Sport » Futsal

Teremfociban is lesz román-magyar összecsapás

Akárcsak a „nagyoknál", futsalban is a magyarokkal játszanak a románok az Eb-pótselejtezőn. A helyszínek még nem ismertek.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
futsalweekmagyarbosznia

Góllal mutatkozott be a székely játékos a magyar válogatottban (videó)

Két székely játékost hívtak be a magyar...
valogatott

A teremfoci nagyágyúi jönnek Székelyudvarhelyre

A kétszeres világbajnok, illetve hétszeres...
CSC 0183

Teremfoci: Székelyudvarhelyi FK–Temesvári Informatica (ÉLŐ)

Nem tudsz ott lenni a városi sportcsarnokban a teremfoci...

romanmagyar2004a
Pillanatkép a 2004-es összecsapásról, Stanciu Balázs Zoltánnak lő be egy tízméterest. Fotó: archív
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2015. június 11., 12:00
0 hozzászólás. 

A szerbiai Eb-re eddig a házigazdákon és a címvédő olaszokon kívül Portugália, Szlovénia, Horvátország, Spanyolország, Oroszország, Ukrajna és Szlovénia jutottak ki. Szerdán Svájcban párba sorsolták a nyolc pótselejtezőst, eszerint Bosznia Kazahsztánnnal, Azerbajdzsán Szlovákiával, Csehország Fehéroroszországgal, Románia pedig Magyarországgal játszik majd, a párosokból továbbjutók csatlakoznak a mezőnyhöz. Az első meccs Romániában lesz szeptember 14-én, a visszavágó egy hétre rá, 22-én Magyarországon – egyelőre a helyszíneket még nem jelölték ki.

A két csapat tizenegy évvel ezelőtt, a romániai futsal hajnalán, 2004 áprilisában két barátságos meccsen találkozott utoljára, mégpedig Székelyudvarhelyen. Mindkétszer a magyarok nyertek 3-2-re, a román szövetségi kapitány Jakab Zoltán volt (akárcsak ma), a magyaroké pedig Kozma Mihály. Az akkori román válogatottból ma is a nemzeti csapat tagja Csoma Alpár, Robert Lupu, Dumitru Stoica, Ion Al-Ioani és Florin Matei. A román válogatottnak több magyar nemzetiségű játékosa is van, hiszen Csomán kívül Szőcs László és Mánya Szabolcs is behívót kaptak a legutóbbi meccsekre.

A magyar válogatott nemrég Székelyföldön két meccset is játszott a székely válogatottal, Székelyudvarhelyen 4-4-es döntetlen, Sepsiszentgyörgyön pedig 3-2-es magyar győzelem született. A Sito Rivera által irányított magyar csapatból azonban több alapember hiányzott, köztük a Győri ETO-ban játszó Lódi Tamás, aki 2007 márciusa és 2009 júniusa között az Székelyudvarhely SK-ban is játszott, sőt az említett, tizenegy éve lezajlott válogatott találkozókon gólokat is szerzett.

A teremlabdarúgó Európa-bajnokságot 2016 januárjában játsszák Szerbiában.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."