Sport » Foci

Edzőt váltott és új játékosokat is hozott a Vasas Femina

Két új és két távozó labdarúgó, egy új és egy régi-új edző a csapatnál – szombaton rajtol a bajnokság a női felnőtt együttes számára.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szentabraham agyagfalva 03

Nézze meg a megyei és körzeti bajnokság eredményeit!

Szombaton és vasárnap a tizedik fordulóval folytatódik...
keresztur malomfalva 04

A tizedik fordulót rendezik a megyei bajnokságban

Szombaton és vasárnap lépnek pályára a csapatok a...
alsoboldogfalva farcad 03

Új éllovasa van a megyei bajnokság nyugati csoportjának

Kilenc forduló járt le a Hargita megyei labdarúgó...

VasasFemina1
Dávid Márta, Irimie Marcel és Tătar Anca, a három új szerzemény
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2016. szeptember 08., 11:24
0 hozzászólás. 

Edzőváltás volt a Vasas Femina szuperligás női labdarúgócsapatánál – az új edző a 28 éves Irimie Marcel Daniel, aki Fălticeni-ből szerződött Székelyudvarhelyre. Ugyanakkor a felnőtt csapatnál egy régi-új edző is képbe került: Székely János, aki az utóbbi két évben csak a utánpótlás-neveléssel foglalkozott, most az együttes másodedzője lesz.

Ketten mentek, ketten jöttek

Az együttes két játékossal is megerősödik: a 23 éves Tătar Anca szintén Fălticeni-ből igazolt a Vasashoz, ő védekező középpályás és középhátvéd poszton bevethető, míg a 20 éves Dávid Márta a Marosvásárhelyi Ladies, a Kolozsvári Olimpia és a Nagybányai Függetlenség játékosa volt.

DavidMartaUtóbbi felépülése után (csuklótörése volt, de az edzéseket már elkezdte) balszélsőként és balhátvédként játszik majd a csapatban, amiben az új idényben már nem láthatjuk az egyik legrégebbi játékost, Balázs Csillát, ő ugyanis a Marosvásárhelyi ASA-hoz ment kölcsönbe.

Érdekesség, hogy szombaton, szeptember 10-én 11 órától a Vasas pont a vásárhelyi csapat ellen, idegenben kezdi meg a bajnokságot. Az első hazai meccs csak szeptember 24-én, vasárnap lesz a Jászvásári Navobi ellenében a sétatéri stadionban.

Dezső Orsolya egyelőre abbahagyja a labdarúgást. A Vasas Femina 2-es csapata a másodosztályban játszik ettől az idénytől, a két csapat bővített, 35-ös létszámú kerete együtt fog edzeni és az edzők döntik el, hogy a meccsekre milyen keret utazik, illetve készül.

Nem maradt a régi edző

A klub elnöke, László Béla a csütörtökön megtartott sajtótájékoztatón kijelentette, hogy ami az edzőváltást illeti, nem az eredményekkel volt a gond, hanem úgy érezték, hogy kellett egy kicsi változás.

VasasFemina2„Augusztus 10-én megkezdődött a felkészülés, részt is vett pár edzésen, úgy tűnt, hogy sikerül valamilyen formában a klubon belül tartani, mert szükség lett volna a tapasztalatára, de végül átgondolta, s úgy döntött, illetve megbeszéltük, hogy mégsem vesz részt a továbbiakban a csapat életében" – mondta László, aki reméli, hogy a polgármesteri hivatal új vezetőségével is sikerül „normalizálni" a kapcsolatukat, mert a régivel körülbelül három éve megromlott a viszonyuk.

Az eddigi edzőnek megköszönte a két éves munkát, hiszen Dénes Jenő irányításával jutott fel a csapat az első osztályba és ott a klub történetének legjobb eredményét érte el, hiszen negyedik lett. Idéntől lesz egy erőnléti edzőpárosa is az együttesnek Nagy Sándor és Claudia Nedelcu személyében.

Irimie jól érzi magát itt

Irimie Marcel Daniel elmondta, hogy 2007 és 2013 között ifjúsági edző volt Fălticeni-ben, abban az évben hozták létre az Armonia női csapatát, aminek a vezetőedzője lett. „Számomra egy lehetőség ezen a szinten edzeni, elégedett vagyok a körülményekkel. Itt van a legjobb ifjúsági központ az országban. Célunk az első négy között végezni, télen pedig további erősítéseket is tervezünk, főleg helyi játékosokból" – mondta az új szakvezető.

Székely János másodedző hozzátette, hogy reméli, az utóbbi években végzett munka az utánpótlásnevelés terén odavezet, hogy három-négy év múlva egy nagyon erős csapatunk lesz, ami helyi és környékbeli játékosokból fog állni – ez az a korosztály, ami az elmúlt években országos szinten gyakorlatilag mindent megnyert.

A Vasas Femina bővített kerete a 2016-17-es idényre:  

Kajtár Linda, Menyhárt Krisztina, Sándor Barbara (kapusok), Péter Kata, Bartalis Barbara, Caldare Simona, Krall Timea, Tătar Anca, Geréd Erika, Dávid Márta, Biró Enikő, Papp Szidónia, Vasile Anamaria, Bálint Réka, Berkeczi Emőke, Marinescu Mădălina, Feleki Boglárka, Kecseti Hajnal, György Anna, Ferencz Eszter, Török Eszter, Márkon Kriszta, Barbu Andrea, Tamás Timea, Isztojka Roxána, Bizsi Mária, Kis Anita, Benő Krisztina, Toásó Andrea, Egyed Kriszta, Szász Bencze Brigitta, Mitri Rita, Balázs Viktória, László Edina, Gavrilă Szabó Eszter, Dusinszky Sarolta, Dusinszky Andrea (mezőnyjátékosok).



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."