Sport » Egyéb sport

HÓbortos Vásárhely rali

Három gyorsasági szakaszt törölnie kellett a versenybizottságnak a Vásárhely ralin. A rajtnál még a nyár, a táv közepénél már a tél volt az úr. A székelyudvarhelyi párost egy gumidefekt késleltette.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
SzecsiNyert

Szécsi a világ tetején (videó)

Volt francia válogatott labdarúgók méltatták a...
teqball02

Mi adjuk az egész román válogatottat

Ráadásul címvédőként utazunk a franciaországi...
ivovolgye

Ha október eleje, akkor irány az Ivóvölgye!

XI. kiadásához érkezett az Ivóvölgye...

Mas_vhelyrally
Mas_vhelyrally
szerkesztoÍRTA: JÓZSA CSONGOR
2011. május 09., 16:18
4 hozzászólás. 

Az országos ralibajnokság második felvonására készült a mezőny az elmúlt hétvégén. Mindenki aszfaltútra készítette fel az autóját, páran előkészítették az esőgumikat is. Az időjárás aztán mindent átírt. A pénteki első, speciális próbán Marosvásárhelyen még rövid ujjú póló volt a divat a pilótáknál.

Mas_vhelyrally

Szombaton Szovátán mindenki kérdezősködött, száraz, vagy esőgumikkal vágjon neki a gyorsasági szakasznak. „Az egyik barátommal kommunikáltam, aki Borzont mellett tartózkodott. Közölte, hogy elkezdett esni az eső. Erre még fel voltam készülve, aztán pár percre rá már ő hívott, hogy nagyon vigyázzunk, mert már havas eső zúdul az úttestre. A mezőny első fele megúszta, de aki a második részén autózott már nem tehetett semmi" - mesélte Ferencz Csaba, székelyudvarhelyi versenyző az élményeit.

„Az út olyan volt, mintha a fürdőszobai csempére szappanos vizet öntenénk, majd mezítláb próbálnánk átmenni ezen. Nem lehetett az úton tartani az autót. Senki sem volt felkészülve erre, egyetlen kollégának voltak téli gumijai. Nem beszélve arról, hogy tíz méternél előbbre nem láttál semmit" - folytatta a versenyző.

A Ferencz CsabaPap Csaba duó nem volt szerencsés, már a szombati első gyorsaságinál gumidefektet kaptak, amit nem tudtak időben kicserélni. „Jó volt látni, hogy nagyon sokan kilátogattak, szurkoltak nekünk, még akkor is, mikor majd ötcentis hóréteg borította az utat. Sajnáljuk, hogy nem tudtunk egy jó eredménnyel mindezt meghálálni. Legközelebb szeptember végén a Bukarest-Brassó ralin indulunk" - mondta Ferencz.

Egy rendőrautó is borzolta a kedélyeket. A jármű a Kalondán rossz helyen parkol, Grigorie Adrian pilóta nem vette észre, így oldalról beleszaladt.

Mas_vhelyrally

A háta mögött érkező Nicolae Rus csak úgy tudta elkerülni a balesetet, hogy a szalagkorlátot átszakítva az árokba hajtott. Teljes volt a káosz, nem csak a pilótáknál, hanem a szervezőknél is.

Annak ellenére, hogy jó pár pilóta a folytatás mellett szavazott, a versenybíróság mindenkire való tekintettel törölt három gyorsasági szakaszt. Az autókat visszarendelte Marosvásárhelyre, ahol este a speciális próba várt a mezőnyre, ezzel nagyrészt eldőlt, hogy a címvédő Szabó Gergő nyeri a Vásárhely ralit. A magyarországi versenyző hozta is a kötelezőt az utolsó próbán, megszerezte első pontjait az idei kiírásban.

Mas_vhelyrally

Vásárhelyi rali

1. Szabó Gergő-Kohler Zoltán (Mitsubishi Lancer Evo 9)
2. Marco Tempestini-Dorin Pulpea (Peugeot 207 S2000)
3. Bogdan Marişca-Sebastian Itu (Mitsubishi)
4. Dan Gîrtofan-Mihai Lăzărescu (Subaru Impreza STI)
5. Manuel Mihalache-Soós János (Mitsubishi Lancer Evo 9)
6. Constantin Aur-Borbély Károly (Mitsubishi Lancer Evo 9)

Az összetett állása két verseny után:

1. Bogdan Marişca 33 pont
2. Valentin Porcişteanu 29
3. Dan Gîrtofan 27
4. Szabó Gergő 25
5. Manuel Mihalache 22


4 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
hahaha
2011-05-09 17:48:49
Tongyosag. Mitol feltek a pilotak??? Szerencse, h a drukkerek addig alldogaltak az esoben mig 7 ora utan rajottunk, h eltoroltek... :whistle:
avatar
hahaha
2011-05-09 17:50:07
Meg aztan a rendorok sem hazudtoltak meg onmagukat...odallnak az utra h toressek ossze magukat. GRAT
avatar
pandietele
2011-05-09 22:03:17
...van ott ész...
Okostojás!!!
A pilóták nem féltek semmitől, de a verseny szünetében fel kellett szabadítani a forgalmat és Gyergyó felől a Bucsinra felmenő úton ottragadtak a civil és teherautók májusi hóban nyári gumival.
Talán azok között bólyázva képzelted el a ralit, Okoskám?
Vetted? ....nagy okos....
avatar
hahaha
2011-05-09 23:06:38
http://www.youtube.com/watch?v=EzCVafHTFrY&feature=related
Nem semmi h a Kalondan 3 rallys torte tropara az autojat...az egyik raadasul egy rendorautoba rongyolt bele :D:D

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."