Sport » Foci

Nem balgák a belgák

De mi azzá tehetjük őket, ha nyerünk ellenük vasárnap. Nem hosszú az Eb-sztorijuk, s jó volna, ha idén is rövidre zárnánk.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szentabraham agyagfalva 03

Nézze meg a megyei és körzeti bajnokság eredményeit!

Szombaton és vasárnap a tizedik fordulóval folytatódik...
keresztur malomfalva 04

A tizedik fordulót rendezik a megyei bajnokságban

Szombaton és vasárnap lépnek pályára a csapatok a...
alsoboldogfalva farcad 03

Új éllovasa van a megyei bajnokság nyugati csoportjának

Kilenc forduló járt le a Hargita megyei labdarúgó...

euro72belgiummagyarorszag
1972-ben a Liége-i bronzmeccsen Raoul Lambert lövi az első gólt Géczi kapujába
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2016. június 23., 11:00
1 hozzászólás. 

A szerda esti zárófordulóban kialakultak a negyeddöntők párosításai – a portugálok elleni fantasztikus 3-3-mal a magyar válogatott csoportelső lett és vasárnap este Belgiummal találkozik. Azzal a Belgiummal, amelyik ugyan az elsőcsoportmeccsét elveszítette az olaszokkal szemben, de a másik kettőt elég simán megnyerve lett csoportmásodik. Nem lesz könnyű, de a magyaroknak minden ellenfél nehéz – ugyanakkor minden ellenfél verhető is!

A belgáknak nem hosszú az Eb-történetük, de azért érdekes, sőt a magyarok találkoztak is már velük. Legelőször 1972-ben vettek részt négyes tornán, akkor rendezők voltak, de az elődöntőben kikaptak a németektől Antwerpenben Gerd Müller nekik is két gólt lőtt, mint a döntőben a szovjeteknek. A bronzmeccsen a magyarok ellen győztek, a második góljukat nagy magyar védelmi hiba előzte meg.

A következő tornán nem voltak ott, viszont remekül szerepeltek az 1980-as Eb-n: Belgium a csoportjában Angliával 1-1-et, Spanyolországgal 2-1-et, Olaszországgal 0-0-t játszott, ami azt jelentette, hogy csoportelsőként döntőt játszhatott (azon a tornán nem voltak elődöntők). Ezt azonban elveszítette az utolsó percekben a németekkel szemben.

1984-ben is ott voltak, a jugoszlávokat 2-0-ra megverték, viszont a házigazda franciáktól egy ötöst kaptak, a dánoktól pedig 3-2 arányban szenvedtek vereséget, így kiestek.

Ezután mindössze egyszer vettek részt Európa-bajnokságon a mostanit megelőzően: 2000-ben, amikor a hollandokkal közösen rendezték a seregszemlét. Ám itt sem termett neki sok babér: a nyitómeccsen ugyan megverték 2-1-re a svédeket, de az olaszoktól és a törököktől elszenvedett 2-0-s vereségek a kiesést jelentették – ők voltak az első olyan házigazda csapat az Eb-k történetében, amely nem élte túl a csoportkört.

Most továbbjutottak és a magyarokkal kerültek szembe – jó lenne, ha vasárnap este Belgium idei Eb-sztorija is befejeződne...



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
botika97
2016-06-23 12:17:14
meccsnézés
Patkóba nagy kivetítővel lenne az igazi vasárnap este!:)

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."