Sport » Futsal

Bravúros FK-győzelem a bajnok otthonában

Nagy diadalt aratott az udvarhelyi futsalcsapat, az egygólos győzelem sajnos csak a harmadik helyre elég. Szőcs fenomenális volt.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
futsalweekmagyarbosznia

Góllal mutatkozott be a székely játékos a magyar válogatottban (videó)

Két székely játékost hívtak be a magyar...
valogatott

A teremfoci nagyágyúi jönnek Székelyudvarhelyre

A kétszeres világbajnok, illetve hétszeres...
CSC 0183

Teremfoci: Székelyudvarhelyi FK–Temesvári Informatica (ÉLŐ)

Nem tudsz ott lenni a városi sportcsarnokban a teremfoci...

cityus fk1
Mánya szerezte a győztes gólt. Fotó: Haáz Vince
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2014. április 15., 21:01
0 hozzászólás. 

Öt góllal kellett volna nyernie az FK-nak ahhoz, hogy megelőzze az alapszakasz táblázatán a bajnokot (decemberben 8–4-re nyert Vásárhely az udvarhelyi sportcsarnokban egy emlékezetes, botrányos meccsen), a City'us-nak pedig meg kellett nyernie az utolsó meccsét ahhoz, hogy az élen zárja az alapszakaszt.

Mintegy ötszáz szurkoló gyűlt be a Maros-parti csarnokba, ám a harminc udvarhelyi drukker vitte a prímet. A meccset is a Jakab Zoltán által dirigált FK kezdte jobban, Mihály kapufát lőtt, majd több helyzetet is kihagytak az udvarhelyiek. A házigazdák azonban fokozatosan átvették a kezdeményezést, kétszer betaláltak Klein kapujába. Az FK a játékrész végén jött vissza a játékba, ekkor Szőcs talált be.

Kirobbanó formában kezdte a második félidőt viszont az udvarhelyi gárda: Szőcs egyszerűen ellenállhatatlan, szerelhetetlen volt, négy perc leforgása alatt három gólt rúgott! A hazaiak idegeseklettek, vészkapusos megoldást választottak, Gherman így szerzett két gólt, megint egyenlő volt az állás. Aztán Szőcs villant még egyszer, de jött rögtön a hazai válasz is. Az utolsó percekben értelemszerűen a hazaiak támadtak, ismét lehozták a kapust, az FK nagyon erősen, keményen védekezett és ennek az eredménye is meglett: az utolsó percben Mánya az üresen maradt kapuba emelt, így az FK egy góllal megnyerte a meccset, visszavágott a decemberi vereségért.

A csapat és a Székely Medvék együtt énekelték el a székely himnuszt.

A rájátszás május első hetében kezdődik, az FK a Dunărea Călărași együttesével játszik, az első meccs idegenben lesz, utána pedig Udvarhelyen – amennyiben harmadik meccs is szükséges (két győzelemig megy a párharc), az is az FK otthonában zajlik majd. Amennyiben az FK továbbjut, akkor a City'us–Jászvárosi CSM Studențesc összecsapás győztesével játszik az elődöntőben. Az FK két legutóbbi meccse azt mutatta meg, hogy a csapat abszolút bajnokesélyes, a riválisok fegyelmezetlensége, elbizakodottsága az udvarhelyiek malmára hajthatja a vizet.

Teremlabdarúgó 1. Liga, 22. forduló:

Marosvásárhelyi City'us–FK Székelyudvarhely 5–6 (2–1)

Gólszerzők: Gherman (9., 29., 31.), Nicușan (12.), Al-Ioani (35.), illetve Szőcs László (19., 23., 25., 27., 35.), Mánya Szabolcs (40.)



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."