Sport » Futsal

Tönkreverték az FK-t a rangadón

Nem indult rosszul a meccs az FK-nak, de végül mégis nagyon elpáholta a címvédő Déva az udvarhelyi gárdát.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
futsalweekmagyarbosznia

Góllal mutatkozott be a székely játékos a magyar válogatottban (videó)

Két székely játékost hívtak be a magyar...
valogatott

A teremfoci nagyágyúi jönnek Székelyudvarhelyre

A kétszeres világbajnok, illetve hétszeres...
CSC 0183

Teremfoci: Székelyudvarhelyi FK–Temesvári Informatica (ÉLŐ)

Nem tudsz ott lenni a városi sportcsarnokban a teremfoci...

fk deva1a
Fotók: Sinka-Király Levente
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2015. február 02., 21:45
0 hozzászólás. 

Rangadóhoz méltóan készült az udvarhelyi közönség is, percekkel a kezdés előtt már telt ház volt, alig lehetett ülőhelyet kapni a sportcsarnokban. Nagy volt az elvárás a csapattal szemben is, hiszen három ponttal hatalmasat lépett volna előre az FK.

Az első percekben ez úgy tűnt, hogy meg is lehet, hiszen a pontatlan dolgok mellett több jó helyzetet is összehozott az FK, de csak a 8. percben tört meg a jég, amikor Csoma Ferenc lefordult őrzőjéről és a rövidbe bombázott. Az előny nem tartott sokáig, a sérüléséből felépült Florin lövése megpattant, majd a hálótartóról jött ki.

fk deva1dMánya szöglete után Mihály nagyon pontos lövést küldött a bal hosszúba, ám jó darabig ez volt az FK egyetlen igazi megmozdulása. A vendégek ugyanis rákapcsoltak, átvették a kezdeményezést, az ifjabb Matei-fivér, Cristian hatalmas gólt lőtt Kleinnek, akin az utolsó percben balról Ignat lövése is kifogott, így egygólos dévai előnnyel mentek a csapatok pihenni.

Habár többször is jelezte, hogy sérült, mégis szinte végigjátszotta a találkozót Florin Matei – öccsének óriási passzt adott a 28. percben, aki nem kegyelmezett Kleinnek. Négy perc múlva pedig az idény talán legszebb találatát láthatták az udvarhelyiek, sajnos ezt sem FK-játékos szerezte: a játékos-edző Lupu Robert a levegőben, félfordulatból ollózva emelt a kapunkba – ezt a találatot nagyon sokan megtapsolták a sportcsarnokban.

Vészkapusra váltott az FK, Mánya volt a hálóőr, de sem ő, sem társai nem mutattak olyan játékot, amivel ez a Déva verhető lett volna – fűzzük hozzá, hogy a vendégeket is láttuk ugyanebben az összeállításban sokkal jobban játszani.

fk deva1bIgnat emelése után már 6-2 volt oda, aztán három perccel a vége előtt Csoma faragott a hátrányból, de Cristian Matei még kettőt villant, egyszer a kapu közepébe spiccel, másodszor Péter lábai között is átrúgta a labdát négy másodperccel a vége előtt. Megalázó, ötgólos vereséget mért az FK-ra a mindössze hat mezőnyjátékost használó bajnokcsapat. Mihály betalálhatott volna tízméteresből, de szerencsétlenségünkre a kisbüntető is kapufán csattant.

„Ha valaki jobb, az nem szégyen!" – jegyezte meg egy szurkoló a lefújást követően. Az FK következő meccse vasárnap 18 órától lesz Resicabányán. Addig van idő nyalogatni a sebeket, az viszont tény, hogy lépéshátrányba kerültünk az alapszakaszt illetően.

Teremlabdarúgó 1. Liga, 16. forduló

FK Székelyudvarhely – Dévai Autobergamo 3–8 (2–3)

Gólszerzők: Csoma Ferenc (8., 37.), Mihály (10.), illetve Florin Matei (9.), Cristian Matei (16., 28., 38., 40.), Ignat (19., 33.), Lupu (32.).

FK: Klein – Mihály, Szécsi, Mánya, Szőcs. Csere: Péter Róbert (kapus) – Biró, Csoma Ferenc, Miklós, Szabó, Kovács. Edző: Jakab Zoltán.

Autobergamo: Vlad Iancu – Florin Matei, Lupu, Cristian Matei, Ignat. Csere: Moț, Obadă. Edző-játékos: Lupu Robert.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."