Sport » Foci

Focilabdákat kaptak az iskolák

A Tusványosi Finálé jóvoltávól adományba érkeztek meg a focilabdák.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szentabraham agyagfalva 03

Nézze meg a megyei és körzeti bajnokság eredményeit!

Szombaton és vasárnap a tizedik fordulóval folytatódik...
keresztur malomfalva 04

A tizedik fordulót rendezik a megyei bajnokságban

Szombaton és vasárnap lépnek pályára a csapatok a...
alsoboldogfalva farcad 03

Új éllovasa van a megyei bajnokság nyugati csoportjának

Kilenc forduló járt le a Hargita megyei labdarúgó...

tufilabdak
Tu-Fi adománylabdái, fotó: a Tusványosi Finálé Facebook oldala
szerkesztoÍRTA: UH.RO/SAJTÓKÖZLEMÉNY
2017. augusztus 15., 11:53
0 hozzászólás. 

A 28. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos) keretén belül került sor a 4. Tusványosi Finálé kispályás labdarúgó bajnokságra, hat egyetemi csapat részvételével. A Bethlen Gábor Alapítvány támogatásával szervezett bajnokságot az udvarhelyszéki játékosokból álló kolozsvári Góbék csapata nyerte, 0-0-ás rendes játékidőben elért eredmény után hatméteres rúgásokkal legyőzve a budapesti ELTE-BEAC csapatát.

A döntő mérkőzést a SzékelySIC-Parlament SE gálamérkőzés előzte meg, ahol a házigazdák 5-4 arányú győzelmet arattak. Előbbi csapatot székelyföldi közéleti személyiségek alkották, Tusnádfürdő polgármesterének, Albert Tibornak a vezetésével. A Parlament SE magyarországi országgyűlési képviselőkből, államtitkárokból verbuválódott, Borók György, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem sportigazgatójának szervezésével. A Parlament SE csapatában játszott a Tusványosi Finálé fővédnöke is, Szöllősi György diplomata, a Nemzeti Sport főszerkesztője.

A Parlament SE, a Tusványosi Finálén résztvevő csapatok és a szervezői csapat adományakciójához csatlakozva, értékes futballabdákat ajánlott fel székelyföldi települések iskoláinak.

„Bajnokságunk a legjobb magyar egyetemi csapatok nyári szuperdöntőjeként van számon tartva. Idén két budapesti és négy erdélyi gárda küzdött meg az elsőségért, végül a kolozsvári Góbék örülhettek. Az idei kiírás kuriózuma volt a döntő előtti gálameccs, ahol az Országgyűlés csapata is megtisztelt jelenlétével, ráadásul értékes focilabdákat ajánlottak fel adományakciónkhoz, amelyet már negyedik éve szervezünk a résztvevő csapatok segítségével és focilabdákat juttatunk el székelyföldi iskolákhoz.

Idén hat székelyföldi település iskolái kapják meg a lasztikat. A szerencsés iskolák kilétére a „Tusványosi Finálé – TuFi" Facebook oldalunkon tartott szavazás alapján derült fény. A labdákat még az iskolakezdés előtt el fogjuk juttatni az intézményekhez."- mondta a bajnokság főszervezője, Ilyés Szabolcs.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."