Sport » Futsal

Volt játékosai verték meg az SK-t

Szomorú székelyföldi futsal-rangadónak adott otthont a sportcsarnok, ahol a sok sebből vérző Székelyudvarhely SK megadásra kényszerült.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
futsalweekmagyarbosznia

Góllal mutatkozott be a székely játékos a magyar válogatottban (videó)

Két székely játékost hívtak be a magyar...
valogatott

A teremfoci nagyágyúi jönnek Székelyudvarhelyre

A kétszeres világbajnok, illetve hétszeres...
CSC 0183

Teremfoci: Székelyudvarhelyi FK–Temesvári Informatica (ÉLŐ)

Nem tudsz ott lenni a városi sportcsarnokban a teremfoci...

futsal, sk, spicom
Fotó: Kakasy Botond.
szerkesztoÍRTA: JÓZSA CSONGOR
2013. április 16., 19:42
0 hozzászólás. 

A kezdő sípszónál alig voltak többen, mint százan a városi sportcsarnok lelátóján, pedig a teremlabdarúgó 1. Liga tavalyi kiírásának ezüst- és bronzérmese nézett farkasszemet. A szokatlan, kedd 18 órai időpont, illetve az SK háza táján lévő rossz légkör is közrejátszhatott, hogy csupán ennyien voltan kíváncsiak a meccsre.

A házigazdák a Péter – Kovács, Bíró, Szabó, Miklós (játszottak még: Réti – Birtalan, Demény, Csíki, Képíró, Ozsváth) összeállítással kezdtek, rögtön a 2. percben be is vették a Sepsiszentgyörgyi Spicom hálóját: oldalberúgást követően Miklós tálalt Bíró elé, aki közelről nem hibázott.

A folytatásban mezőnyfölényben játszott a háromszéki gárda, de ez nem jelentett túl sok veszélyt Péter kapujára. Szabó növelhette volna az előnyt, tíz méterről elvégzett szabadrúgása viszont a kapufáról vágódott ki. A 14. percben jött az egyenlítés: Mánya már sokkal pontosabb volt, mint ellenfele, ráadásul még valamivel messzebbről is lőtt a jobb alsóba. Egy minutumra rá szép összjátékot követően Csoma Ferenc gólja már a vendégek előnyét jelentette (1–2).

A 18. percben eldőlt a találkozó sorsa: Szabó megkapta a második sárga lapját (mindkettőt jogosan), így mehetett zuhanyozni. A játékrész utolsó percében Mánya, illetve Birtalan kisbüntetőből értek el találatot, így a felek 2–3-mal mehettek pihenni.

futsal, sk, spicom

A második félidőben érződött, hogy az SK elveszítette két vezéregyéniségét (Szőcs eltiltás miatt nem léphetett pályára), így csak idő kérdése volt, hogy a Spicom mikor töri meg ellenfelét. Egyenlítési lehetőség adódott Demény és Bíró előtt is, de aztán Paul és Mihály találatai az udvarhelyiek vereségét jelentették.

Megérdemelten nyert a sepsiszentgyörgyi csapat a közepes szintű találkozón, de hozzá kell tenni, hogy a fiúk küzdöttek, odatették magukat. A háromszékiek összes találatát olyan teremlabdarúgók szerezték, akik korábban az udvarhelyi mezt öltötték magukra.

Az alapszakasz hétvégén zárul, ekkor az SK a címvédő Marosvásárhelyhez látogat.

Mestermérleg

„Tudtuk, hogy nehéz feladat előtt állunk. Ilyenkor minden fegyelmezetlenséget duplán büntetnek. Elveszítettünk két húzójátékost, ezt pedig egy ilyen jó csapat nem bocsátja meg. Harcoltunk, küzdöttünk, most ennyire volt mindez elég".
Albert István, SK

„Az első félidőben mutatott játékunkkal nem lehetek elégedett. A másodikban már rendeztük sorainkat. A három pontért jöttünk, ezt a célt elértük egy olyan SK ellen, amely most nem él szép pillanatokat".
Jakab Zoltán, Spicom


Teremlabdarúgó 1. Liga, alapszakasz, 21. forduló


Székelyudvarhely Sport Klub–Sepsiszentgyörgyi Spicom 2–6 (2–3)

Gól: Bíró Attila (2.), Birtalan Barna (20.), illetve Mánya Szabolcs (14., 20.), Csoma Ferenc (15.), Paul Alin (30.), Mihály Zoltán (30., 34.)

Kiállítva: Szabó Zsolt (18.)

 



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."