Sport » Egyéb sport

Arattak a székelyek az első teqball világkupán

Egyéniben és párosban is remekelt a Szécsi, Lázár duó. Kattints és nézd meg a világkupadöntőt.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
SzecsiNyert

Szécsi a világ tetején (videó)

Volt francia válogatott labdarúgók méltatták a...
teqball02

Mi adjuk az egész román válogatottat

Ráadásul címvédőként utazunk a franciaországi...
ivovolgye

Ha október eleje, akkor irány az Ivóvölgye!

XI. kiadásához érkezett az Ivóvölgye...

teqball
A csapat: Koffol, Ilyés, Gallas, Lázár és Szécsi, fotó: a teqball Facebook oldal
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2017. június 26., 11:21
0 hozzászólás. 

A székelyudvarhelyi Szécsi Barna, az FK játékosa és a székelykeresztúri Lázár Zsolt képviselték Romániát az első teqball-világkupán Budapesten. Az Elek Gyula Arénában húsz ország teqball játékosai mérték össze erejüket egyéni és páros versenyben.

A tornára olyan sztrávendégek látogattak el népszerűsíteni a sportágat, mint William Gallas, európa-bajnoki ezüstérmes francia labdarúgó, de az 1996-os Olimpiát nyerő nigériai aranygenerció csatára Nwanko Kanu is jelen volt.

Már az egyéni versenyben megcsillogatták teqall tudásukat a székely fiúk, mindketten magabiztosan meneteltek be a nyolc közé, Szécsi itt találkozott a mumussal, a magyar Szolga Mátéval, aki három szettben búcsúztatta őt. Szolga állta Lázár útját is az elődöntőben egy küzdelmes mérkőzésen.

A székelykeresztúri fiú a bronzmeccsen 12-0, 12-9 arányban verte meg görög ellenfelét, megszerezve a bronzérmet. Az egyéni verseny döntőjében két magyar fiú feszült egymásnak, a mieinket búcsúztató Szolga Blázsovics Ádámtól szenvedett vereséget.

A párosok versenyére jó előjel volt Szécsi és Lázár egyéniben mutatott teljesítménye. Ennek rendje és módja szerint Finnország, Kanada, Hollandia és Szerbia sikertelenül próbálta útjukat állni, csoportgyőztesként, elveszített szett nélkül jutottak a legjobb nyolc közé.

A negyedöntőben a spanyolok, az elődöntőben a franciák legjobbjait is simán megverték, így a sportág feltalálóival és a házigazda magyarokkal kerültek össze. A Székelysport Facebook oldal élőben közvetítette az első teqball világkupa döntőjét, az Imreh Balázs, Szepessy Róbert duót győzték le Szécsiék.

A döntőben veszítették el egyetlen szettjüket a székely fiúk, küzdelmes mérkőzést játszottak a házigazdákkal, 12-9, 7-12, 13-11 sikerült nyerniük. Az egyéni és a páros verseny győztesei kvalifikációt nyertek a következő, decemberi Katarban rendezendő második világkupára.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."