Sport » Futsal

Lefelé csúszik az SK

Fájó vereséget szenvedett hazai környezetben a Székelyudvarhely SK a teremlabdarúgó élvonal újoncától.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
futsalweekmagyarbosznia

Góllal mutatkozott be a székely játékos a magyar válogatottban (videó)

Két székely játékost hívtak be a magyar...
valogatott

A teremfoci nagyágyúi jönnek Székelyudvarhelyre

A kétszeres világbajnok, illetve hétszeres...
CSC 0183

Teremfoci: Székelyudvarhelyi FK–Temesvári Informatica (ÉLŐ)

Nem tudsz ott lenni a városi sportcsarnokban a teremfoci...

futsal, sk, iasi
Fotó: Kakasy Botond.
szerkesztoÍRTA: JÓZSA CSONGOR
2012. december 17., 21:51
1 hozzászólás. 

A tavaszi idényből előrehozott találkozóval zárta az évet a Székelyudvarhely Sport Klub a futsal 1. Liga alapszakaszában. Hétfőn este a városi sportcsarnokban a CSMS Iaşi gárdáját látta vendégül. Nem voltak túl fényesek az előjelek. Először is nyomta a tét a bronzérmest, egy esetleges kisiklással épp a vendégek megelőzik a tabellán, de leginkább az, hogy a klub csak az októberi fizetésük felét utalta.

Ez nagyon sokáig nem látszott a játékon, a végén viszont kiütközött. Az SK a Péter – Szabó, Bíró, Szőcs, Birtalan (játszott még: Miklós, Kovács, Képíró, Csíki) összeállítással kezdett a mintegy kétszáz néző előtt.

Az első valamirevaló próbálkozást az udvarhelyiek hagyták ki, Bíró ziccert vétett, majd Miklós sem tudta becsapni a hálóőrt. Ezekre válaszképp Pisică értékesített egy ellentámadást, nem kis szerencsével kotorta be közelről. A 12. percben Szőcs egyenlített ki, Csíki labdaszerzését követően. Ezután nyílt sisakos játék folyt, hol az egyik, hol a másik kapunál voltak helyzetek. A kapusok remeklései mellett azért egy-egy gól becsúszott: a házigazdákét ugyancsak Szőcs szerezte Szabó átadásából. A pihenőre az SK mehetett előnyel: Birtalan vágta be Szabó átívelését (3–2).

futsal, sk, iasi

A szünetet követően egy gyors góllal jöttek vissza a vendégek. Nem sokra rá, a 22. percben Szőcs szerzett szemtelen találatot szabadrúgásból. Az egytagú sorfalat álló játékos elmozdult, azon a helyen tekerte a bal alsóba.

Eddig tartott viszont az udvarhelyiek harca. A rövid kispad, a sok hiba azt eredményezte, hogy zsinórban hatszor (!!!) talált be az újonc. Volt itt minden: üres kapuba lőtt labda – miután mezőnyjátékosra cseréltük kapusunkat –, ellentámadás, rossz védekezés.

A vége megsemmisítő vereség lett. Több okot is fel tudnának sorolni valószínűleg az érintettek. De a már említett fizetéskiesés, hogy az albérletben élő játékosokat azzal fenyegetik, hogy kiteszik a lakásból, miután fél éve nem törlesztették a bért, hogy a meccsek végén még arra sincs pénz, hogy a játékvezetői díjakat, a rendfenntartó cég szolgáltatását, a csarnok használatát kifizessék – elég magyarázatnak szolgálhatnak.

futsal, sk, iasi

A találkozót értékelve Albert István, az SK trénere elmondta: „Ezen a meccsen a szerencse sem tartott velünk. Ami náluk becsorgott, az nálunk kifele pattant. A támadásokat elsiettük, a védekezésünk többször szellős volt. A háttérben húzódó problémák is visszafele nyomtak, erre megoldást kell találnunk".

Még jó, hogy február elejéig a pontvadászat téli álmát alussza. Addig rendezni lehet a sorokat, mert rossz nézni, hogy egy többszörös bajnok bukdácsol. Lassan azt kell számolgatnia, hogy bejut-e a rájátszásba - mármint ha lesz anyagi ereje ahhoz, hogy odaérjen.

Teremlabdarúgó 1. Liga, alapszakasz. 11. forduló

Székelyudvarhely Sport Klub–CSMS Iaşi 4—9 (3–2)

Gól: Szőcs (12., 15., 22.), Birtalan (20.), illetve Pisica (9.), Gutu (14.), Carare (21.), Catarama (24.), Despan (26., 30., 35., 39., 40.)



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
jani123
2012-12-18 10:54:16
sajnos
Anyagi gondok? En most felteszem a kerdest,hogy ezek a korzetiben jatszo,ott is kozepesnek szamito, jatekosok mint Birtalan,Kovacs,Kepiro,Csiki erdemelnek egyaltalan fizetest? Tegnap esti meccsen a gyozni akaras csak Szocs Lacikan es Peter Roberten latszott!! Birtalan amilyen ugyesen jatszott par eve most pont olyan gyenge..meghizott, lassu lett es sugarzik a nagykepuseg rola.Nem tud egy az egyben egy ember mellett elmenni!Vedekezesben meg nulla tegnap minimum 3golban volt benne. Jobb lenne helyette fiatal tehetsegunket Biro-t jatszodtatni tobbet.Nem terek ki a tobbiekre is..Az elfogadhato egy jatekostol hogy gyengen muzsikal!De az soha hogy a nyerni akaras ne legyen benne! Es anyagi gondok jobbra vagy balra...nyerni akarni kell! Ott kell hagyni a belunket a palyan es utana menni a vezetoseghez megmutatni, hogy megerdemeljuk a penzunket! Le a kalappal a Jaszvarosi csapat elott! Egytol egyig gyozni akartak es ez a gyozni akaras volt a kulonbseg a ket csapat kozott! Hajra SK!

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."