Sport » Futsal

A bronzérem szaga

Gigászi küzdelem után hajtott fejet az FK Székelyudvarhely ellenfele előtt a teremlabdarúgó bajnokság rangadóján. Déva egy góllal jobb volt.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
futsalweekmagyarbosznia

Góllal mutatkozott be a székely játékos a magyar válogatottban (videó)

Két székely játékost hívtak be a magyar...
valogatott

A teremfoci nagyágyúi jönnek Székelyudvarhelyre

A kétszeres világbajnok, illetve hétszeres...
CSC 0183

Teremfoci: Székelyudvarhelyi FK–Temesvári Informatica (ÉLŐ)

Nem tudsz ott lenni a városi sportcsarnokban a teremfoci...

fkdeva1112-6
Fotók: Kakasy Botond
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2013. november 12., 22:58
0 hozzászólás. 

Évek óta nem voltak ennyien teremfoci-meccsen, visszatértek a néhány évvel ezelőtti szép idők a futsal szempontjából is az udvarhelyi sportcsarnokba. Kezdés előtt néhány perccel már alig volt ülőhely a Dévai Fiat Autobergamo elleni rangadón.

Jakab Zoltán vezetőedző a megszokott kezdősort küldte pályára (Klein – Szabó, Szőcs, Mánya, Mihály, a mérkőzés folyamán pályára lépett még Biró, Birtalan, Miklós Tamás és Balázsi), a dévaiaknál a kapus Iancu és a Matei-testvérek, Florin és Cristian mellett az edző-játékos Lupu, illetve Paul Alin volt a kezdő (játszott még Moț, Popescu, Macingo, Mateescu és Țiglar).

Alig tizenhét másodperc után robbant a csarnok: Szőcs lövése a lécről vágódott le Mihály elé, aki kilencről irgalmatlanul kilőtte a bal felsőt (1–0), ezt a kezdést!

fkdeva1112-2

A folytatásban inkább a vendégek irányították a meccset, az FK kontrázott, egy szöglet után az idősebb Matei, Florin eresztett meg egy lapos lövést, amibe Klein ugyan beleütött, de hárítani nem tudta (1–1). Óvatos játék folyt tovább, aztán a 12. percben megint felpörögtek az események: előbb Lupu vette be szabadrúgásból az FK kapuját (1–2), de a sárga-kékek másodperceken belül egyenlítettek, Mánya labdát szerzett, Szőcs elé tálalt, aki kilőtte a jobb hosszú sarkot (2–2), minden kezdődött elölről.

fkdeva1112-3Kleinre kétszer egy az egyben vihették rá a labdát a dévaiak, mindkétszer óriásit védett. A játékrész utolsó percében azonban ő is tehetetlen volt: Birtalan szenzácósan ollózott, Iancu megfogta, az előrevágott labdát az elfutó Lupu adta középre, az érkező Popescu pedig bevágta (2–3).

Az FK kezdte jobban a második félidőt, több nagy lehetőség után Szőcs csente el a labdát Matei Roberttől, a kisodródó Mányához játszott, aki estéből felrúgta a léc alá (3–3), ismét felcsillantak a győzelmi remények. Sőt egy perc múlva Birtalan spiccelt szenzációsan, de a kapufa mentett. A közönség is egyemberként szurkolt, jött is a következő gól, Szőcs lőtte be a labdát a hatosba, az érkező Mánya sarokkal hozzápiszkált, becsapta Iancut, 4–3 volt ide!

fkdeva1112-5

Várható volt, hogy az ellenfél előhúz egy másik kártyát, ez a vészkapusos játék volt, ami be is jött Lupuéknak: a 34. percben az edző-játékos vett magára megkülönböztető mezt és egy perc alatt sikerült az egyenlítés, Macingo közelről egalizált (4–4). Fél perc múlva megint a vendégek örülhettek, előbb Matei Robert bombája mindkét kapufát érintette, majd passza kihagyhatatlan helyzetbe hozta Moț-ot, aki mattolta Kleint (4–5). Ekkor mi vettük ki a kapust, Szabó húzta magára a fekete 13-ast, de az FK-nak már nem volt szerencséje, sőt a vészkapusunk hatalmasat védett egy perccel a vége előtt. Biró lábában mégis ott volt az egyenlítő gól az utolsó percben, de az FK számára nem jött össze az egyenlítés, habár nagyon döntetlenszaga volt a meccsnek.

fkdeva1112-8

Így inkább a bronzérem szaga jött elő – habár még sok van hátra a bajnokságból, ezen a rangadón az bizonyosodott be, hogy egy vékony góllal jobb volt a nyáron összeállt dévai csapat. A címvédő Marosvásárhely döntetlent játszott velük egy hete Déván, mi akkor tudnánk robbantani, ha december 12-én legyőznénk a bajnokokat.

Jakab Zoltán a meccs végén úgy értékelte a meccsen történteket, hogy szerinte a két csapat első sora után beálló játékosok döntötték el a találkozó végkimenetelét. „Az egy gólos győzelmük talán megérdemelt volt, mert az a csapat, amelyik idegenben egy ilyen közönség előtt így tud játszani és a mérkőzést ennyire a kezében tudja tartani, az megérdemelten nyert. Ha egy kicsit ügyesebbek vagyunk ma, akkor talán a döntetlen összejött volna. Sok gólhelyzetünk nem volt, de ami összejött, azokkal sem jól sáfárkodtunk. Nekik a második soruk talán többet hozzátett a játékhoz, mert az utolsó három góljukat szerzők azokból kerültek ki." Hozzáfűzte, hogy a közönség nagy létszámából az látszott, hogy Udvarhelyen nagyon szeretik ezt a játékot – a lefújás után egyébként a labdarúgó szövetségtől jelenlevők is ezt erősítették meg, kiemelve, hogy a vereség ellenére gyönyörűen szólt a székely himnusz (a dévaiak is egymás vállát fogva hallgatták végig) és az ellenfelet is vastapsban részesítette a másfélezernyi néző. Sportszerűségből mindenki jeles volt, a fordulatos, szép meccsen Déva egy hajszálnyival jobbnak bizonyult.

Teremlabdarúgó 1. Liga, 9. forduló

Fusal Klub SzékelyudvarhelyDévai Fiat Autobergamo 4–5 (2–3)

Gólszerzők: Mihály (1.), Szőcs (12.), Mánya (25., 30.), illetve Matei Florin (5.), Lupu (12.), Popescu (20.), Macingo (35.), Moț (36.)



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."