Sport » Futsal

Kiharcolta az FK a győzelmet a Duna-parti katlanban

Küzdelmes meccsen hozta el a pontokat az FK Székelyudvarhely – két nehéz meccsen túl van a csapat, jön a magyar-román összecsapás futsalban is.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
futsalweekmagyarbosznia

Góllal mutatkozott be a székely játékos a magyar válogatottban (videó)

Két székely játékost hívtak be a magyar...
valogatott

A teremfoci nagyágyúi jönnek Székelyudvarhelyre

A kétszeres világbajnok, illetve hétszeres...
CSC 0183

Teremfoci: Székelyudvarhelyi FK–Temesvári Informatica (ÉLŐ)

Nem tudsz ott lenni a városi sportcsarnokban a teremfoci...

Fotó: archív
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2015. szeptember 08., 17:43
0 hozzászólás. 

Ellenséges hangulat fogadta az FK-t a Călărași-i csarnokban, a közönség folyamatosan hurrogta az udvarhelyieket, sőt percekig a "România!" kiáltással buzdították a Dunărea játékosait. Tíz perc után a legvehemensebbeket rendőrök szólították fel, hogy ne a pályára belógva kiabáljanak, el is költöztették a pálya mellől őket. A televíziós közvetítésben is jól hallatszott a sértő rigmusok skandálása, amire a mérkőzés szervezői is rátettek egy lapáttal: az első udvarhelyi gól után a "Noi suntem români!" ment a hangszórókból.

A hazaiak nagyon gyorsan vezetést szereztek, Tomescu szöglete után az edző-játékos Marian Șotârcă bombázott Klein kapujába. A gól után kitámadott az FK, kidolgozott néhány helyzetet, többször is egyenlíthetett volna, Szabó, Szécsi majd Szőcs László lövéseit hárította Moldovanu, de Klein is fogott egy ziccert, illetve többet mellélőttek Movileanuék.

Negyedóra után sikerült az egyenlítés, Szécsi kapu elé lőtt labdájára Biró érkezett jól és mattolta Moldovanut. Másodpercekkel később a vezetést is megszerezhették volna Jakab Zoltán tanítványai, de Szőcs László lövését hárította a Duna-partiak kapusa. A 19. percben Szécsi és Plugaru kakaskodnak egyet, amikor az FK edzője időt kért, még azt is kifütyülte közönség. Vârlan az utolsó percben egyenlíthetett volna, de Klein véget ért, Plugaru pedig megint belefutott Szécsi könyökébe.

Térfélcsere után pedig belefutott a Dunărea a vereségbe. Szőcs László az elején figyelmeztette őket egy szólóval, de mellé emelt, három perccel később a közönség nagy örömére fellökte az egyedül kapura törő Tîrță-t, piros lapot kapott – Bogdan Sorescunak lassan rutinja van a Szőcs kiállításában. Kivédekeztük az emberhátrányt, sőt egy óriási kapushibából vezetést szereztünk: Szőcs Lóránt nem túl erősen kapura spiccelt tíz méterről, Moldovanu pedig bevédte a lábai között.

Továbbra sem álltunk le, lőttük a kaput, őriztük a labdát, pár perc múlva Biró és Dániel léptek el kontrában, az utóbbi volt a befejező. Ezután jobbára védekezett az FK, a hazaiak támadásaiban már nem volt annyi erő és elképzelés, mint korábban, majd vészkapusra váltottak. A szépítő gólra még futotta, de többre nem, az FK megérdemelten győzött.

A bajnokságban háromhetes szünet lesz, a Jakab Zoltán által irányított román teremlabdarúgó válogatott szeptember 15-én Buzăuban, majd egy hét múlva Debrecenben játszik Eb-pótselejtezőt Magyarországgal. Az FK Székelyudvarhely együtteséből Szőcs László tagja a válogatottnak.

Teremlabdarúgó 1. Liga, alapszakasz, 2. forduló

Dunărea Călărași – FK Székelyudvarhely 2–3 (1–1)

Călărași-i Sportcsarnok, 200 néző. Vezették: Bogdan Sorescu (Pitești) és Decă Daniel (Brăila)

Gólszerzők: Șotârcă (1.), Tîrță (39.) illetve Biró (15.), Szőcs Lóránt (28.), Dániel (31.)

Dunărea: Moldovanu – Movileanu, Șotârcă, Tomescu, Plugaru. Csere: Ion Dumitru, Tîrță, Vârlan, Cosmici. Edző-játékos: Marian Șotârcă.

FK: Klein – Szécsi, Csoma Ferenc, Szőcs László, Biró. Csere: Szabó, Dániel, Szőcs Lóránt, Miklós. Edző: Jakab Zoltán.

Sárga lap: Ion Dunitru.

Piros lap: Szőcs László.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."