Sport » Futsal

Mihály lenyugtatta a kedélyeket

Előnyt szerzett az ellenlábas, az eddigi legszorosabb meccsét játszotta az FK Székelyudvarhely. Mégsem idegeskedtünk.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
futsalweekmagyarbosznia

Góllal mutatkozott be a székely játékos a magyar válogatottban (videó)

Két székely játékost hívtak be a magyar...
valogatott

A teremfoci nagyágyúi jönnek Székelyudvarhelyre

A kétszeres világbajnok, illetve hétszeres...
CSC 0183

Teremfoci: Székelyudvarhelyi FK–Temesvári Informatica (ÉLŐ)

Nem tudsz ott lenni a városi sportcsarnokban a teremfoci...

futsal, calarasi, fk székelyudvarhely, 1. liga, mihály zoltán
Fotó: Kakasy Botond.
szerkesztoÍRTA: JÓZSA CSONGOR
2013. október 29., 20:26
0 hozzászólás. 

Még egy összecsapást kellett letudnia az FK Székelyudvarhelynek a rangadók előtt. Kedden késő délután mintegy 700 néző előtt fogadta az idén a másodosztályból feljuott Dunărea Călăraşit. A futsal 1. Liga hetedik játéknapjának meccse csak az első ránézésre tűnt könnyűnek.

A hazaiak a Klein – Mihály, Szabó, Szőcs, Mánya összeállítással indították útjára a labdát, a párharc során a benevezett mezőnyjátékosok mindegyike játéklehetőséget kapott (Miklós, Szécsi, Birtalan, Bíró, Kovács, Péter M.). A fiúk diktálták a tempót, irányították a meccset, igazi góllehetőséget nem dolgoztak ki az elején. Az ellenlábas jól állt a pályán, jól védekezett. A 9. percben Mihály távoli lövése kifele pattant, az ellentámadást pedig gólra váltották vendégek (0–1).

Ebben a szezonban először került hátrányba az FK. Nem volt semmiféle riadalom, a játék képe sem változott, azaz abban igen, hogy érkeztek az udvarhelyi lehetőségek. A 13. percben Mánya kapufája után a háromszéki sportolót a félkörön belül rántották le, a megítélt büntetőt Mihály a jobb alsóba vágta (1–1). Egy minutumra rá már megfordította az állást az FK, Szőcs és Birtalan összjátékából utóbbi volt eredményes (2–1). A 16. percben pedig teljesen helyreállt a rend: Szabó csente el a játékszert, Mihály elé tálalt, aki a kimozduló hálóőr lábai közt passzolta be, 3–1-el mehettek a felek a szünetre.

futsal, fk székelyudvarhely

Alig jöttek vissza a pihenőről, Movileanu szerencsés, de egyben szép találatot jegyzett, estéből, mintegy tíz méterről csapta be Kleint (3–2). Sokáig ezt nem tűrte Mihály, aki ezúttal is majd tökéletes meccset produkált: előbb a kapus mellett elgurította, majd Szabó passzát zúdította a hálóba (5–2).

A vendégek megkísérelték a kapus mezőnyjátékosra cserélését, de ezzel csak azt érték el, hogy Mánya két kapufája után egy gólt is jegyzett. 6–2-re nyert ezúttal az FK, így tovább folytatja a küzdelmet az alapszakasz első helyéért.

Jakab Zoltán, az udvarhelyiek trénere a lefújást követően így értékelt: „Kissé meglepett az ellenfél játéka, bevallom, sokkal könnyebb meccsre számítottam. Tudtuk, hogy a kötelező győzelmek begyűjtése az egyik legnehezebb feladat. Végig küzdöttünk a jól védekező ellenlábassal szemben. Ha nem is volt annyira olajozott most a játékunk, az akaraton nem múlott semmi sem. Lehet, hogy a kulcsmomentumokban nem mindig találtuk meg a jó megoldást".

Jövő héten a Târgovişte otthonában lép pályára a csapat, majd következik a két rangadó, amikor hazai környezetben fogadják az eddig szintén hibátlan Dévát, majd a címvédő Marosvásárhelyet.

Teremlabdarúgó 1. Liga, 7. forduló:

 

FK Székelyudvarhely–Dunărea Călărași 6–2 (3–1)

Gól: Mihály Zoltán (13., 16., 24., 33.), Birtalan Barna (14.), Mánya Szabolcs (34.), illetve Plugaru (9.), Movileanu (22.).



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."