Sport » Futsal

Nem lesz kupadöntős az FK, kikapott az elődöntőben

Elveszítette a Final Four elődöntőjét a házigazda, Vásárhely Dévával játszhat a kupáért. Újabb botrányos meccsen vagyunk túl.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
futsalweekmagyarbosznia

Góllal mutatkozott be a székely játékos a magyar válogatottban (videó)

Két székely játékost hívtak be a magyar...
valogatott

A teremfoci nagyágyúi jönnek Székelyudvarhelyre

A kétszeres világbajnok, illetve hétszeres...
CSC 0183

Teremfoci: Székelyudvarhelyi FK–Temesvári Informatica (ÉLŐ)

Nem tudsz ott lenni a városi sportcsarnokban a teremfoci...

fk vasarhely3
Paulo Ferreira (fehérben) csapata negyedik gólját szerzi. Fotók: Sinka-Király Levente
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2015. május 19., 22:20
0 hozzászólás. 

A hat órától kezdődő Déva-Resica összecsapás nem hozott különösebb izgalmakat, a bajnokcsapat alig három perc alatt már kétszer is eredményes volt. A nézők a meccs alatt folyamatosan érkeztek a sportcsarnokba, volt egy nem mindennapi hangulata a kedd délutánnak-estének. A lelátón a Román Labdarúgó-szövetség több funkcionáriusa is helyet foglalt, szigorúbb volt a belépés (a játékosbejárón végre csak a kitűzővel lehetett közlekedni), a zumbás lányok is kék-sárgába öltöztek, szóval megadta a módját a klub a négyes döntőnek.

A szurkolók egy része már megjelent az első elődöntőn is, az egyetlen resicai drukkert támogatva egyemberként Resicához húzott a szívük – ennek a meccs hetedik percében még volt tétje, ugyanis szép akció után szépített a Muncitorul.

deva resica2Félidőben már négygólos előnye volt Dévának, s egy-két kakaskodást, illetve a kapus Vlad Iancu saját hatosából szerzett szenzációs gólját leszámítva nagyjából eseménytelen volt a meccs, simán döntőbe jutott az Autobergamo.

Teremlabdarúgó Román Kupa, elődöntő

Dévai Autobergamo – Resicabányai Muncitorul 7–2 (5–1)

Gólszerzők: Obadă (1., 3., 30.), Ignat (10.), Moț (17.), Iancu (20.), Lupu (38.), illetve Rarinca (7.), Doană (37.).

A nagymeccsre azonban megtelt a csarnok és habár nagyon reménykedett mindenki a döntőbe jutásban, az esélyek nagyjából az első félidő végén már elszálltak. Vásárhely az előzetes sejtések ellenére a legjobb csapatával állt ki és első perctől látszott a csapaton, hogy nem kirándulni jött Udvarhelyre. Kezdettől fogva sokkal veszélyesebbek voltak a vendégek, s habár az FK bírta, a hetedik percben Csoma Alpár betalált közelről, öt perc múlva pedig Gherman spiccelt a rövidbe.

fk vasarhely4A múltheti bajnoki összecsapásnál sokkal jobban játszottak a vendégek, igaz, néha borzolták a kedélyeket is a durva játékukkal, Dobre Kleinba szállt bele, majd Mányát is fellökte, megúszta egy sárgával. Nem sokkal később már hárommal ment a City 'Us, az FK nem tudta feltörni a védelmüket, Paulo Ferreira viszont a miénket igen. Szőcsnek a Teixeira elleni szabálytalanságát egyből piros lappal „díjazta" Bodgan Sorescu játékvezető, a három a négy elleni játékban megint Csoma mattolta Kleint, négygólos előnnyel mehetett az öltözőbe a vendégcsapat.

Dobre vissza sem állt a másodikra, aminek az elején Szécsi szépített, de rögtön utána Nicușan és Paulo Ferreira sem hibáztak az időközben a kapunkba állt Péterrel szemben. Utóbbi ugyan megfogott néhány ziccert, a félidő közepén megint felélénkült a meccs Szécsi és Mihály találatainál, de az látszott, hogy az elődöntő megnyerésére már nincs esélye az FK-nak.

fk vasarhely5A közönség még ekkor is bámulatos volt: gyakorlatilag végig biztatta a kék-sárgákat, akik a vészkapusos játékkal is próbálkoztak (Szabó ebből a helyzetből lőtt gólt), de néhány perccel a vége előtt Răducu kétszer is eredményes volt. Az utolsó percekben azok az FK-játékosok is lehetőséget kaptak, akik kevesebbet játszanak a csapatban.

Bírói hibáktól és durvaságoktól nem mentes találkozón döntőbe jutott a City 'Us, az FK-val hétfőn este ugyancsak a sportcsarnokban lesz randevúja, azon a meccsen már a bajnokság megnyerése lesz a tét az udvarhelyiek számára. Pokoli meccs várható akkor is (Szőcs a mai kiállítás miatt nem játszhat), akárcsak a szerda esti kupadöntőn, amiben Déva és Vásárhely néznek farkasszemet.

Teremlabdarúgó Román Kupa, elődöntő

FK Székelyudvarhely– Marosvásárhelyi City 'Us 4–9 (0–4)

Székelyudvarhelyi Sportcsarnok, 1200 néző. Vezették: Bogdan Sorescu (Pitești) és Cezar Ionescu (Buzău).

Gólszerzők: Szécsi (23., 30.), Mihály (34.), Szabó (36.), illetve Csoma Alpár (7., 19.), Gherman (12.), Paulo Ferreira (17., 28.), Nicușan (24.), Nuno Teixeira (25.), Răducu (36., 37.).

FK: Klein – Mánya, Csoma Ferenc, Mihály, Szécsi. Csere: Péter Róbert (kapus), Szőcs, Biró, Miklós, Szabó, Kovács, Simon, Péter Levente, Kedei. Edző: Jakab Zoltán.

City 'Us: Carlos Ferreira – Paulo Ferreira, Stoica, Csoma Alpár, Răducu. Csere: Cătinean (kapus), Gherman, Nuno Teixeira, Nicușan, Al-Ioani, Ruxandari, Csala. Edző: Kacsó Endre.

Sárga lap: Mánya, Szabó, illetve Dobre, Ruxandari, Răducu.

Piros lap: Szőcs.

A Román Kupa döntőjét szerdán 18 órától játssza Déva és Marosvásárhely, előtte, 15 óra 30 perctől az FK és a City 'Us ificsapatai vívnak meg az ifjúsági bajnoki címért.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."