Sport » Foci

Újabb győzelmet aratott a Vasas Femina

Az udvarhelyi lányok kapuja ismét érintetlen maradt, három mérkőzés óta veretlenek.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szentabraham agyagfalva 03

Nézze meg a megyei és körzeti bajnokság eredményeit!

Szombaton és vasárnap a tizedik fordulóval folytatódik...
keresztur malomfalva 04

A tizedik fordulót rendezik a megyei bajnokságban

Szombaton és vasárnap lépnek pályára a csapatok a...
alsoboldogfalva farcad 03

Új éllovasa van a megyei bajnokság nyugati csoportjának

Kilenc forduló járt le a Hargita megyei labdarúgó...

DSC0554
Zord körülmények, fotó: Gál Előd
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2017. április 20., 17:21
0 hozzászólás. 

Hidegben és hóesésben pótolta be a Vasas Femina a tizedik fordulóból elhalasztott, Marosvásárhelyi ASA elleni mérkőzését. A két csapat az első fordulóban találkozott egymással, akkor az azóta sok változáson keresztülment vásárhelyiek 11-0-ra verték a két forduló óta hibátlan Vasast.

Székely János együttese a Kajtár – Kis (Benő), Caldare, Berkeczy, Péter, Krall, Geréd, Dávid (Tóásó), Marinescu (Kecseti), Bíró, Papp (György) összeállításban lépett pályára.

A találkozó első perceiben a Vasas helyezett nyomást a vendégek kapujára, de a helyzetkihasználással gondok voltak. A körülmények – a hóesés és a hideg mellett a csúszós műgyep – nagyon megnehezítették a lányok dolgát. Az egyik hazai támadásnál Bíró Encit kaszálták el a tizenhatoson belül, a játékvezető azonban nem látta szabálytalannak a vásárhelyi védő megmozdulását.

DSC 0548

Mindkét csapat sok hibát vétett, nem igazán alakult ki nagyobb lehetőség. Caldare szokásához híven bíztatta a társakat: „Kicsit figyeljünk oda, jó lesz!" Néhány másodperccel később Bíró egy elveszettnek tűnő labdát szedett össze egy jó belépővel, meg is lódult vele a szélen, a középre gurított labdáját Papp Szidi a kapuba továbbította (1-0).

Papp továbbra sem tétlenkedett: egy remek szerelés után nagyszerűen indította el Marinescut, a vendégek kapusa azonban hárította lövését, így a csapatok 1-0 arányú hazai vezetésnél mentek pihenőre.

DSC 0577

A második félidő elején egy kicsit beragadt a Vasas, azonban a vásárhelyiek hiába próbálkoztak távoli lövésekkel, azok vagy a kapu mellett, vagy Kajtár kezében kötöttek ki. A legnagyobb lehetőség a vendégek nyomása ellenére is Papp előtt adódott, aki egy kiugratás után hatalmas lövést zúdított a felsőlécre.

A talpán álló és fagyoskodó közönséget azért csak kiszolgálta a hazai csapat még egy góllal. Căldare ívelt előre egy szabadrúgást, amit a vásárhelyi védők Dávid Márta elé fejeltek, ő pedig állítgatás nélkül a hosszú alsóba lőtt (2-0).

DSC 0579

A végjátékban a vásárhelyi csapatból Balázs Csilla, az udvarhelyiek egykori játékosa maradt a földön, megsérült, le is kellett cserélni, percekkel sérülése után tudott csak a kispadhoz bicegni. A csapatok előtt több lehetőség már nem adódott, így maradt a 2-0 arányú Vasas győzelem javára.

Az udvarhelyiek hárommeccses győzelmi sorozatban vannak, igaz mindhárom találkozót itthon játszották, de ellenfeleiknek bevenniük sem sikerült a kapujukat. A sikerrel a pontvadászat hetedik helyére kapaszkodtak fel és legközelebb a Bukaresti Fair Play otthonába látogatnak április 29-én, szombaton.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."