Sport » Egyéb sport

Nem biztos, hogy eltiltják a versenyzéstől Tófalvit és Sarapovát

A WADA határozata szerint nem kapnak eltiltást azok a sportolók, akik március elseje előtt buktak le a meldoniummal. Hosszú meccs lesz ez.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
SzecsiNyert

Szécsi a világ tetején (videó)

Volt francia válogatott labdarúgók méltatták a...
teqball02

Mi adjuk az egész román válogatottat

Ráadásul címvédőként utazunk a franciaországi...
ivovolgye

Ha október eleje, akkor irány az Ivóvölgye!

XI. kiadásához érkezett az Ivóvölgye...

tofalvi2
Megúszhatja az eltiltást a csíki biatlonista. Fotó: Jurnalul.ro
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2016. április 14., 11:21
0 hozzászólás. 

A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség, a WADA arról határozott szerdán, hogy azok a sportolók, akik március 1-je előtt buktak le a meldonium nevű anyaggal, és mintájukban alacsony volt annak az értéke, nem kapnak eltiltást. Akiknek a mintájában a vizsgálat kevesebb mint egy mikrogramm meldoniumot mutatott ki, nem kell büntetéstől tartaniuk.

A WADA a döntést azzal magyarázta, hogy a jelenlegi módszerekkel nem lehet meghatározni, hogy mennyi idő alatt ürül ki a szervezetből a szer, azaz, nem tudni, hogy január elseje (ekkor került tiltólistára a szer) előtt, vagy után szedett belőle a versenyző.

Mint korábban írtuk, a csíkszeredai Tófalvi Éva sílövőnek március 8-án Oslóban, versenyen kívül levett mintája bizonyult pozitívnak, így még egyelőre nemlehet tudni, hogy esetében hogyan döntenek, folytathatja-e a versenyzést, vagy nem. A hírt üdvözölte Vitalij Mutko orosz sportminiszter, aki korábban jelezte, hogy 40 orosz sportoló akadt fenn a vizsgálatokon ezzel a szerrel, többek között a teniszező Marija Sarapova és az úszó Julija Jefimova is.

uh.ro / Maszol.ro / 24.hu



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."