Sport » Futsal

Nem volt nagy falat az FK-nak a másodosztályú magyar válogatott

Csak edzőpartnernek jó volt a magyar ligaválogatott, az FK könnyedén verte meg. A végén az ifjak játszottak. 

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
futsalweekmagyarbosznia

Góllal mutatkozott be a székely játékos a magyar válogatottban (videó)

Két székely játékost hívtak be a magyar...
valogatott

A teremfoci nagyágyúi jönnek Székelyudvarhelyre

A kétszeres világbajnok, illetve hétszeres...
CSC 0183

Teremfoci: Székelyudvarhelyi FK–Temesvári Informatica (ÉLŐ)

Nem tudsz ott lenni a városi sportcsarnokban a teremfoci...

FKLigavalogatott1
Mánya az első gól szerzi sarokkal, Szabó lábai között. Fotó: Sinka-Király Levente
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2017. január 07., 13:57
0 hozzászólás. 

Maga a mérkőzés helyenként látványos volt, de az FK nem igazán kellett megerőltesse magát, a másodosztályú klubok (Debrecen, Csenger, Piliscsaba) játékosaiból összeállított vendégegyüttes körülbelül egy román másodosztályú csapat játékerejével rendelkezett. Jól mutatja ezt, hogy pénteken este a magyarországi csapatot a másodosztályú csíkszeredai Imperial Wet egy küzdelmesebb csatában 9–6 (5–3) arányban győzte le, a csíkiaknál játszó udvarhelyi sportoló, Birtalan Barna is betalált.

FKLigavalogatott3A szombat délelőtti meccs előtt Kiss Antal, Magyar Labdarúgó Szövetség Futsal-szakbizottságának vezetőségi tagja, illetve Gálfi Árpád köszöntötte a jelenlevő mintegy ötszáz érdeklődőt, a bemutatásnál nagy tapsot kapott Kozma Mihály csapatvezető, aki az udvarhelyi együttes edzőjeként 2008-ban román bajnoki címet nyert Udvarhelyen, majd elhangzott a magyar és a székely himnusz.

FKLigavalogatott4Az FK-nak kezdés után három perc kellett az első találathoz, Mánya sarokkal vette be a meggypiros mezes csapat kapuját, majd a második sorunkból Szőcs Lóránt is eredményes volt. A magyarországi együttes három sort váltogatott, közülük az első bizonyult eredményesnek, hiszen Szentes-Bíró Tamás, a DEAC és a magyar strandlabdarúgó válogatott játékosa parádésan emelt Grigoraș kapujába.

FKLigavalogatott2Jakab Zoltán már ekkor bedobta a meccsbe az FK fiatalabb futsalosait, így Gálfi, Hadnagy, majd a második félidőben Tifán Tamás és Boda Krisztián, illetve a kapus Bálint Tibor Szabolcs sem panaszkodhattak, hogy nem voltak játékban. Az első félidő végén egy szögletvariáció után Szőcs László, majd egy labdaszerzés után ismét Mánya volt eredményes.

FKLigavalogatott5A második játékrészt a Klein – Szőcs Lóránt, Hadnagy, Gálfi, Tifán ötös kezdte, a 23. percben egy szöglet után a vendégek csapatkapitánya és egyben egyik legjobb játékosa, a Csengeren játszó Balogh Árpád a saját kapujába tolta a labdát.

Jakab tovább variálta a játékosokat a pályán, továbbra is az FK diktálta a tempót, Szécsi, majd Biró is lőttek egy-egy gólt. Az utolsó tíz percre állt be Bálint a kapunkba, két jó védéssel vetette észre magát, majd túloldalt Silion akkora kapufát lőtt, hogy a felezővonalig pattant vissza a labda.

FKLigavalogatott6Az utolsó perceket szinte teljesen a fiatalok játszották le, 2-3 ordító helyzetet kihagytak, a záró gól azonban a magyarországiaknak jött össze, a Piliscsabán játszó Bula Benjámin talált be közelről. A végén vastaps és közös fotó, az említett Baloghot és Szőcs Lacit a meccs két legjobb játékosának választották.

„Nekünk Dévával kell jónak lenni s Călăraș-sal" – jegyezte meg az egyik néző meccs vége felé. Igaza is van, Călăraș-sal annál is inkább, mert a január 22-én folytatódó bajnokságban a Duna partjára látogat az FK, de addig még néhány felkészítő meccset biztosan lejátszik.

Teremlabdarúgó barátságos mérkőzés

FK Székelyudvarhely–Magyarországi Ligaválogatott 7–2 (4–1)

Székelyudvarhelyi sportcsarnok, 500 néző. Vezette: Benedek András és Szabó Szilárd (Székelyudvarhely)

Gólszerzők: Mánya (3., 20.), Szőcs Lóránt (9.), Szőcs László (17.), Balogh (23. – öngól), Szécsi (29.), Biró (30.), illetve Szentes-Bíró (10.), Bula (36.).

FK: Grigoraș – Biró, Mánya, Szécsi, Szőcs László. Csere: Klein, Bálint Tibor Szabolcs – Miklós, Szőcs Lóránd, Szabó, Kedei, Gálfi, Hadnagy, Silion, Tifán, Boda. Edző: Jakab Zoltán.

Ligaválogatott: Szabó Péter – Bun, Tóth, Szentes-Biró, Somogyi. Csere: Kurucz – Balogh, Rigó, Pankotai, Bodó, Ambrus, Moldován, Víz, Bula. Edzők: Kun István és Szilágyi Sándor. Csapatvezető: Kozma Mihály.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."