Sport » Foci

Újabb vereség hazai pályán

Továbbra sincs hazai pályán szerzett pontja az SzFC-nek. Ezúttal a Nagyváradi Luceafărul győzte le az udvarhelyieket.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szentabraham agyagfalva 03

Nézze meg a megyei és körzeti bajnokság eredményeit!

Szombaton és vasárnap a tizedik fordulóval folytatódik...
keresztur malomfalva 04

A tizedik fordulót rendezik a megyei bajnokságban

Szombaton és vasárnap lépnek pályára a csapatok a...
alsoboldogfalva farcad 03

Új éllovasa van a megyei bajnokság nyugati csoportjának

Kilenc forduló járt le a Hargita megyei labdarúgó...

szfc nagyvarad1
Fotók: Sinka-Király Levente
szerkesztoÍRTA: SINKA-KIRÁLY LEVENTE
2015. október 17., 17:17
1 hozzászólás. 

Szombaton 15 órától a román 3. Liga 5. csoportjának nyolcadik fordulójában a Székelyudvarhelyi FC a Nagyváradi Luceafărul együttesét látta vendégül a sétatéri stadionban. Botorok János edző nem számíthatott Bálint Rajmund és Rózsa Árpád játékára, a két játékos eltiltás miatt kényszerült pihenőre.

Már a találkozó elején kiderült, hogy a vendégek fizikailag jobban felkészültek erre a találkozóra. Habár a mieink inkább a védekezős taktikát választották, az első helyzet mégis az SzFC előtt adódott. Simon Arnold húsz méterről eresztett el egy lövést, de a labda a vendégkapus ölében kötött ki. Amint később kiderült, ez volt a hazaiak egyetlen nagy helyzete az első félidőben.

szfc nagyvarad2

A semmiből szerezték meg a nagyváradiak a vezetést. A 8. percben negyven méterről végezhettek el szabadrúgást, a labda a védőkön és a kapuson átszállva a hálóban kötött ki.

A folytatásban hiába próbálkozott előre törni az SzFC, a félpályán nem sokszor tudtak átmenni. Igaz, hogy a vendégek sem veszélyeztettek komolyabban a továbbiakban. Habár egy gól még szereztek, azt les miatt érvénytelenítette a játékvezető.

A második félidőre egy kicsit javult a hazaiak játéka. Tamás Előd próbálkozott a 49-ik percben egy lövéssel, de a labda hiába kerülte ki a kapust, a gólvonalról kivágta egy védő. Az 55-ben Gergely Tibor is megpróbálkozott egy lövéssel a tizenhatosról, azt már könnyedén védte a kapus. Az SzFC-nél a bizonytalan Rétit Bálint cserélte a kapuban, aki kétszer is megmentette csapatát az újabb góltól.

szfc nagyvarad3

A második félidőben több sárga lapot és cserét láthattunk, mint helyzetet. Az utolsó húsz percre visszavonulót fújt a vendégek edzője, céljuk az egygólos előny megőrzése volt. Habár Tamás Előd szépen tört be a találkozó végén a tizenhatoson belülre, beadásáról lekésett a csereként beálló Kiss Zsolt. Elérte célját a nagyváradi együttes, jól védekeztek a találkozó végéig, így övék lett a három pont.
Az SzFC továbbra sem tud győzni a sétatéri stadionban, négy ponttal várhatja a kilencedik fordulót, melyet jövő szombaton játszik a Szilágy megyei Almásbalázsházán.

Román 3. Liga, 5. csoport, 8. forduló

Székelyudvarhelyi FC–Nagyváradi Luceafărul 0–1 (0–1)
Gólszerző: Alin Floruţ (8.)
Sárga lap: Sebestyén, Simon, Gergely, Tamás, illetve Floruţ, Cigan, Mihuţă.

Az SzFC összeállítása: Réti (Bálint ,65.), Sebestyén, Péter, Demény, Balázsi (Szőcs, 68.), Tamás, Simon N. (Kiss, 61.), Doltea, Berki, Simon A., Gergely.
Vezetőedző: Botorok János.

Nagyváradi Luceafărul: Goia. Jude, Ciuciu, Balea, Floruţ, Chiş, Balla (Teşedan, 87.), Bactăr (Cigan, 66.), Ban, Hadom (Mihuţă, 90.), Teghe.
Vezetőedző: Muzsnay Zsolt.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
jutacs
2015-10-18 10:05:09
No, ezekböl sem lesz gálickö.
Jobb, ha elmennek kapálni.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."