Sport » Foci

Oroszországban fociznak az udvarhelyi lányok

Négyen kaptak meghívót a román válogatottba, ma Észak-Koreával elődöntőznek.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szentabraham agyagfalva 03

Nézze meg a megyei és körzeti bajnokság eredményeit!

Szombaton és vasárnap a tizedik fordulóval folytatódik...
keresztur malomfalva 04

A tizedik fordulót rendezik a megyei bajnokságban

Szombaton és vasárnap lépnek pályára a csapatok a...
alsoboldogfalva farcad 03

Új éllovasa van a megyei bajnokság nyugati csoportjának

Kilenc forduló járt le a Hargita megyei labdarúgó...

A román válogatott
A román válogatott
szerkesztoÍRTA: SINKA-KIRÁLY LEVENTE
2016. március 17., 11:34
0 hozzászólás. 

A Székelyudvarhelyi Vasas Femina négy játékosa, Kajtár Linda, Bartalis Barbara, Bíró Enikő és Geréd Erika az oroszországi Szocsiban a román U19-es válogatottal a Kuban Spring nevet viselő nemzetközi tornán vesz részt. Szombaton, a nyolccsapatos torna A csoportjának első találkozóján mindegyik udvarhelyi játékos pályára lépett, és egy fordulatokban gazdag találkozón 4-3-ra győzték le Irán válogatottját.

szocsi noi valogatott 2

Vasárnap a házigazda oroszokkal mérkőztek meg a lányok. Ezen a találkozón csak Kajtár hatalmas bravúrjainak köszönhette a román válogatott, hogy nem szaladtak bele egy nagyarányú vereségbe. Az oroszok a 86. percben szerzett találattal 1-0-ra győztek, a meccsen Bíró Enikő nem lépett pályára.

Kedden délelőtt a japánok elleni utolsó csoportmérkőzésen Kajtár és Geréd kapott szerepet a találkozón, a gólnélküli mérkőzésen szerzett egy pont a románok továbbjutását eredményezte. A B csoportot százszázalékosan megnyerő Észek-Korea elleni elődöntőt csütörtökön rendezik.

Kajtárék a 2017-es Európa-bajnokságra készülnek a román válogatottal. Az elsőselejtezőben, amelyet szeptemberben rendeznek Lengyelországban, a románok a hazaiakkal, Norvégiával és Örményországgal kell megmérkőzzenek az elit körbe jutásért. Az első hely a biztos továbbjutást jelenti, de a tizenegy csoportos előselejtező tíz legjobb második helyezettje is az elit körben folytathatja a harcot az Eb-szereplésért.

szocsi noi valogatott 1

A Vasas Femina játékosa, Bíró Enikő közölte portálunkkal Szocsiból, hogy nagyon jó a hangulat a csapaton belül, befogadták őket is a csapatba.

„Egy üdülőhelyen, a tengerpart mellett vagyunk elszállásolva. A mérkőzések előtt és utána is a parton sétálva szellőztetjük ki a fejünket, a helyiek gondoskodnak a mérkőzések után is arról, hogy ne unatkozzunk.

A csapatok közös programokon vesznek részt, ahol mindenki a saját országára jellemző táncokból ad egy kis izelítőt. Ennek nagy részét mi, az udvarhelyiek tanítottuk be a csapatnak. Házifeladat az is, hogy csapaton belül egyre jobban megismerjük egymást. Geréd Erikának és Kajtár Lindának nagyon jól ment a játék az egész felkészülési torna folyamán. Linda nagyon nagyot alakított az oroszok elleni találkozón" – mondta Enikő, hozzátéve, hogy az elődöntőben egy nagyon nehéz találkozó vár rájuk Észak-Korea ellen, de van esélyük a döntőbe jutáshoz.

Ha sikerül a továbbjutás, akkor Bíróék a döntőben ismét Oroszországgal mérkőzhetnek meg, akik a másik elődöntőben az esélytelenebb Szibéria válogatottjával találkoznak.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."