Sport » Foci

Nyerhető meccset kapott ki a Vasas Femina

Három hét szünet után lépett pályára a Székelyudvarhelyi Vasas Femina a román női Szuperliga második fordulójában. Nem sikerült a pontszerzés.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szentabraham agyagfalva 03

Nézze meg a megyei és körzeti bajnokság eredményeit!

Szombaton és vasárnap a tizedik fordulóval folytatódik...
keresztur malomfalva 04

A tizedik fordulót rendezik a megyei bajnokságban

Szombaton és vasárnap lépnek pályára a csapatok a...
alsoboldogfalva farcad 03

Új éllovasa van a megyei bajnokság nyugati csoportjának

Kilenc forduló járt le a Hargita megyei labdarúgó...

craiova vasas1
Archív fotó
szerkesztoÍRTA: SINKA-KIRÁLY LEVENTE
2015. szeptember 27., 13:27
0 hozzászólás. 

A tavalyi pontvadászat negyedik helyezettjénél, a CS Real Craiova vendégeként folytatta ma szereplését a Vasas Femina a román női Szuperligában. A találkozóra Dénes Jenő edző csak Péter Kata játékára nem számíthatott, aki sérülés miatt nem utazhatott a csapattal. Visszatértek azonban az U19-e válogatottól Ambrus Beáta, Bíró Enikő és Kajtár Linda.

Kiegyensúlyozottan kezdték a csapatok a találkozót, pici hazai fölény mutatkozott az első játékrész elején, de az nem volt meghatározó. Jöttek az udvarhelyi helyzetek is. Bálint előtt kétszer is adódott lehetőség előnyt szerezni, de helyzeteit nem tudta kihasználni. A vendéglátók inkább távoli lövésekkel próbálkoztak, de nem jelentettek nagy veszélyt Kajtár kapujára.

A 25. percben megszerezte a vezetést a Vasas Femina. Bálint fordult le jól az egyik védőről, majd a vinklit célozta meg, pontos lövése ott is kötött ki. A félidőig nem változott az eredmény.

A második rész is két nagy Vasas helyzettel kezdődött: először Papp hibázott kapussal szemben, majd Bartalis lövésénél a kapufa segítette ki a hazaiakat. Az 55. percben egy vitatható szabadrúgásból egyenlített a Real, nyolc percre rá egy védelmi hibát követően a vezetést is megszerezték. Nem adta fel a Vasas, de az egyenlítés nem akart összejönni. Aztán következett egy olyan nyolc perc, amit nem lesz könnyű elfelejteni az udvarhelyi lányoknak. Bármit rúgtak kapura a hazaiak, mind utat talált a hálóba.

A vége 5–1 lett a hazaiak javára. A Vasas Femina jövő hétvégén javíthat, vasárnap délelőtt 11 órakor a bukaresti Fair Play együttesét fogadják a városi stadionban.

László Béla, a Székelyudvarhelyi Vasas Femina elnöke: ,,Megmagyarázhatatlan a mai eredmény. Minden jel arra mutatott, hogy meg lehet szerezni a három pontot. Jól játszottunk, de jött egy nyolc perces rövidzárlat, amit a hazaiak ki is tudtak használni. A lányok most egy kicsit szomorúak, de a mutatott játékuk mindenképp biztató jel a továbbiakra nézve.''

Dénes Jenő, a Székelyudvarhelyi Vasas Femina edzője: ,,Jól kezdtük a találkozót, a 60. percig jól is ment minden. A második részben a hazaiak egy vitatható szabadrúgásból egyenlítettek. Ezt a vereséget azonban nem érdemeltük meg. Legrosszabb esetben is egy döntetlen lett volna az elfogadható.''

Női Szuperliga, második forduló:

CS Real Craiova–Székelyudvarhelyi Vasas Femina 5–1 (0–1)
Gólszerzők: Obreja (55., 63.), Bărbos (75., 77., 81.), illetve Bálint (25.)

A Vasas Femina felállítása: Kajtár – Krall, Bálint, Bíró, Papp, Ambrus, Bartalis, Dezső, Geréd, Balázs, Căldare. Cserék: Menyhárt, Feleki, Kecseti, Albert
Vezetőedző: Dénes Jenő.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."