Sport » Kézilabda

Jó magyarnak lenni Újvidéken

A csajok tettek érte, hogy örüljünk. A kézilabda Eb-n most már érmekért szállnak harcba. Szebb, mint amit elképzeltünk.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

Női kézilabda-eb Szerbiában
Szépen zárják az évet a magyar szurkolók
szerkesztoÍRTA: JÓZSA CSONGOR
2012. december 14., 12:39
0 hozzászólás. 

Szerbia két kézilabda Európa-bajnokságnak is házigazdája volt ebben az évben. Januárban a férfiak, decemberben pedig a nők versengtek. Igaz, kellett ehhez az is, hogy Hollandia visszalépjen az utóbbi megszervezésétől. A lehetőségre – többek között – a velünk szomszédos szerbek lecsaptak.

Az év eleji kontinenstorna parádésra sikerült, így a szakszövetség nem kockáztatott. Négy helyszínen 16 nemzeti válogatott kezdte el gyűjteni a pontokat. A románok Versecben, a magyarok Újvidéken játszották a csoportmeccseket. Mivel mindketten továbbjutottak, a középdöntőben egymással is megmérkőztek.

Addig viszont sok minden történt.

A vajdasági fővárosban már ismerősen közlekedem. A férfi és a női torna közötti több mint 300 nap után mintha semmi sem változott volna. A sportlétesítményben viszont igen, a szurkolók száma mindenképp.

A férfiak találkozóin majdnem minden nap telt ház volt, a csajokra már nem voltak annyian kíváncsiak. A szervezők ezzel egyelőre nem tudnak mit kezdeni, óriási bevételtől estek el azzal, hogy jó esetben is erősen foghíjas lelátókkal mennek a meccsek.

Női kézilabda-eb Szerbiában

Azért a magyaroknak nem kellett szégyenkezniük, a szurkolók mindig biztatták, tapsoltak Görbiczéknek. A kezdet nem volt túl fényes, vereséggel indítottak a horvátok ellen. A második meccsen a szövetségi kapitány, a norvég Karl Erik Bohn gondolatban már össze is pakolt.

A németek 6–1-re elhúztak, amikor időt kért. „A másodedző, Siti Bea ötletei mentettek meg minket. Már fél lábbal kiestünk az Eb-ről, amikor nagy szívvel, több cserével megnyertük a párharcot" – nyilatkozta a tréner.

Az utolsó csoportmeccsen aztán a spanyolokat már remek játékkal verte a magyar gárda. De akkor még senki sem beszélt az álmokról, arról, hogy ott lesznek a legjobb négyben.

Szombatra esett a tél Szerbiában

Ekkor havazott le először. Az időjárás komolyra vette a dolgokat. Egy álló napig esett a hó. Ez nem nagyon idegesítette a helyieket, megbénult a forgalom mind az utakon, mind a járdákon. Későre fogtak lapátokat, indultak el a hókotrók.

Női kézilabda-eb Szerbiában

Vasárnap már a középdöntő meccsei kezdődtek. Elvileg ekkor várták a legtöbb magyar szurkolót Újvidékre. Ezt megelőzően a románok a spanyolokkal mérkőztek. A találkozóra nem értek el a sportszeretők. A határnál az első szerb falutól visszafordították az autókat, mert veszélyes manővernek számított elindulni a nagy hóban.

Több magyar drukker is az otthonmaradás mellett döntött. Ennek ellenére természetesen megrendezték az összecsapást. Az öldöklő küzdelemben három piros lap is villant. Egyiket Tomori Zsuzsanna kapta, akinél elszakadt a cérna. Beszólt a játékvezetőnek, majd a zsűriasztalnál is bemutatott. A két középső ujjal mutogató kézilabdázó képe bejárta a világot.

A románokkal szembeni diadal elődöntőt ért

Tomorit egy meccsre eltiltották, a csapatkapitány pedig egy vírusfertőzés után lábadozott. Görbicz Anita két nap alatt fogyott pár kilót. Sápadtan, erőtlenül is vállalta a mérkőzést. „Mindenben felülmúlt az ellenfelünk. El kell ismernem, hogy jobbak voltak" – nyilatkozta Gheorghe Tadici, a román szövetségi kapitány a 25–19-es vesztes összecsapás után.

Női kézilabda-eb Szerbiában

A további eredmények pedig úgy alakultak, hogy ezzel már biztosan az elődöntőbe jutottak a magyarok. „A húsleves segített, amelyet egy magyar étteremből hoztak. Többé nem eszem a szállodában semmiféle ételt" – mondta felszabadulva Görbicz.

A középdöntő másik csoportjából a házigazdák és a norvégok kerültek az elődöntőbe. A fináléba jutásért a magyaroknak az utóbbiakat kell megverniük. Nem lesz könnyű feladat. Elég beszédes, hogy a skandinávok az utóbbi időben mindent nyertek: Európa-, világ- és olimpiai bajnokok.

Amúgy kontinenstornát eddig három nemzet nyert. Ötöt a norvégok, hármat a dánok, egyet pedig a magyarok. A tizedik kiírásban mennyire jó lenne a duplázás.

Addig is, irány Belgrád, szombaton vár a nagy küzdelem.

A magyarok eredményei az Eb-n

a csoportban:

27–28 a horvátokkal

24–21 a németekkel

32–31 a spanyolokkal

a középdöntőben:

26–28 a montenegróiakkal

25–19 a románokkal

26–31 az oroszokkal


címkék: kézilabda eb

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."