Sport » Foci

A bajnokcsapattól kapott ki a Vasas Femina

A román felnőtt női labdarúgó válogatott gerincét alkotó Kolozsvári Olimpia három góllal győzte le az udvarhelyieket.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szentabraham agyagfalva 03

Nézze meg a megyei és körzeti bajnokság eredményeit!

Szombaton és vasárnap a tizedik fordulóval folytatódik...
keresztur malomfalva 04

A tizedik fordulót rendezik a megyei bajnokságban

Szombaton és vasárnap lépnek pályára a csapatok a...
alsoboldogfalva farcad 03

Új éllovasa van a megyei bajnokság nyugati csoportjának

Kilenc forduló járt le a Hargita megyei labdarúgó...

vasas kolozsvar 5
Fotók: Sinka-Király Levente
szerkesztoÍRTA: SINKA-KIRÁLY LEVENTE
2016. április 02., 13:12
0 hozzászólás. 

Szombaton délelőtt 11 órától a sokszoros bajnokcsapat Kolozsvári Olimpia együttesét látta vendégül a Székelyudvarhelyi Vasas Femina. A román női Szuperliga 13. fordulójának találkozóján a vendégek voltak az egyértelmű esélyesei a három pont megszerzésének.

Bátran kezdett a Kajtár – Krall, Péter, Bálint, Vasile, Papp, Caldare, Bartalis, Bíró, Kecseti, Balázs kezdősorral felálló hazai együttes. Annak ellenére, hogy nagy különbség van a két csapat játéktudása között, az első tíz percben ez nem látszott. A 12. percben egy elkerülhető góllal szerezték meg a vezetést a vendégek, de a továbbiakban nem jelentettek nagy veszélyt Kajtár kapujára. Az egyenlítésre is megvolt az esélye a Vasas Feminának, Bálint szolgálta ki jól Vasilet a 30. percben, aki tizenhat méterről nem találta el jól a játékszert, és a kapu mellé lőtte azt. Egy kapufát jegyezhettek még a kolozsváriak, de a labda kifele pattant róla.

vasas kolozsvar 4

Szünetig nem változott az eredmény, amiben nagy szerepe volt Kajtár Lindának is, az udvarhelyiek kapusa ismét megmutatta a hazai közönségnek és a kolozsvári, illetve a román felnőtt válogatottat is irányító Albon Mirel edzőnek, hogy ott a helye a pénteken Európa-bajnoki selejtezőt játszó válogatottban.

A második részt a vendégek kezdték jobban, többször szépen hozták fel a labdát saját térfelükről, az udvarhelyieket nagyon beszorították a büntetőterületük környékére.
Jól védekezett a hazai csapat, illetve Kajtár ismét jól végezte a dolgát. Az újabb gólra egészen a 68. percig kellett várni, egy hazai figyelmetlenséget használt ki jól a csereként beálló Carp Cristina, öt méterre a kaputól kapott labdát, amit nem volt nehéz begurítania.

vasas kolozsvar 3

Az udvarhelyiek előtt is adódott lehetőség a szépítésre. Kétszer is közelről végezhettek el szabadrúgást, de mindkétszer a labda mindkétszer elkerülte a kolozsváriak kapuját.
A kolozsváriak egy ellentámadást követően a találkozó végén szerezték meg harmadik találatukat, Bortan Ioana-t indították jól, aki két védőt is lehagyott, majd tizenöt méterről kilőtte a jobb alsó sarkot.

vasas kolozsvar 1

A második félidőben több hazai játékos is sérülés miatt cserére szorult, így Márkon, Barbu, György, Tóásó és az újonnan igazolt Berkeczi Emőke is játéklehetőséget kapott Dénes Jenő edzőtől. A huszonöt éves szovátai Berkeczit a héten igazolta le az udvarhelyi együttes, előzőleg a Marosvásárhelyi ASA játékosa volt.
Annak ellenére, hogy kikapott a Vasas Femina, a hazai nézők tapsal jutalmazták játékukat. Ha a győzelemre nem is volt esély, de a játék alapján egy szorosabb eredmény is születhetett volna.

vasas kolozsvar 2

Az alapszakasz utolsó fordulójában a táblázat negyedik helyén álló udvarhelyiek a harmadik helyezett Jászvásárra utaznak. Jászvásár a mai fordulóban bebiztosította harmadik helyét, Nagybánya otthonában 3–2-re győzött.
Habár a Vasas Femina még mindig a negyedik helyen áll, nem lesz könnyű megtartania, ezt csak egy győzelem biztosítaná be a jászvásáriak otthonában. Ha nem sikerül megszerezni a három pontot, akkor arra lesz szükségük az udvarhelyieknek, hogy Craiova ne győzze le Nagybányát az utolsó fordulóban, illetve a bukarestiek se szerezzék meg a három pontot a kolozsváriak otthonában. Ezeket a találkozókat jövő vasárnap rendezik 11 órától.

Román női labdarúgó Szuperliga, 13. forduló

Székelyudvarhelyi Vasas Femina–Kolozsvári Olimpia 0–3 (0–1)
Gólszerzők: Batea Mara (12.), Carp Cristina (68.), Bortan Ioana (89.)

A bajnokság állása:

1. Kolozsvár 37 pont.
2. Marosvásárhely 34 p.
3. Jászvásár 22 p.
4. Székelyudvarhelyi Vasas Femina 18 p.
5. Craiova 16 p.
6. Bukarest 15 p.
7. Nagybánya 9 p.
8. Borgóprund 0 p.

Az alapszakasz utolsó fordulójának párosításai:

Jászvásár–Székelyudvarhelyi Vasas Femina
Kolozsvár–Bukarest
Craiova–Nagybánya
Borgóprund–Marosvásárhely



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."