Sport » Futsal

Nem adta olcsón a bőrét az IPSE

Nagyot harcolt a 2. Ligás IPSE a Román Kupában, de a címvédőt csak néha tudta megszorongatni. Ötgólos különbséggel nyert a Vásárhely.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
futsalweekmagyarbosznia

Góllal mutatkozott be a székely játékos a magyar válogatottban (videó)

Két székely játékost hívtak be a magyar...
valogatott

A teremfoci nagyágyúi jönnek Székelyudvarhelyre

A kétszeres világbajnok, illetve hétszeres...
CSC 0183

Teremfoci: Székelyudvarhelyi FK–Temesvári Informatica (ÉLŐ)

Nem tudsz ott lenni a városi sportcsarnokban a teremfoci...

futsal, infopress se, vasarhely
Fotó: Kakasy Botond.
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2013. március 02., 20:52
0 hozzászólás. 

A bajnokcsapatból Matei Florin és Klein László sérülés miatt hiányzott, rajtuk kívül a legerősebb keretével jött Román Kupa-nyolcaddöntőt játszani Udvarhelyre a City`us. Kacsó Endre a Moldovan – Covaci, Ignat, Lupu, Gherman (játszottak még: Iancu – Marius Matei, Csoma Alpár, Stoica, Nicusan, Olteanu, Munteanu) csapatot küldte pályára, a házigazdák a Vass – Mihály, Molnár, Fodor, Gergely sorral kezdtek, de ez néhány perc múlva a Dénes, Gagiu, Bakk, Bálint négyessel változott. Botorok János edző általában ezt a két sort váltogatta, de pályára lépett még Sebestyén (kapus), Péter és Simon is. A másodosztályú IPSE gyakorlatilag a román teremlabdarúgó válogatottal nézett farkasszemet.

A Rákóczi Sportcentrumba összegyűlt több mint száz nézőnek a nyolcadik percig kellett várnia az első gólra, ekkor Lupu baloldali lövése a gólvonal előtt álló Dénesről pattant a kapuba. Egy perc alatt viszont egyenlített az IPSE, Fodor átadását a jól érkező Gergely Tibor váltotta gólra.

futsal, ipse

Két perc múlva viszont ismét gólt lőtt a vendégcsapat Covaci révén, s a pihenőig még háromszor találtak be: Gherman egy kényszerítőzés után, Matei ellentámadásból ejtette át a különben jól védő Vasst, Csoma pedig mindenkit kicselezve pöckölt a kapuba az utolsó másodpercekben (1–5).

A második félidőt ugyanilyen tempóban kezdték a csapatok, ismét Covaci volt eredményes egy gyönyörű akció után, de nem sokkal később a kapusról kipattanó labdát az IPSE legfiatalabb játékosa, Péter Botond lőtte a rövidbe. Gyorsan lőttek kettőt a vásárelyiek, de az udvarhelyiek sem adták fel: Gagiu szöglete után Bakk István maradt egyedül a kapussal és nem hibázott.

A végjátékban megelevenedett az IPSE, néhol egészen szép játékot mutatott, de a City`us is tartotta megszerzett előnyét. Még egy gólváltás volt, a csapatkapitány Dénes Barna egy egyéni akció végére tett pontot a bal alsóba küldött szép lövéssel, de a bajnokcsapat magabiztosan jutott a legjobb nyolc közé.

Az IPSE fennállásának ez volt a legfontosabb mérkőzése, az udvarhelyiek emelt fővel búcsúztak a kupa idei kiírásától.

Román Kupa, nyolcaddöntő:

Székelyudvarhelyi IPSE SK-Marosvásárhelyi City US 4-9 (1-5)

Gólszerzők: Gergely (9.), Péter (27.), Bakk (35.), Dénes (38.), illetve Dénes (öngól – 8.), Covaci (11., 25., 30.), Gherman (13.), Matei (16., 38.), Csoma (20.), Olteanu (29.)



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."