivovolgye

Ha október eleje, akkor irány az Ivóvölgye!

XI. kiadásához érkezett az Ivóvölgye...

sportgala2
Sinka-Király Levente először részesült a díjban. Fotók: Csedő Attila, Gál Előd
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2015. március 20., 13:17
1 hozzászólás. 

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy kényelmes volt a behúzott has és a kinyomott mellkas, amit a körülbelül negyven mellém leülő birkózó eszközölt ki nálam, ennek ellenére az ünnepélyes hangulat hamar rám ragadt. Hozzájárult ehhez az a kisfilm is, ami az udvarhelyi sportélet képeit tartalmazva indította az estet.

A vetítés után a Székelyföldi Filharmónia termébe (a volt mozi épületébe) egybegyűltek egy perces gyászcsenddel emlékeztek a nyolcvanegy éves korában elhunyt Szabó Dénesre, városunk egyik legjelentősebb kézilabdaedzőjére.

„Sportolói előtt a város meghajtja fejét"- nyitotta ünnepi beszédét Bunta Levente, aki a sport fontosságát és építő erejét ecsetelte. A polgármester elmondta, hogy „ugyan még nem lábaltunk ki a gazdasági válságból, körülbelül 100.000 lejjel több pénz van idén sporttámogatásra a költségvetésben", továbbá olyan örömhírekkel rukkolt elő Budapestről hazatérve, miszerint két labdarúgó pályával illetve sportteremmel is gazdagodik a város.

sportgala1

Mindkét műgyepes focipálya megépülésére már idén sor kerülhet: az egyik a Puskás Akadémia partnerségével, a másik a Kós Károly Szakközépiskolában.

Bunta beszédének befejeztével megkezdődött a díjátadás, amelyen közel ötven Székelyudvarhely Sportjáért díjat osztottak ki. Elismerésben részesültek azok a edzők, sportvezetők, akik szakértelmükkel segítették az udvarhelyi sportot, illetve azok a sportolók, akik mindezt eredményekkel kamatoztatva öregbítették városunk hírnevét 2014-ben.

A díjakat Bakó Lajos, a sportiskola igazgatója, Miklós Magdolna, 187-szeres román válogatott, az 1976-os montreali olimpián részt vevő negyedik helyezést elért csapat tagja, Lőrincz Géza az Iskolás Sport Klub labdarúgó katedrájának alapítója és végül polgármesterünk, Bunta Levente adta át a kitüntetetteknek.

A szakosztályok közül a bajnoki címért küzdő Székelyudvarhelyi Kézilabda Club és az FK Székelyudvarhely 1. Ligás futsal csapat mellett díjjal jutalmazták többek között az IPSE Sport Klubot, ami amatőr csapatként az országos futsalbajnokság 2. értékcsoportjában az ezüstérmet szerezte meg, valamint évek óta szervezi az IPSE Tömegfutást, a díjat Szász Attila vette át.

Megtudtuk, hogy birkózóink nem is akármennyire helyezték vissza a sportág térképére városunkat, hiszen sűrűn járták a színpadot az elismerésekért. Szavazatok alapján városunk legnépszerűbb sportolójának Szabó Zoltán (Kobra) avanzsálódótt, míg a legnépszerűbb egyesület az EmőZumba táncegyesület lett, mindkettejükről kisfilmet tekinthettünk meg, utóbbi produkcióival is színesebbé varázsolta a gálát.

sportgala3

Ștefan Andrei-Mihály (Stefi), a Móra Ferenc Általános Iskola testnevelő tanára zsebelte be a legnépszerűbb és legaktívabb tornatanárnak járó díjat. Végül, ami számunkra a legtöbbet jelentő trófea, Székelyudvarhely Sportjáért díjjal jutalmazták kollégánkat, Sinka-Király Leventét, az Udvarhely Napilap és az uh.ro sportújságíróját, fotósát. A sportünnepnek is betudható gálaest a díjazottak közös fotózásával ért véget.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Pety
2015-03-20 14:35:35
Hurrá , megérkezett a polgi !
Valaki nem vállalkozik, hogy a facebookos képeken negjelölje a polgármestert ha nem egyébbel , hát legyen a neve : Navétás .

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."