Sport » Foci

Szentgyörgyiek vertek magyarországiakat

Vasárnap este sepsiszentgyörgyi győzelemmel fejeződött be a 24. Erdélyi Labdarúgó Diákkupa, magyarországi csapatot vertek a döntőben.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szentabraham agyagfalva 03

Nézze meg a megyei és körzeti bajnokság eredményeit!

Szombaton és vasárnap a tizedik fordulóval folytatódik...
keresztur malomfalva 04

A tizedik fordulót rendezik a megyei bajnokságban

Szombaton és vasárnap lépnek pályára a csapatok a...
alsoboldogfalva farcad 03

Új éllovasa van a megyei bajnokság nyugati csoportjának

Kilenc forduló járt le a Hargita megyei labdarúgó...

sepsiifjusag
Mánya Szabolcs (alsó sor, balról a harmadik) a legjobb játékos lett
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2013. december 16., 12:11
2 hozzászólás. 

A húszcsapatos bajnokságban négy ötös csoportba sorsolták a résztvevőket, ahonnan csak az utolsó helyezettek estek ki – így jártak az udvarhelyi Góbék, akik rosszabb gólarányuknak köszönhetően csúsztak az ötödik helyre.

A nyolcad- és negyeddöntők kemény és fordulatos meccseket hoztak, habár utóbbiakban is még volt kategorikus eredmény (Udvarhelyi '69–Paksi Halászlé 5–0, F.R.Ady–DOTE 3–2, Ifjúsági Sepsi–Csíki Sapientia 5–3, ELTE-BEAC-Amen FC 1–0). Az elődöntőkben a F.R.Ady 6-1-es vereséget szenvedett az Ifjúsági Sepsitől, a legtovább jutó székelyudvarhelyi csapat, az Udvarhelyi 69 is itt esett ki, a magyarországi ELTE-BEAC a rendes játékidőbeli 1-1 után büntetőkkel lépett tovább a fináléba. Az udvarhelyiek a kisdöntőt is elveszítették a F.R.Ady ellenében (1-3).

A döntőben kategorikus eredmény született, a szentgyörgyiek 4-1-re győztek, nem fért kétség a győzelmükhöz. A tornán sok olyan játékos is pályára lépett, akik elsőosztályú teremlabdarúgókként játszanak hétről-hétre, pl. a bajnokcsapat is a sepsiszentgyörgyi futsalcsapat gerincére épült, plusz ebben a csapatban játszott Mánya Szabolcs (FK Székelyudvarhely), akit a torna legjobb játékosának választottak.

A Udvarhelyi 69-ben is több udvarhelyi futsalos játszott, az FK legfiatalabb játékosa, Bíró Attila gólkirály lett. A legjobb kapus és a legjobb védőjátékos az ELTE-BEAC csapatából került ki Nagy László és Árendás Tamás személyében.

Az elődöntők előtt kétszer negyedórás gálameccset játszott az SK Öregfiúk (a 2003-2005-ös bajnokcsapatok tagjaiból álló együttes) a mai FK-val, utóbbiak 6-4-re győztek.



2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
pityipalko
2013-12-16 14:41:14
s akko?
ennek a tornanak mar semmi koze az erdelyi labdarugo diakkupahoz, sot mar a mi idonkben ezelott 5-6 evvel sem volt sok koze...mindig az nyert aki tobb futsalos tudott megfuzni hogy jatszon a csapataban vagy ami meg extremebb hogy a varadi csapat a Butelia masodosztalyu szalontai jatekosokbol tevodott ossze...en inkabb ugy hivnam hogy erdelyi labdarugo kupa
avatar
lajosfia
2013-12-18 13:18:08
A verseny szabályzatának a módosításával kell orvosolni a problémát. Miért nem figyel a versenybizottság?…csak vannak mint a befőtt?

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."