Sport » Futsal

A négybe lőtte magát az SK

Megérdemelt győzelmet aratott a Székelyudvarhely SK a teremlabdarúgó 1. Liga rájátszásában. Ezzel az elődöntőben a címvédővel néz farkasszemet.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
futsalweekmagyarbosznia

Góllal mutatkozott be a székely játékos a magyar válogatottban (videó)

Két székely játékost hívtak be a magyar...
valogatott

A teremfoci nagyágyúi jönnek Székelyudvarhelyre

A kétszeres világbajnok, illetve hétszeres...
CSC 0183

Teremfoci: Székelyudvarhelyi FK–Temesvári Informatica (ÉLŐ)

Nem tudsz ott lenni a városi sportcsarnokban a teremfoci...

Székelyudvarhely SK CSM Focsani
A címvédővel néz farkasszemet az SK. Fotó: Kakasy Botond
szerkesztoÍRTA: JÓZSA CSONGOR
2012. május 16., 21:01
0 hozzászólás. 

A mindent eldöntő, harmadik összecspást rendezték szerda este a sportcsarnokban. A Székelyudvarhely Sport Klub azt a CSM Focşanit látta vendégül, akikkel az alapszakasz (két döntetlen) és a rájátszás (egy győzelem, egy vereség) során is kiélezett párharcot játszott. Ezúttal is szinte borítékolható volt, hogy nagyon apró különbségek döntenek majd valamelyik együttes javára.

Az SK a Réti – Mihály, Szabó, Csoma, Birtalan (játszottak még: Péter – Bajkó, Bíró, Demény) összeállítással kezdett. A negyeddöntő harmadik összecsapásának első részében, bár a házigazdák kezdeményeztek többet, sokáig kellett várnunk az első valamirevaló helyzetre. A 9. percben aztán kissé megpezsdült a játék, előbb Mihály bombáját hárították, aztán Szabó passzolt remekül a kapu előterébe, a hátulról remekül érkező Demény estéből vágta be (1–0).

Demény Norbert

A vendégek a semmiből egyenlítettek ki két minutumra rá, Ungureanu könnyedén csapta be Rétit. A pihenőre mégis kétgólos előnnyel mehetett a tavalyi bronzérmes. A 17. percben Csoma szolgálta ki jól Birtalant, aki nem hibázott. A 20. percben pedig Mihály mesterien helyezett egy 12 méteres szabadrúgást a kapu jobb oldalába (3–1).

Azt hittük volna, hogy a továbbjutó kiléte nagyban eldőlt a 27. percben. Ekkor Bajkó vett át a félkörön belül egy labdát, a kapust becsapva 4–1-re növelte az előnyt. Nem engedte meg a CSM Focşani, hogy ilyen hamar hátradőlhessünk, nagyon hamar visszajött a meccsbe: két kapusbakit kihasználva a félidő derekán már csak egy volt közte (4–3).

Azért Mihály gondoskodott arról, hogy ne legyen nagyon szoros: remekül elhúzott a bal szélen, a kimozduló hálóőr mellett pedig elpöccintette. Az összecsapás legszebb találata volt (5–3).

Volt még mit idegeskednünk ezeket követően is: a 33. percben Szabó kapta meg második sárga lapját. Az emberhátrányt kivédekezte az SK. Az eredmény már nem változott, így ott van a legjobb négy között az udvarhelyi gárda.

Birtalan Barna

Jakab Zoltán, a meccset értékelve elmondta: „Amennyiben a három meccset vesszük alapul, akkor megérdemelten jutottunk tovább. A hazai pálya előnyét ki tudtuk használni, ez pedig fontos tényező volt. A folytatásban a bajnok ellen nem sok az esélyünk, be kell látnunk, hogy a két találkozót edzőmeccsként kell felfognunk. A bronzérem megszerzése idén is a célunk".

Az elődöntő első meccsének a sportcsarnok ad otthont május 20-án, vasárnap 18 órától.

Teremlabdarúgó 1. Liga, rájátszás, negyeddöntő, 3. meccs:

Székelyudvarhely SK–CSM Focşani 5–3 (3–1)

Gól: Demény (9.), Birtalan (17.), Mihály (20., 30.), Bajkó (27.), illetve Ungureanu (11.), Covaci (27.), Iliaş (29.)

Összesítésben 2–1.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."