Sport » Futsal

Déva elvitte a kupát, Udvarhely ifibajnoki címet ünnepelhetett

Színészkedés, durvaság, bírószidás – avagy a román foci sava-borsa. Mindez a szövetségi elnök előtt.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
futsalweekmagyarbosznia

Góllal mutatkozott be a székely játékos a magyar válogatottban (videó)

Két székely játékost hívtak be a magyar...
valogatott

A teremfoci nagyágyúi jönnek Székelyudvarhelyre

A kétszeres világbajnok, illetve hétszeres...
CSC 0183

Teremfoci: Székelyudvarhelyi FK–Temesvári Informatica (ÉLŐ)

Nem tudsz ott lenni a városi sportcsarnokban a teremfoci...

deva city7
Fotók: Sinka-Király Levente
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2015. május 20., 19:38
1 hozzászólás. 

A jó szervezésen kívül még egy dolognak örvendhetett az udvarhelyi publikum: a kupadöntő előmérkőzéseként az FK ificsapata megnyerte az ifjúsági döntőt. Kevés néző előtt egy jó kis meccs kerekedett az udvarhelyi és a vásárhelyi 19 éven aluliak összecsapásából, Biró Attila (akit a döntő legjobb játékosának választottak), Péter Levente és a többiek megmutatták, hogy van néhány olyan fiatal húsz éves kor alatt, akikre akár a felnőtt csapatban is lehet alapozni néhány év múlva.

ifi donto7A Szécsi Barna és Mánya Szabolcs által irányított Tompea – Biró, Hadnagy, Péter, Szente (játszott még Kecseti, Tifán, Boda, Gálfi és Lakatos) felállású csapat nagyjából már az első félidőben eldöntötte a meccs sorsát Biró lapos lövésével, Péter szemfülességével és Boda Krisztián szép összjáték után szerzett találatával, a második félidőben pedig kivédekezték az erőre kapott és vészkapussal támadó vásárhelyiek támadásait.

ifi donto5Történelmi pillanat is volt, hiszen a teremfociban első ízben kiírt ifjúsági bajnokságot Udvarhely nyerte.

Teremlabdarúgó bajnokág, U19, döntő:

FK Székelyudvarhely– Marosvásárhelyi City 'Us 4–2 (3–0)

Székelyudvarhelyi Sportcsarnok, 50 néző. Vezették: Bálint Attila (Székelyudvarhely) és Kusztos László (Marosvásárhely).

Gólszerzők: Biró (10.), Péter (14.), Boda (16.), Hadnagy (29.), illetve Csala (21.), Tamási (30.).

A kupadöntő előtt éppen a román himnusz szólt félház előtt, amikor megérkezett a labdarúgó szövetség elnöke és főtitkára, Răzvan Burleanu és Gheorghe Chivorchian, de alig félház volt a sportcsarnokban. Öt kitartó vásárhelyi szurkoló hangja töltötte be a termet, illetve az udvarhelyi szurkolók egy részének hangja, akik inkább Vásárhely ellen drukkoltak a tegnapi vereség miatt.

deva city4Déva és a City 'Us megmutatták, hogy hogyan is kell lejátszani egy kupadöntőt a sportág szövetségének vezetősége előtt: folyamatosan durváskodtak, veszekedtek, provokálták egymást, a játékvezetők sem tudták kordában tartani az indulatokat. Déva azonban összeszedettebb, taktikusabb, jobb teremfocit játszott a fináléban. A vezetést a 14. percben szerezték meg, miután kapusuk, Vlad Iancu két óriási ziccert fogott (ő lett a torna legjobbja, hatalmas bravúrokat mutatott be), a kontrából Macingo volt eredményes, majd egyik legfiatalabb játékosuk, Obadă verte át a kifutó Carlos Alberto Ferreirát.

deva city5Fordulás után négy perccel Matei Florin lőtt egy hatalmas akciógólt, majd mindkét csapat vészkapusos játékot kezdett játszani. A műesések, durvaságok, a játékvezetők szidalmazása tovább tartott – tény az is, hogy néhány sárga (vagy piros) lap kijárt volna mindkét oldalon. Gherman hatméteresből szépített, de a két dévai „öreg" Lupu és az idősebb Matei kivégezték az utolsó percekben a jövő héten még bajnoki döntőt játszó vásárhelyieket, Csoma Alpár gólja csak szépségtapasz volt.

A díjátadón a szövetségi elnök és segítői adták át a kupát és az érmeket, a félháznyi sportcsarnok közönsége sportszerűen tapsolt, sajnos az az álmuk egyelőre nem vált valóra, hogy kedvenceik, az FK Székelyudvarhely játékosai hordozhassák körbe a kupát.

Teremlabdarúgó Román Kupa, döntő

Dévai Autobergamo – Marosvásárhelyi City 'Us 5–2 (2–0)

Székelyudvarhelyi Sportcsarnok, 500 néző. Vezették: Bogdan Sorescu (Pitești) és Gherman Gabriel (Bukarest).

Gólszerzők: Macingo (14.), Obadă (16.), Matei Florin (24., 33), Lupu (32.), illetve Gherman (30. - büntetőből), Csoma Alpár (37.)

Autobergamo: Iancu – Matei Florin, Mater Cristian, Lupu, Ignat. Csere: Moț, Obadă, Macingo. Edző-játékos: Lupu Robert.

City 'Us: Carlos Ferreira – Paulo Ferreira, Stoica, Csoma Alpár, Răducu. Csere: Gherman, Nuno Teixeira, Nicușan, Al-Ioani, Ruxandari. Edző: Kacsó Endre.

Sárga lap: Matei Florin, Mater Cristian, Lupu, illetve Gherman, Al-Ioani.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
compostela
2015-05-21 10:45:19
szégyen
Ezt is megértük, hogy a SZÉKELYUDVARHELYI KÖZÖNSÉG olyan vásárhelyi, játékosokat szidalmaz akik letettek Udvarhelynek valamit az asztalra, egy Csoma, egy Nicusan, egy Kacsó és csókolózunk olyanokkal mint ez a c...ny matei, aki a seggét megmutatja ha kell udvarhelynek, leköp minket, ha teheti. Azért hibásak a játékosok, mert tették a dolgukat a pályán? Minden esetre a közönség megbukott viselkedésből. SZÉGYEN!!! Még akkor is ha mindenki annak szurkol akinek akar.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."