Sport » Egyéb sport

Hamarosan kezdődik a Városi Síbajnokság

Még lehet jelentkezni a több évtizedes múltú amatőr Városi Síbajnokságra.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
SzecsiNyert

Szécsi a világ tetején (videó)

Volt francia válogatott labdarúgók méltatták a...
teqball02

Mi adjuk az egész román válogatottat

Ráadásul címvédőként utazunk a franciaországi...
ivovolgye

Ha október eleje, akkor irány az Ivóvölgye!

XI. kiadásához érkezett az Ivóvölgye...

madarasih
Fotó: Virginas Bandó
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2016. február 04., 15:49
0 hozzászólás. 

A tervek szerint az idei bajnokság három fordulós lesz, de megtartják a családi síversenyt is. Február 20-án lesz a Jómadarak Kupa, március 5-én a Roseal szervezi a versenyt, március 6-án tartják a 33. Pro Familia családi síversenyt, és március 19-én rendezik a Szuper Vadmotoros Kupát.

A korábbi években több, 2013-tól kezdődően pedig három csapat méri össze gyorsaságát a Hargitán: a Roseal S. K., a Jómadarak és a Szuper Vadmotorosok, de még most is jelentkezhetnek sportszerető munkaközösségek, baráti társaságok vagy akár nagyobb családok. A síbajnokságon való részvétel feltételeiről Szász Lehelnél lehet érdeklődni, a 0745 382 339-es telefonszámon.

Az amatőr Városi Síbajnokság a jelenlegi arculatát 1984-ben kapta, amikor az akkori Municípiumi Alpesi Sí Szakbizottság megfogalmazta a szabályzatát. Ezek a szabályok a mai napig érvényesek. A rendezvény szervezői azóta is a legfontosabb célkitűzésüknek tartják, hogy megszerettessék a gyerekekkel a sízést és a Madarasi Hargitát. Tavaly is közel száz sportkedvelőt mozgattak meg a jó hangulatú amatőr bajnokság síversenyei. A nők és férfiak korosztályonként versenyeznek, minden korcsoportban az első három helyezettet díjazzák, a csapatversenyben pedig a beérkező első két nő és első öt férfi eredménye számít. A legkevesebb hibapontot gyűjtő csapat nyeri a fordulót, majd végül a bajnokságot is.

A Madarasi Hargita sípályáin jelenleg is jó hóviszonyok vannak, főként, hogy újabb 10 cm hó hullott, de a napokban további havazások várhatóak. Szombattól kezdődően 17 óráig működnek majd a felvonók, egy órával tovább használhatják a pályákat az ott síelők és hódeszkázók.

 Madarasi Hargita Síközpont/uh.ro



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."