Sport » Futsal

Szentgyörgy nyerte a székely futsal-rangadót

Parázs mérkőzés kerekedett a rangadóból a kupa elődöntőjében. A szurkolótáborok is szépet meccseltek, az FK kénytelen volt fejet hajtani.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
futsalweekmagyarbosznia

Góllal mutatkozott be a székely játékos a magyar válogatottban (videó)

Két székely játékost hívtak be a magyar...
valogatott

A teremfoci nagyágyúi jönnek Székelyudvarhelyre

A kétszeres világbajnok, illetve hétszeres...
CSC 0183

Teremfoci: Székelyudvarhelyi FK–Temesvári Informatica (ÉLŐ)

Nem tudsz ott lenni a városi sportcsarnokban a teremfoci...

fk szentgyorgy4
Fotók: Sinka-Király Levente
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2014. május 14., 21:49
3 hozzászólás. 

Mintegy hatvan háromszéki szurkoló is elkísérte a Sepsiszentgyörgyi Spicomot az udvarhelyi elődöntő-odavágóra, a zöld-fehér drukkerek és a Székely Medvék kitűnő hangulatot teremtettek a sportcsarnokban.

fk szentgyorgy1

A bevezetőben székely rangadót írtunk, de ha megnézzük a szentgyörgyiek kezdőötösét, akkor ez nem éppen igaz: Kisgyörgy – Duque, Morales, Sanchez, Redondo. Négy spanyol játékos, akik meccs kb. nyolcvan százalékát hozták, rajtuk kívül csupán Máté, Bujdosó és Ţicalo kaptak kisebb-nagyobb epizódszerepeket.

Kicsit arra az udvarhelyi korszakra emlékeztetett ez a csapat, amikor magyarországiak, brazilok és egy portugál játékos is játszott nálunk (2007-2009) – a szentgyörgyiek most engedhetik meg maguknak a négy idegenlégióst, akik földijükhöz, C. Ronaldóhoz hasonlóan néha színészkedésből is jelesre vizsgáztak.

fk szentgyorgy3

Jakab Zoltánnál sem volt ez másképp az első sort illetően, mert a Klein – Szőcs, Mihály, Szécsi, Mánya ötösön kívül csak Szabó, illetve Biró játszottak többet az FK-ban ezen a meccsen, Miklós és Birtalan pedig keveset.

Egymásnak feszült a két csapat az elején, inkább az FK volt a veszélyesebb, de hat perc kellett elteljen, amíg Mánya bevette egykori csapatának kapuját (nagyon sportszerűen nem ünnepelt a gól után), azonban az első csereként beálló Máté nem egészen két perc után lemásolta a találatot.

Alig telt el még két perc, szöglet után ismét Mánya lőtt a hosszúba, de ezt a gólt is másolták egy percen belül a szentgyörgyiek: sarokrúgás után Morales szúrta be Kleinnak az egyenlítőt.

fk szentgyorgy6

A vendégek egyre veszélyesebben támadtak, az FK pedig nem hozta azt a formát, amit az utóbbi meccsein, így talán nem is volt meglepő, hogy a játékrész vége előtt átvették a vezetést a zöld-fehérek.

A második félidő sem indult jól, akadozott az FK játéka, de a 25. minutumban Mihály ballal, iszonyatos erővel lőtte ki a hosszú felsőt – az ilyen gólokra szokták azt mondani, hogy a labdát zsinóron húzták a vinklibe.

Lemásolhatatlannak tűnt a gól, de egyvalakinek mégis sikerült: Mihály Zoltánnak, akinek hat perc múlva megint összejött egy hasonló találat, igaz, ezúttal nem centiméter-pontosan lőtte ki a pókhálót, de azért hatalmas gól volt ez is.

fk szentgyorgy5

Csapatunk húzóembere azonban elkövetett egy felesleges szabálytalanságot néhány perc múlva, Sanchezt torkon ütötte, amire egyből kiállították – rájátszott a portugál, de a kiállítás jogos volt. A három mezőnyjátékosra fogyatkozott FK nem tudta kivédekezni a két percet, majd kiegészülve is kapott még egy gólt.

Alig négy perc volt hátra, lehoztuk a kapust és a húzás másodperceken belül bejött, Mánya tolta be az egyenlítőt. Szőcs azonban megsérült, görcs állt a lábába, percekbe tellett, amíg vissza tudott állni, addig azonban Redondo kapásból bevágta a meccset eldöntő találatot.

fk szentgyorgy7

A döntetlen talán igazságosabb lett volna, de úgyis a két meccsen lőtt gólok száma a lényeg. Nagyon nehéz visszavágó előtt áll az FK, ez jövő csütörtökön lesz, előtte azonban hétfőn a bajnoki elődöntő első meccsén a címvédő Marosvásárhelyi City 'us-t (a másik kupa-elődöntőben a Maros-partiak 63-ra legyőzték Galacot) látjuk vendégül. Valószínűleg egyik meccsen sem játszhat Mihály Zoltán.


Román Kupa, elődöntő, első meccs


FK Székelyudvarhely–Sepsiszentgyörgyi Spicom 5–6 (2–3)

Gólszerzők: Mánya (6., 10., 36.), Mihály (25., 31.), illetve Máté (8.), Morales (13., 36.), Ţicalo (20.), Redondo (35., 39.)

Piros lap: Mihály (34.)



3 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
kisgyorgy
2014-05-15 10:27:16
Van pár zavaró dolog a cikkben:
1. Elvárná az ember egy sportújságírótól, hogy legalább minimálisan tájékozódjon az ellenfelet illetően: a csapat neve már jó ideje nem Spicom, az idegenlégiósok pedig nem portugálok.
2. Attól, hogy négy "idegen" van a kezdőben, még a csapat székely. Mindenki abból főz, ami van a konyhán. Ne feledjük, hogy Jakab Zoltán tavaly szinte utolsó percben ment el Szentgyörgyről, és magával vitte a kezdő játékosok felét. Az összes udvarhelyi gólt ők lőtték az este, ugyanakkor a 11 gólból 4-et Szentgyörgyön nevelkedett játékos rúgott.
3. Azt javaslom, hogy rivalizáljunk egészségesen. Mondjuk azt, hogy csak jobb volt a másik és kész. Sokkal korrektebb. Egy vérből vagyunk, ne szedjük ki egymás szemét.
4. Udvarhelynek csodás csapata van idén, minden tiszteletem a szurkolóitoknak, szentgyörgyiként én lennék a legboldogabb, ha megnyernétek a bajnokságot. Egy Sepsi-Udvarhely döntő pedig egy igazi ünnep lenne.
5. Hajrá Sepsi, hajrá Udvarhely, hajrá Székelyföld!
avatar
levibarca
2014-05-15 14:07:15
ez milyen csel hogy a román kupából Mihály Zoltán piros lapja átmegy a bajnoki elődöntőre?
még ilyenről nem hallottam hogy a kupában szerzett piroslap átmegy a bajnokira
avatar
levibarca
2014-05-15 14:09:59
valaki tudna nekem egy olyan oldalt ajánlani ahol megtudom nézni a román teremladarugó bajnokság gólszerzőit, mert a frf.ro oldalon nem írják.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."