Sport » Futsal

Megszorítaná a kupagyőztest az IPSE

Hároméves fennállása legfontosabb mérkőzésére készül a Székelyudvarhelyi Infopress SE. A kupagyőztest látja vendégül.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
futsalweekmagyarbosznia

Góllal mutatkozott be a székely játékos a magyar válogatottban (videó)

Két székely játékost hívtak be a magyar...
valogatott

A teremfoci nagyágyúi jönnek Székelyudvarhelyre

A kétszeres világbajnok, illetve hétszeres...
CSC 0183

Teremfoci: Székelyudvarhelyi FK–Temesvári Informatica (ÉLŐ)

Nem tudsz ott lenni a városi sportcsarnokban a teremfoci...

ipse, futsal
Fotó: Kakasy Botond.
szerkesztoÍRTA: JÓZSA CSONGOR
2013. február 26., 18:39
0 hozzászólás. 

Vezeti a teremlabdarúgó 2. Ligát a Székelyudvarhelyi IPSE. Szombaton 16 órától a Rákóczi Centerben a Román Kupa nyolcaddöntőjében lép pályára. A Marosvásárhelyi City'us nagy falatnak számít, de a kis csapat szívesen eljátszaná a Dávid és Góliát történetét.

A csapatról, a célokról az edzőt, Botorok Jánost kérdeztük.

Egy mérföldkőhöz érkezett az IPSE. Nem csak azért, mert a bajnokot, egyben a Román Kupa címvédőjét látjátok vendégül, hanem azért is, mert a elindultatok pár évvel egy úton, ezen pedig szépen haladtok.

Három éve, hogy elkezdtük. A munkánk első gyümölcsei most érnek be, bizonyos eredményeket fel tudunk mutatni. A kupameccsen tudjuk, hogy nem mi vagyunk a favoritok, de igyekezni fogunk, hogy ne valljunk szégyent. Tudásbeli különbség van a két gárda között, de mi ezt ambícióval próbáljuk pótolni.

Mi az ami változott ebben a három évben a csapat háza táján? Azt tudjuk, hogy amatőr csapatról van szó, mindenki a munka után megy le futsalozni.

A hozzáállás változott nagyon sokat. Na, meg a csapatszellem. A mostani keret tagjai jól érzik magukat együtt, egymás között. Az alázatról sokat elárul, hogy az egész bajnokságban nem kaptunk eddig öt sárga lapot. Fegyelmezettség van, odafigyel mindeni, próbál mindent megtenni a diadalért. Hibák azért vannak, de folyamatosan próbáljuk ezeket javítani. Megkockáztatom, hogy nem mi vagyunk a legjobb együttes a pontvadászatban, viszont a pozitív légkör visz előre.

Az idénykezdetkor a dobogót céloztátok meg a 2. Ligában. Időközben megjött az étvágyatok: már egy jó ideje az első helyen tanyáztok. Ezúttal a bajnoki cím megszerzésére vágytok?

Igen. Az első három helyen való zárás volt a cél. Látva az erőviszonyokat, a bajnokság alakulását, most már az első hely megkaparintása a fő szempont.

botorok jános

Gyengült a pontvadászat?

Azon a szinten maradt, mint az elmúlt években. Van négy, de akár mondhatom, hogy öt is, akik akármikor körbeverhetik egymást, egy lóg ki kicsit a sorból. Az erőviszonyokat azt is mutatja, hogy a kupában már játszottak le pár meccset, itt a másodosztályos csapat vert meg élvonalban szereplőt.

Szerencsétlen sorsolásnak tekinted, hogy az ország legerősebb csapatát kapta ellenfélnek az Infopress SE?

Nem biztos, hogy rossz. Felmérhetjük az erőnket, hogy hol állunk. Nem a kupagyőzelem a célunk. Egy nagyon jó csapattal is játszhatunk hivatalos meccset. Remélem, hogy adott pillanatban meg tudjuk szorítani őket.

A játékosokban is megvan a tűz?

Igen. Elbeszélgettünk az elmúlt időszakban erről. Ugyanezt szeretnék ők is.

Ezen kupameccset követően újabb megmérettetés előtt álltok. Március 9-10-én hazai környezetben folytatódik a pontvadászat két olyan meccsel, amelyiken eldőlhet akár a bajnoki cím sorsa is.

Ugyanazon párharcok lesznek, mint tavaly októberben. A két legjobb csapattal kell farkasszemet néznünk: a Piatra Neamţ-cal és a Călăraşi-sal. Idáig nem hozott szerencsét, nem volt előny számunkra a hazai pálya, de reméljük, hogy ez változik.

Amennyiben az idény végén is meglesz az első hely, akkor elgondolkodtok, hogy jövőben az élvonalban folytassátok?

Nem hiszem. Nem ez a célunk. Amatőr státusban vagyunk, mindenkinek munkahelye van. Nem igazán hiszem, hogy az kellene a mi utunk legyen. Számunkra az eredmény és a szórakozás a tét.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."