Sport » Egyéb sport

Kiütötte ellenfelét Katona

Nagyon jó erőben érzi magát az udvarhelyi ökölvívó, egy menetet sem adott ellenfelének Budapesten.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
SzecsiNyert

Szécsi a világ tetején (videó)

Volt francia válogatott labdarúgók méltatták a...
teqball02

Mi adjuk az egész román válogatottat

Ráadásul címvédőként utazunk a franciaországi...
ivovolgye

Ha október eleje, akkor irány az Ivóvölgye!

XI. kiadásához érkezett az Ivóvölgye...

KatonaFerencHorvath
Katona kiütéssel győzött, fotó: Katona archívuma
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2017. augusztus 28., 14:44
1 hozzászólás. 

Júniusban nézhettétek végig Katona Ferenc udvarhelyi ökölvívó Tyrone McKenna elleni mérkőzését, amely Katonának az idény végét is jelentette, orrtörést szenvedett el Írországban.

Azóta, a sikeres nyári felkészülését követően két mérkőzést is vívott, igaz, elsőt barátjával, a csíkszeredai Fikó Oszkárral, akinek az ellenfele nem jelent meg a július végi budapesti mérkőzésen.

„Az övé nem jelent meg, az én ellenfelem nem állt ki, és ha már elmentünk odáig, mondtuk, hogy valamit találjanak ki. A súlycsoportunk nagyjából azonos volt, ő feljött, én visszaestem, így egy bemutató mérkőzést játszhattunk. Élesnek éles volt, de nem az volt az elsődleges szempont, hogy egymást agyonüssük, hanem hogy egy jót kesztyűzzünk. Döntetlen lett, ami egyikünk mérlegét sem nagyon befolyásolja" – mesélte Katona.

A második mérkőzését most szombaton, augusztus 26-án rendezték szintén Budapesten egy magyar ökölvívó, Horváth Krisztián ellen. Katona szombaton hajnali négykor érkezett Budapestre, ahol bevárta Fikó Oszkárt, akinek szintén mérkőzése volt, és elmondása szerint körülbelül délelőtt 11 óráig ült az állomáson, majd megnézett egy filmet a moziban és ezt rögtön a mérlegelés, majd a mérkőzés követte.

„Nagyon fáradt voltam, hogy ha nem így sül el, és nem ütöm ki az első negyedben, akkor nem tudom, végig bírtam volna-e" – elemzett az udvarhelyi bokszoló. Szerinte ellenfele egy kicsit meg volt szeppenve, mert eddig kisebb súlycsoportban öklözött. Ahogy a kötélnek nekiszorult, felemelte a könyökét, Katona ekkor elmondása szerint rögtön látta, hova kéne ütnie és ütött is, ahogy a csövön kifért. Horváth földre került, és felállt ugyan, de edzője bedobta a törölközőt.

Sokkal jobb állapotban érzi magát Katona, mint tavaly, de benne van még a tartás az orrtörése miatt. Idén már lett volna egy találkozója Finnországban, de azt még nem merte elvállalni, mert most szokja súlycsoportját. Katona kilenc győzelme mellett hét vereséget, és két döntetlent könyvel el.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
jutacs
2017-09-02 17:56:57
Végre találtak egy embert, akit a mi katonánk is meg tud verni

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."