Sport » Futsal

Szőcs-varázslat Galacon

Győzelmet aratott az FK idegenben, Szőcs László két remekbeszabott gólt lőtt. Pedig az ellenfél vezetett.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
futsalweekmagyarbosznia

Góllal mutatkozott be a székely játékos a magyar válogatottban (videó)

Két székely játékost hívtak be a magyar...
valogatott

A teremfoci nagyágyúi jönnek Székelyudvarhelyre

A kétszeres világbajnok, illetve hétszeres...
CSC 0183

Teremfoci: Székelyudvarhelyi FK–Temesvári Informatica (ÉLŐ)

Nem tudsz ott lenni a városi sportcsarnokban a teremfoci...

fkYOU-7
Fotó: Kakasy Botond / archív
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2014. szeptember 23., 17:37
0 hozzászólás. 

Egyetlen eddigi meccse, hazai pályán aratott 3-1-es győzelme után lépett pályára az FK Galacon, az együttes a három pont megszerzéséért utazott a Duna-parti városba. Egy hete az FK-ból négy (Klein, Mihály, Mánya és Szőcs), a galaciaktól egy (Toniță) vett részt a román válogatott Spanyolországban játszott két barátságos találkozóján (mindkétszer 7-1-re nyertek a házigazdák).

Jakab Zoltán a négy válogatott mellett Szécsinek szavazott bizalmat a galaci meccs elején (a találkozó folyamán pályára lépett még Biró, Kovács, Szabó, Miklós és Birtalan)

Komoly helyzet nem alakult ki az első percekben, kiegyenlített mezőnyjáték folyt egészen a félidő feléig, akkor egy baloldali szöglet után Mihăiță Bâgu lőtt a hálóba a büntetőterületen kívülről. Hamar egyenlített az FK, Toniță bravúrja után Szécsi tálalt Mánya elé, aki az üres kapuba lőtt.

Néhány perc múlva Crăciun lépett meg egy szép passzjáték után, szerencsénkre a kapufát találta el. Volt lehetősége Szőcsnek is, de Toniță ezt is védte, a galaci kapus Mihályt úgy blokkolta, hogy jól láthatóan odarúgott neki. A házigazdáknak több helyzetük is volt, de jól védekezett az FK.

Fordulás után Szőcs megmutata, hogy miért a bajnokság egyik legjobb játékosa: szenzációsan kígyózott át a házigazdák védelmén és szerezte meg az FK vezető gólját. Uralta a következő perceket is az udvarhelyi csapat, egyértelműen feljavult a játéka.

A galaciak futottak az egyenlítés után, a kék-sárgák pedig ellentámadásból próbáltak föléjük kerekedni – amikor ez sikerült, Toniță rendre a helyén volt. Nyolc perccel a vége előtt azonban megint tehetetlen volt, szöglet után Mihály laposan lőtt kapura, Szécsi tette bele a lábát, 3-1 volt az FK-nak.

Lehozták a kapust a házigazdák, Cojoc vett fel sárga trikót a piros-fehérre, Szőcs meglódult a labdával, a gólvonalról vágták ki a lövését, de az utolsóelőtti percben Szécsi megint mattolta Toniță-t egy Mányától kapott labdával, eldöntve a három pont sorsát. A pontot Szőcs tette fel az i-re néhány másodperccel a vége előtt kapásból zúdított a hálóba – szépségdíjas találat volt, Klein kidobását Szécsi kapásból adta Szőcs baljára, aki a felső sarkot lőtte ki, ez se mindennapi gól volt.

Megérdemelten, kitűnő második félidőt játszva nyert az FK – ha első hazai meccsén bizonytalankodott is, a galaci összecsapáson megmutatta, hogy idén is a bajnokság legjobbjai között a helye.

Teremlabdarúgó 1. Liga, 3. forduló

Galaci United – FK Székelyudvarhely 1–5 (1–1)

Gólszerzők: Bâgu (11.) illetve Mánya (12.), Szőcs (22., 40.), Szécsi (30., 38.)



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."