Sport » Egyéb sport

Embertelen körülmények között nyert Bartha Bálint

A Feel Good Sportegyesület futója nyerte az ország egyik legkeményebb terepfutó versenyét.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
SzecsiNyert

Szécsi a világ tetején (videó)

Volt francia válogatott labdarúgók méltatták a...
teqball02

Mi adjuk az egész román válogatottat

Ráadásul címvédőként utazunk a franciaországi...
ivovolgye

Ha október eleje, akkor irány az Ivóvölgye!

XI. kiadásához érkezett az Ivóvölgye...

transi50k
Transylvania 50k, fotó: a Transylvania 100k Facebook oldala
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2017. május 24., 11:22
2 hozzászólás. 

Május 20-án, szombaton rendezték meg negyedik alkalommal a Transylvania 100k nevű ultra terepfutó versenyt a Bucsecs-hegységben. A versenyzők 20, 30, 50 és 100 kilométeres távon is megmérethették önmagukat.

Több mint 700 versenyző nevezett

a különböző kategóriákban, ebből 168 futó választotta a leghosszabb, 100 kilométeres szakaszt, köztük Bartha Bálint a Feel Good Sportegyesület dícsőszentmártoni születésű, Udvarhelyen élő futója.

Ezelőtt a Via-Maria-Theresia Marathonon sikerült győznie a Kelemen-havasokban, a Bucsecsen korábban páros versenyen vett részt, ahol második és harmadik tudott lenni.

BarthaBalint

„Az az igazság, álmodtam, hogy megnyerem, de nézve a tavalyi eredményeket, nem láttam reális esélyét" – meséli Bartha, aki a törcsvári kastélynál kihelyezett starttól majdnem elkésett, 20 másodperccel az elrajtoltatás előtt érkezett meg.

A Feel Good futója lassan kezdett,

majd minél közelebb érkezett az élbolyhoz, féltávnál már a második helyen futott, körülbelül 10 perces hátránnyal. Az előtte futó szlovák versenyző, Tomas Kacmarcik az utolsó 15 kilométeren eltévedt, így Bartha a célbeérkezéskor is azt hitte, hogy második. „Kérdeztem, hogy hol az első, mondták, hogy te vagy az" – emlékszik vissza.

100-k-ok

Elmondása szerint különösebb holtpontja nem volt a futás során, érezte, hogy nem esik jól, de „nem volt mit csinálni", végig kellett futni. Bartha 16 óra 36 perc és 37 másodperc alatt teljesítette a távot.

A nagyon szélsőséges időjárási viszonyok miatt a mezőnyből csupán 101-en érkeztek célba.

A győzelmét most kisebb pihenő követi, júliusban a Marathon 7500-on szeretne részt venni, ami szintén a Bucsecs-hegységben van és rövidebb távú, 90 kilométeres, de a mostani 6400 helyett 8500 méteres szintkülönbség van a pályán.



2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
liverpoolfanbammeg
2017-05-25 08:24:17
hmmm...
Tessék mondani, oxigénpalackkal, vagy anélkül fognak szaladni? Ennél a szintkülönbségnél javallott lenne orvosilag. Szeretném,ha az életben egyszer az én fizumra is rátennének egy nullást, mint ahogy önök a szintkülönbségnél tették. :)
avatar
jutacs
2017-09-02 18:00:21
le tudsz futni 50 métert egyhuzamban, tápos?

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."