Sport » Foci

Savin győztes meccsen kezdett az FC Székelyudvarhelyben

Kitűnő második félidőt produkálva szerezte meg a három pontot az SzFC, Cătălin Savin hosszú évek után játszott ismét szülővárosában.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szentabraham agyagfalva 03

Nézze meg a megyei és körzeti bajnokság eredményeit!

Szombaton és vasárnap a tizedik fordulóval folytatódik...
keresztur malomfalva 04

A tizedik fordulót rendezik a megyei bajnokságban

Szombaton és vasárnap lépnek pályára a csapatok a...
alsoboldogfalva farcad 03

Új éllovasa van a megyei bajnokság nyugati csoportjának

Kilenc forduló járt le a Hargita megyei labdarúgó...

szfcsavin2
Fotók: Pál Árpád
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2016. április 02., 21:55
0 hozzászólás. 

A szombat déliutáni napsütéses időben lejátszott bajnoki több szempontból is érdekes volt, elsősorban azért, mert a székelyudvarhelyi Cătălin Savin sok év után újra szülővárosa csapatában lépett pályára. A Lénárdfalva elleni találkozón 5-ös számú mezben balhátvédet játszott, ám az utóbbi években megjárta az első ligás Concordia Chiajna, a Bukaresti Rapid és a Kolozsvári CFR csapatait is.

szfcsavin3Tavaly nyáron a másodosztályú Nagybánya játékosaként nagyon súlyos sérülést szenvedett, térdműtéten esett át. Több hónapja lábadozik, de nyárig az SzFC játékosa lesz. A csapatból Bálint Rajmond eltiltás miatt hiányzott.

Nem volt mellékes az sem, hogy a vendégek edzője az a Romulus Buia volt, akit játékos korában Figo din Berceni-nek becéztek. A nagybányai származású edző a kilencvenes évek elején a Barcelona B-csapatánál is volt próbajátékon, a múlt héten elhunyt Johan Cruyff előtt futballozott – karrierje alatt megfordult a Dinamo, a Bukaresti Rocar, a Temesvári Poli és a Besztercei Gloria csapataiban is.

A meccs Szőcs László kapufájával kezdődött: az SzFC-ben balszélsőt játszó Szőcs a hatodik percben gyönyörű szólót mutatott be, de nem sikerült bevennie a vendégek kapuját, a kapufa tövéről oldalra pattant a játékszer. A bajnokság nyolcadik helyén álló másramarosiak azonban vezetést szereztek: a 18. percben Balázsi szabálytalankodott a tiznehatosunkon belül, a bünetőt Taraczkozi értékesítette, igaz, Coman beleütött.

Az első játékrészben nem sok helyzet adódott az SzFC előtt, inkább Comannak akadt dolga, a hálóőrnek köszönhetően cask egygólos előnyük volt a vendégeknek.

szfcszocslaszloA második játékrészben aztán felgyorsult az SzFC, és az események is: Gál Csaba az 54. percben hagyott ki egy jó lehetőséget, aztán a durváskodó vendégek kezdték saját maguk alatt vágni a fát. Csaltos néhány perc alatt két sárgát is begyűjtött, a 63. perctől emberelőnyben játszhattak a hazaiak.

Három perc múlva ennek meglett az eredménye: Szőcs szöglete után Gál szemfülesen ért a labdához, Anisorgac csak a gólvonal mögül kotorta ki, egyértelműen bent volt a játékszer. A vendégek kispadján olyan tiltakozás kezdődött, aminek a vége az lett, hogy az említett Buia is az öltözőkijárattól nézhette tovább a találkozót, neki is felmutatta a piros lapot a bukaresti játékvezető. Az SzFC rákapcsolt, Szőcs többször is jó helyzetbe került, érett a győztes gól.

Az utolsó tíz perc kitűnőre sikeredett: előbb az edző-játékos Demény huszonöt méteres szabadrúgása után csattant a lécen a labda, egy perc múlva megszületett az áhított találat: Anisorgac rosszul dobta ki a labdát, Simon Norbert csapott le rá, beadására tökéletes ütemben érkezett Szőcs László, aki szépen és pontosan, fejjel a léc alá küldte a labdát, megszerezve a vezetést. Öt perc múlva a szünetben csereként beállt Fodor Tamás jó huszonöt méterről leadott pontos lövése után a jobb alsóban landolt a laszti, ezzel az SzFC pontot tett a meccs végére.

szfc1Április 8-án a Nemeszsuki Egyesüléshez látogat az SZFC. Ha sikerül megismételnie mai produkcióját, akkor onnan is hozhat pontokat.

Labdarúgó 3. Liga, 18. forduló

FC Székelyudvarhely–FC Lénárdfalva 3–1 (0–1)

Műgyepes pálya, 300 néző. Vezette: Ilie Cătălin Ionuț, Turcu George, Onicescu Ioan (Bukarest)

Gólszerzők: Gál (67.), Szőcs László (81.), Fodor (86.), illetve Taraczkozi (19. – 11-esből).

SZFC: Coman – Balázsi (46., Fodor), Szőlősi, Demény, Savin – Péter Mózes, Bálint Róbert, Simon Norbert, Gál (92., Sebestyén), Szőcs László – Doltea. Edző-játékos: Demény Norbert.

Lénárdfalva: Anisorgac – Mateaș, Pașca, Láng, Taraczkozi – Chinde, Cuc, Csaltos, Schwarzkopf – Ciumtu (65., Făzăcaș), Mariș. Edző: Romulus Buia.

Sárga lap: Balázsi, Gál, illetve Mariș, Cuc, Csaltos, Ciumtu.

Kiállítva: Csaltos.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."