Sport » Foci

Kereterősítés várható az SzFC-nél

A Székelyudvarhelyi FC új játékosok beépítésével és jobb játékkal szeretné visszacsalni az udvarhelyi fociszeretőket a lelátókra.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szentabraham agyagfalva 03

Nézze meg a megyei és körzeti bajnokság eredményeit!

Szombaton és vasárnap a tizedik fordulóval folytatódik...
keresztur malomfalva 04

A tizedik fordulót rendezik a megyei bajnokságban

Szombaton és vasárnap lépnek pályára a csapatok a...
alsoboldogfalva farcad 03

Új éllovasa van a megyei bajnokság nyugati csoportjának

Kilenc forduló járt le a Hargita megyei labdarúgó...

szfcsajtotajekoztato
Reménykednek a csapat javulásában.
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2015. december 03., 17:16
0 hozzászólás. 

A Román Labdarúgó 3. Liga odavágóinak lejártával Dusinszki Zoltán, a csapat technikai igazgatója összefoglalta, mi mindent sikerült elérniük idén, persze a negatívumok sem maradtak ki. Dusinszki az új műfüves pálya létrehozását és a gyerekek általi igénybe vételét, illetve az SzFC 3. Ligába való feljutását emelte ki.

„A Székelyföldi Labdarúgó Akadémiának az alközpontja vagyunk és a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiával is nagyon jó viszonyt ápolunk, tőlük kapjuk a szakmai anyagot, az ők irányelvüket próbáljuk követni"- mondta Dusinszki. Arról is beszélt, hogy bár az eredmények alapján nem tűnik versenyképesnek a jelenlegi keret, büszkék rá, hogy helyi születésű székelyföldi játékosokból sikerült összerakni a csapatot.

Az edzői stábbal való egyeztetés alapján 2-3 új idegen játékost is beépítenének azokra a posztokra, amelyekre az edző igényli. Ugyan már tárgyalnak néhány játékossal, a kilétüket még nem fedték fel. A 2016-os évben egy újabb lépést szeretne megtenni a csapat, felzárkózna a 3. Liga középmezőnyébe.

Az utánpótlásról is beszélt a technikai igazgató, mint mondta, a múlt szezonban a megyei korosztályos bajnokságokban sikerült diadalmaskodni. Tíz korosztályban közel 250 gyerek dolgozik 9 edző keze alatt. Két tornát is beharangozott Dusinszki, a Székelyudvarhelyi Kupát, amelyet idén 10. alkalommal rendeznek meg, illetve a jövő hétvégi, Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvánnyal közösen megrendezett Góbé Kupát, amely több, mint 50 csapatot, tehát körülbelül 600 gyereket fog érinteni.

Botorok János, a Székelyudvarhelyi FC edzője elmondta, kísérleti jellege volt ennek az első fél évnek, hiszen nehéz volt az átállás a megyeiről a 3. Ligára, főleg, hogy nem ismerték az erőviszonyokat. „Az odavágók lejártával látszik az, hogy ezzel a kerettel csak egy ilyen helyezésre vagyunk képesek. Véleményem szerint ez a keret is többre képes, viszont ezt nem tudtam elhitetni a játékosokkal"- mondta Botorok. Végezetül hozzátette, az elsődleges cél a korosztályos csapatoknak példát mutatni, és hogy az udvarhelyi fociszeretőket visszacsalják a lelátóra. Ehhez viszont jól kell játszani és itthon mérkőzéseket nyerni.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."