Sport » Futsal

Három székely csapatot követhetünk a futsalbajnokságban

Csütörtökön egy székelyföldi meccsel megkezdődik a futsalbajnokság, kedden Temesvár vitte el a szuperkupát.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
futsalweekmagyarbosznia

Góllal mutatkozott be a székely játékos a magyar válogatottban (videó)

Két székely játékost hívtak be a magyar...
valogatott

A teremfoci nagyágyúi jönnek Székelyudvarhelyre

A kétszeres világbajnok, illetve hétszeres...
CSC 0183

Teremfoci: Székelyudvarhelyi FK–Temesvári Informatica (ÉLŐ)

Nem tudsz ott lenni a városi sportcsarnokban a teremfoci...

csikszeredafk3
Bajnokin is összecsap majd a csíki és az udvarhelyi együttes. Fotó: Sinka Király Levente / archív
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2017. augusztus 23., 10:37
0 hozzászólás. 

Kedden este lejátszották a futsalidény nyitómeccsét, Lugoson a bajnok Dévai Autobergamo és a kupagyőztes Temesvári Informatica csapott össze a szuperkupáért. 4-0-ás első félidő után 4-3-ra Temesvár győzött, így elhódította a szuperkupát. A temesváriak góljait Felipe Oliveira (2) Savio és Rakic szerezték, míg a dévaiaktól Cristian Matei, Robert Matei és Csoma Alpár lőtték a gólokat.

Az elmúlt hét végén az újonc Csíkszeredai Imperial Wet futsalcsapata részt vett a Galaci United által rendezett felkészülési tornán. A Szőcs Lóránd edző-játékos által irányított csíkiak 3-2-re kaptak ki az első napon a házigazdáktól, a gólokat két udvarhelyi játékos, Birtalan Barna és Tifán Tamás szerezték. A kisdöntőben 2-2-t játszott az Imperial Wet Jászvásárral, ezen Tifán megint gólt lőtt, büntetőkkel kikaptak a csíkiak. Ami a játékosmozgásokat illeti, az Imperial Wethez csatlakozott a keresztúri Kovács Ákos, aki évekig az FK Székelyudvarhely játékosa volt, Szabó Zsolt pedig a Marosvásárhelyi City 'us játékosa lesz.

A héten megkezdődik az első Ligás bajnokság, a Csíkszeredai Imperial Wet már csütörtökön megkezdi szereplését, este 7 órától az a Sepsiszentgyörgyi Sepsi Futsal csapatát fogadja az Erőss Zsolt Arénában. Az FK Székelyudvarhely az első fordulóban Resicabányán lép pályára vasárnap, augusztus 27-én 16 órától. A Futsal Romania youtube-csatorna fordulónként majdnem az összes mérkőzést élőben közvetíti.

A tízcsapatos bajnokság kiírása idéntől megváltozott, az alapszakasz (mindenki játszik mindenkivel idegenben és odahaza) után hat csapat jut a felsőházba, négy az alsóba. A felsőben két hármas csoportot alakítanak ki, az egyikbe az 1. a 3. és a 6., a másikba pedig a 2., a 4. és az 5. helyen zárt csapat kerül majd, az együttesek egy része pontokat visz magával. Az első és a második helyezett 3, a harmadik és a negyedik 1, míg az ötödik és a hatodik 0 ponttal kezdi a rájátszást. A hármas csoportok első két helyezettje játssza majd a finálét, a másodikok pedig a kisdöntőt, előbbi az egyik fél három, utóbbi az egyik csapat két győzelméig tart.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."