Sport » Foci

Megvan ez első három hazai pontja az SzFC-nek

Megtört a hazai pálya átka, magabiztos játékot mutatott a Székelyudvarhelyi FC.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szentabraham agyagfalva 03

Nézze meg a megyei és körzeti bajnokság eredményeit!

Szombaton és vasárnap a tizedik fordulóval folytatódik...
keresztur malomfalva 04

A tizedik fordulót rendezik a megyei bajnokságban

Szombaton és vasárnap lépnek pályára a csapatok a...
alsoboldogfalva farcad 03

Új éllovasa van a megyei bajnokság nyugati csoportjának

Kilenc forduló járt le a Hargita megyei labdarúgó...

zilah szfc
SzFC- Zilah, fotó: archívum
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2016. március 12., 18:17
1 hozzászólás. 

A múlt heti baki után végre elkezdhette tavaszi szereplését a Székelyudvarhelyi FC. A ComanBerki, Demény, Szőlősi, Balázsi, Péter, Bálint Rajmond (Kis, 88.), Bálint Róbert, Fodor, Simon (Gál, 74.), Doltea (Lakatos, 93.) összeállítású csapat magabiztos játékot mutatott már a találkozó első pillanataiban is, mégis az első komolyabb lehetőségre tizenöt percet kellett várni, amikor is Balázsi beívelését Sebestyén fejelte a zilahi kapus kezébe.

A mintegy 200 néző előtt játszó udvarhelyiek továbbra is beívelésekkel próbálkoztak, de a centerezett labdák vagy nem jutottak el a csatárokhoz, vagy a vendégek kapusa szedte le őket. A huszonnegyedik percben viszont Doltea kapott egy labdát és higgadtan lőtte ki a hosszú alsót, megszerezve ezzel a vezetést. Az udvarhelyi csatár ugyan még kellemetlenkedett a zilahi kapunál, de komolyabb helyzetet már nem tudott kialakítani.

A pihenő után az SzFC tovább uralta a játékot és a vendégek csak kontrákkal tudtak operálni. Demény Norbert, aki a téli szünetben átvette a csapat irányítását, a pályáról adta a társaknak az utasításokat és biztatta őket.

A hetvenedik percben szöglethez jutott a székelyudvarhelyi csapat, a pontrúgást Berki végezte el, labdáját Simon tolta tovább, a hosszúra Szőlősi Márton érkezett, akinek csak be kellett pofoznia a labdát.

A zilahiak a végén hajtottak ugyan, az udvarhelyiek magabiztos szerelésekkel és kivágott labdákkal tördelték az ellenfél játékát, akik inkább távoli lövésekkel próbálkoztak. Egy tizenegyest is szerettek volna kapni az utolsó percekben, de a játékvezető nem dőlt be a műesésnek.

A Székelyudvarhelyi FC első itthoni győzelmét szerezte ezzel az idei pontvadászatban. A következő fordulóban az SzFC a Szászrégeni Lendület vendége lesz.

Labdarúgó 3. Liga, 5. csoport, 15. forduló

Székelyudvarhelyi FC–Zilahi FC 2–0 (1–0)

Gólszerzők: Doltea (24.), Szőlősi (70.)



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
b.loci
2016-03-12 20:27:05
Pontosítás
Nem Sebestyén Tamás játszott, hanem Fodor Tamás.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."