Sport » Futsal

Ötöst adott az ezüstérmesnek az FK

Kapott gól nélkül hozta bajnoki meccsét az FK Székelyudvarhely az ezüstérmes Sepsiszentgyörgy ellen.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
futsalweekmagyarbosznia

Góllal mutatkozott be a székely játékos a magyar válogatottban (videó)

Két székely játékost hívtak be a magyar...
valogatott

A teremfoci nagyágyúi jönnek Székelyudvarhelyre

A kétszeres világbajnok, illetve hétszeres...
CSC 0183

Teremfoci: Székelyudvarhelyi FK–Temesvári Informatica (ÉLŐ)

Nem tudsz ott lenni a városi sportcsarnokban a teremfoci...

futsal, fk székelyudvarhely, sepsiszentgyörgy, 1. Liga
Fotó: Kakasy Botond.
szerkesztoÍRTA: JÓZSA CSONGOR
2013. október 01., 19:08
0 hozzászólás. 

Csak látszólag volt nehéz meccse az FK Székelyudvarhelynek a teremlabdarúgó 1. Liga harmadik játéknapján. A Sepsiszentgyörgyi Spicom látogatott kedd este a sportcsarnokba - az a csapat, amely az előző két kiírásban az ezüstérmet zsebelte be.

A nyári szünet alaposan megtizedelte keretüket, épp Udvarhelyre távozott az edző, Jakab Zoltán, vele együtt pedig majd' egy egész sor futsalos. Igaz, hogy erősítésnek érkezett a háromszékiekhez három spanyol játékos is.

Az FK a Klein – Szabó, Mihály, Szécsi, Mánya ötössel kezdett, még pályára lépett Szőcs, Birtalan és Miklós. A kevés csere azt is jelzi, hogy a házigazdák minél nagyobb arányú győzelmet próbáltak kicsikarni, de az első félidőben a játék képe nem mutatta azt, hogy Mihályék elverik ellenlábasukat.

Mánya kapufájával, aztán Szőcs góljával indult a találkozó, majd mindkét kapu előtt adódott lehetőség, igaz nem kellett kapkodnunk fejünket, inkább taktikusan eljátszadoztak a csapatok, kevéssel volt jobb az FK. A legnagyobb szituáció Szécsi előtt adódott: növelhette volna az előnyt, helyette elemi erővel rúgta telibe a kapufát, így 1–0-al mehettek a felek a pihenőre.

A második játékrészben aztán hat perc alatt elintézték a fiúk a meccs sorsát: Szabó, majd Mánya szolgálta ki remekül Szőcsöt, aki mesterhármast ért el. Birtalan találata a 26. percben azt jelentette, hogy 4–0-ra elhúzott a házigazda.

futsal, fk székelyudvarhely, sepsiszentgyörgy

A sepsiszentgyörgyiek küzdöttek, mindent megpróbáltak, hogy visszajöjjenek a mérkőzésbe, de Klein magabiztossága, illetve Mihály majd' hibátlan védekezőjátéka ezt megakadályozta. Mánya a 37. percben feltette az i-re a pontot, bár találata után nem fejezte ki gólörömét.

„Nem szabad elfeledni, hogy honnan indultam, az utóbbi három szezonban velük értem el szép eredményeket. Ha nem is barátian váltunk el, nem lehet tudni, mit hoz a jövő, még akár vissza is kerülhetek. Az FK-val azt szeretném, hogy álljunk fel a dobogóra" – nyilatkozta a meccs után a sepsiszentgyörgyi születésű játékos.

Az utolsó percben Szécsi még rúgott egy kapufát, az FK Székelyudvarhely 5–0 arányban nyert, megszerezte ezzel harmadik győzelmét, így a Marosvásárhellyel és a Dévával továbbra is százszázalékosak.

Az edző, Jakab Zoltán is nagyrészt elégedett volt a látottakkal: „Gyengébb ellenállásra számítottam a Spicomtól, hiszen alaposan átrendeződtek. Nekünk most sokkal jobb a játékosállományunk, akár nagyobb arányú diadalt is arathattunk volna, igaz, hogy időközönként technikailag nem voltunk a topon".


Teremlabdarúgó 1. Liga, 3. forduló


FK Székelyudvarhely–Sepsiszentgyörgyi Spicom 5–0 (1–0)

Gól: Szőcs László (6., 22., 23.), Birtalan Barna (26.), Mánya Szabolcs (37.)

 



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."