Sport » Futsal

A nagy rivális galaci botlása döntötte el az FK sorsát

Győzelemmel zárta az alapszakaszt az FK, ambíciós ellenfelet vert meg hazai pályán. Vásárhely ballépése nagyon jól jött.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
futsalweekmagyarbosznia

Góllal mutatkozott be a székely játékos a magyar válogatottban (videó)

Két székely játékost hívtak be a magyar...
valogatott

A teremfoci nagyágyúi jönnek Székelyudvarhelyre

A kétszeres világbajnok, illetve hétszeres...
CSC 0183

Teremfoci: Székelyudvarhelyi FK–Temesvári Informatica (ÉLŐ)

Nem tudsz ott lenni a városi sportcsarnokban a teremfoci...

fkcalarasi
Fotók: Sinka-Király Levente
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2015. március 29., 19:43
0 hozzászólás. 

Tétje már nem volt ennek a találkozónak, mert a kedden az FK-t legyőző Marosvásárhelyi City 'us szombaton meglepetésre 7-3-ra kikapott Galacon, így utóbbiak a 3., a vásárhelyiek a 4. helyen végeztek, az FK így csak második lehetett az alapszakaszban.

Ettől függetlenül harcos meccset vívott a sérült Szőcs László nélkül (a játékos vállát műteni kell, kevés remény van arra, hogy játsszon még az idei szezonban) felálló FK, helyenként kemény belépők is tarkították a találkozót, ami egy gyors gólváltással indult: a 35. másodpercben Csoma lába váratlanul elsült, a labda a bal felsőbe jutott, ám kezdés után egyből átrohantak rajtunk a vendégek, Ion Dumitru közelről vette be Klein kapuját.

fkcalarasi2Kiegyenlített küzdelem folyt, a 14. percben Szécsi a kapufára emelt, egy perc múlva már nem hibázott közelről. A vendégek nem kisasszonyfutballt játszottak, Vârlan rendesen beleszállt Biróba, de csak ezt követően, reklamálásért kapott sárga lapot. Keménykedés bőven volt, helyzetek pedig kevésbé egy futsalmeccshez képest.

A második félidő elején Dumitru a kapufára sodorta a labdát egy szép összjáték után, az FK pedig el akarta dönteni nagyon a meccset – a 26. percben Mihály lövése megpattant az edző-játékos Șotârcă jobb lábán és becsapta Moldovanut. Ezzel még korántsem volt vége, Vârlan kihagyta a kihagyhatatlant (az üres kapu fölé lőtt). Öt perccel a vége előtt öt mezőnyjátékosra váltottak a vendégek, de megitták a levét, labdát szereztünk és az ellentámadás végén Biró tolta az üres kapuba.

FKcalarasi3Még mindig nem dőlt el a találkozó sorsa, hiszen Tarță mattolta az egyébként kitűnően védő Péter Róbertet (a második félidőre ő állt a kapuba), aztán 34 másodperccel a vége előtt az egykori válogatott Tomescu is betalált, félbeszakítva a „Szép volt fiúk!" skandálását. Izgalmak maradtak így az utolsó másodpercekre, szerencsére megőrizte előnyét az FK és győzelemmel zárta az alapszakaszt.

Az FK a második helyen jutott a rájátszásba, első ellenfele a hetedik helyen végzett Jászvárosi CSMS lesz és ha minden a papírforma szerint alakul, akkor a Galaci Uniteddel vagy mai ellenfelével találkozhat az elődöntőben, ami valószínűleg könnyebb lesz, mintha a vásárhelyiekkel játszana, ráadásul a két győzelemig menő párharcokban három meccs esetén kétszer játszhat hazai pályán. Minden adott ahhoz, hogy döntőbe jusson az együttes – ezt viszont nem volt könnyű elérni az alapszakaszban, a második helyért meg kellett dolgozni keményen.

A két győzelemig tartó negyeddöntő első meccse csütörtökön, április 2-án 17 órakor lesz Jászvásáron, a második találkozó pedig április 8-án, szerdán 18 órától Székelyudvarhelyen. A harmadik meccs (ha szükséges) szintén Udvarhelyen lesz április 9-én.

Teremlabdarúgó 1. Liga, alapszakasz, 22. forduló

FK Székelyudvarhely – Dunărea Călărași 4–3 (2–1)

Gólszerzők: Csoma Ferenc (1.), Szécsi (15.), Șotârcă (26. - öngól), Biró (37.), illetve Dumitru (1.), Tarță (38.), Tomescu (40.).

FK: Klein – Mánya, Szécsi, Csoma Ferenc, Biró. Csere: Péter Róbert (kapus), Mihály, Miklós, Szabó, Birtalan, Tankó, Kovács, Péter Levente. Vezetőedző: Jakab Zoltán

Dunărea: Moldovanu – Movileanu, Șotârcă, Dumitru, Lașcu. Csere: Tarță, Cârstea, Tomescu, Vârlan. Edző-játékos: Marian Șotârcă.

Sárga lap: Vârlan.


címkék: FK Călărași

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."