Sport » Foci

Külföldre mentek, de nem focizni az SzFC játékosai

A távozás oka illetve az egyéni sérelem. Egyelőre az is titok, hogy Szőcs László játszik-e.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szentabraham agyagfalva 03

Nézze meg a megyei és körzeti bajnokság eredményeit!

Szombaton és vasárnap a tizedik fordulóval folytatódik...
keresztur malomfalva 04

A tizedik fordulót rendezik a megyei bajnokságban

Szombaton és vasárnap lépnek pályára a csapatok a...
alsoboldogfalva farcad 03

Új éllovasa van a megyei bajnokság nyugati csoportjának

Kilenc forduló járt le a Hargita megyei labdarúgó...

Demeny norbert
Ismét Alsógáld az ellenfél, fotó: Barabás Ákos
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2016. március 03., 14:24
0 hozzászólás. 

Elkezdi tavaszi szereplését a Székelyudvarhelyi FC az országos 3. Liga 5. csoportjában. A csapat jelenleg a táblázat tizenkettedik helyén áll és a negyedik pozícióban tanyázó Alsógáldi Industria otthonába utazik. A 3. Ligában való szereplést szintén ez az együttes ellen kezdték a narancssárgák, akkor a Sétatéri Stadionban 2-1 arányban kaptak ki, szombaton 15 órától vághatnak vissza a nyitófordulóban elszenvedett vereségért.

Szőcs akkor jön, ha tud

Az újonnan kinevezett edző Demény Norbert portálunknak elmondta, hogy a tavaszi fordulókban a jelenlegi helyzetből adódóan a tisztes helytállás a cél, illetve az, hogy minél inkább bevonják a fiatalokat a csapatba.

Demeny norbert2

Szőcs László Marosvásárhelyre való távozásáról is kérdeztük az edzőt, aki elmondta, hogy szakmai viszonyban maradnak a játékossal, továbbra is a keret tagja, de a City Us csapatától, és a vásárhelyi programjától is függ, mekkora szerepet tud vállalni a csapat életében. Egy másik futsal játékos, Szécsi Barna is besegít, amennyiben ez nem megy az FK kárára. „Nagy feladat lesz edzői és játékosi feladatkörben is helytállni egyszerre, de ott a segédedző Szín Ferenc, akivel majd remélhetőleg meg tudjuk osztani a terhet" – nyilatkozta az újonnan kinevezett játékos-edző.

Gergely: nem tudok megélni a fociból

Ahogy már korábban beszámoltunk róla, a téli szünetben nagy mozgás volt a csapat háza táján, Botorok János vezetőedző lemondott és további három játékos is elhagyta az együttest.

Dusinszki Zoltánt arról kérdeztük, hogy miért bontottak szerződést Gergely Tiborral, Simon Arnolddal és Rózsa Árpáddal. A csapat technikai igazgatója portálunknak elmondta, mivel az SzFC amatőr klub, nincsenek akkora fizetések, hogy továbbra is a játékot válasszák. „Nem vagyunk mi olyan bőségben, hogy elküldjük őket, úgy döntöttek, hogy abbahagyják, Simon Arnold és Gergely Tibor Ausztriába, illetve Németországba mennek dolgozni" – magyarázta Dusinszki.

A játékosokat is megkerestük a szerződésbontással kapcsolatban, Simon Arnoldot nem értük el, azonban Gergely elmondta, hogy külföldön vállalt munkát, hozzátéve, hogy nem szerette volna szezon közben otthagyni a klubot. „Muszáj volt meghoznom ezt a döntést, bár nehéz volt. Nem tudok megélni a fociból. Mindig is szerettem Udvarhelyen játszani, de most átadom a helyem a fiataloknak. Sok sikert kívánok az SzFC-nek, hűséges szurkolójuk maradok!" – mondta a volt játékos.

Nem minden fenékig tejfel

Rózsa Árpád, a védelem domináns játékosa nem emlékszik ennyire pozitívan az elválásra.

„Egy pár évvel ezelőtt, amikor kiestünk akkor a harmadosztályból, összevesztem a vezetőséggel, mert tartoztak pénzemmel. Most pedig, amikor hazajöttem Magyarországról, ezt az egészet megpróbáltam félretenni és a barátokkal, régi csapattársakkal újra nekivágni a 3. Ligának. A foci mellett kaptam egy gyerekcsapatot, mert megvan az edzői képesítésem is. Mindaddig ment a dolog, amíg az egyik összejövetelen előhozódott a téma. A vezetőség erre felháborodott, hogy hogyha én nem tudom elfelejteni a múltat, akkor el kell gondolkodniuk azon, hogy jó ötlet volt-e engem ebbe a társaságba befogadni és gyerek csapatot adni nekem. Akkor úgy éreztem,hogy ez volt az utolsó csepp a pohárban. Nagyon sajnálom a csapatot es az udvarhelyi nagypályás focit, de ezzel a vezetőséggel nem tudok hatékonyan együtt dolgozni" – nyilatkozta portálunknak Rózsa.

Rozsa arpad

Dusinszki Zoltánt is megkérdeztük Rózsa elmenetéről, aki elmondta, ezelőtt 5 évvel ugyan voltak elmaradások, nem Rózsa Árpádnak, mivel ő februárban otthagyta a klubot, csak azoknak voltak, akik tovább játszottak az SzFC-nél.„Ha neki ilyen sérelmei voltak, miért és hogyan tudott egy fél évig együtt dolgozni a csapattal?" – tette fel a kérdést Dusinszki, aki elmagyarázta, hogy amikor Rózsa felemlegette ezt, kijelentette, bár nem tud együtt dolgozni a csapattal, a gyerekek edzését tovább folytatná. Viszont „a gyerekeknél is ugyanaz a vezetőség van", magyarázta a technikai igazgató.

Nem csupán távozók, érkezők is vannak a csapatban, hiszen az SzFC Fodor Tamást és Szőlősi Mártont az FK Csíkszeredától, Alexandru Coman kapust pedig Vajdahunyadról szerezte meg a klub.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."