Sport » Futsal

SK: Hisztiből jeles, futsalból bukta

Pocsék kezdéssel a második félidő elejére hatgólos hátrányba került hazai környezetben a Székelyudvarhely SK.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
futsalweekmagyarbosznia

Góllal mutatkozott be a székely játékos a magyar válogatottban (videó)

Két székely játékost hívtak be a magyar...
valogatott

A teremfoci nagyágyúi jönnek Székelyudvarhelyre

A kétszeres világbajnok, illetve hétszeres...
CSC 0183

Teremfoci: Székelyudvarhelyi FK–Temesvári Informatica (ÉLŐ)

Nem tudsz ott lenni a városi sportcsarnokban a teremfoci...

futsal szekelyudvarhely sport klub focsani
Fotó: Kakasy Botond.
szerkesztoÍRTA: JÓZSA CSONGOR
2012. október 22., 21:36
0 hozzászólás. 

Az volt a célja, hogy elfeledteti az elmúlt fordulóban a Galaci Uniteddel szemben mutatott gyenge játékát Székelyudvarhely Sport Klub a teremlabdarúgó élvonalban. A hétfő esti játéknapon az FC Focşani gárdáját látta vendégül a bronzérmes, a tavalyi szezonban a két csapat a rájátszás első körében nézett farkasszemet, akkor 2–1-es összesítéssel az SK ment tovább úgy, hogy az ellenlábas nyert egyszer a városi sportcsarnokban.

A Péter – Szabó, Miklós, Biró, Szőcs (pályára lépett még: Réti – Demény, Csíki, Kovács, Képíró) összeállítással kezdett a hazai együttes. Alig kezdődött meg az összecsapás, a vendégek kapufát lőttek, majd Biró próbálkozását hárította a hálóőr. Aztán olyan három perc következett, amely meghatározta a meccset.

Az 5-8. perc között ötször vette be a Focşani a kapunkat: volt eladott labda, rossz passz, szépen kivitelezett ellentámadás, valamint kapusgól. Az eredményjelzőn mutatott 0–5 megsemmisítőnek, az udvarhelyiek játéka pedig megmagyarázhatatlannak tűnt. Mintha most kezdték volna a sportág rejtelmeinek a tanulását, alig vezettek a fiúk egy értékelhető akciót. Kovács faragott a hátrányból, így 1–5-el mehettek a pihenőre.

futsal szekelyudvarhely sport klub focsani

A második félidő sem kezdődött rózsásan, két újabb vendégtalálat borzolta a mintegy 400 néző idegeit. A 23. percben 1–7 volt az állás. Ki gondolta volna, hogy innen még lehetséges a talpraállás?

Kissé megrázták magukat az SK-fiúk, Szőcs és Demény góljai után a 30. percben mezőnyjátékosra cserélte kapusát a házigazda.

A húzás be is jött, a 30. perc két újabb találatot hozott: Szőcs lövése egy védőn irányt változtatva, Miklós elemi lökete pedig a kapufáról levágódva jutott a gólvonalon túlra.

A meccslabda azonban a 34. percben volt. Ekkor Szőcs próbálkozása a felső kapufáról kipattant, épp a védekező Stanca elé, aki saját térfeléről lőtte be az 5–8-at jelentő előnyt. Az utolsó percben kozmetikázta az eredményt az SK, de a vereséget nem tudta elkerülni.

Nem is kerülhette el. Ezen a bajnokin nem sokat tett a sikerért a bronzérmes. Sok volt az egyénieskedés, az elemi hiba, csak akkor kezdett el kaparni a csapat, mikor már kilátástalan volt a sorsa.

Ilyen szempontból érhető az edző értékelése is a lefújás után: „Amennyiben a játékosok nem szaladnak, amennyit kell, nem alázatosak a sportággal szemben, csak a hiszti van, akkor annak csak vereség lehet a vége. Ezt a meccs hevében nehezen lehet már kezelni, jómagam sem tudtam. Van két hetünk a következő találkozóig, addig rendezni kell a sorokat, ellenkező esetben értelmetlen a folytatás" – nyilatkozta Albert István.

Teremlabdarúgó 1. Liga, 6. forduló:

Székelyudvarhely Sport Klub–FC Focşani 7–8 (15)

Gól: Kovács Ákos (17.), Szőcs László (28., 33., 40.), Demény Norbert (30.), Miklós Sándor (33., 40.)



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."