Sport » Kézilabda

Benéztük a magyar kéziálom helyszínére

Míg a középdöntő II-es csoportjában szünnapot tartottak, megnéztük, mi várhat a magyarokra, amennyiben nem kis csodával bejutnak az elődöntőbe. Ismerősökkel is találkoztunk.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

Kezi_kezieb06
Kezi_kezieb06
szerkesztoÍRTA: JÓZSA CSONGOR
2012. január 24., 11:53
0 hozzászólás. 

Beleborzad az ember, amikor olvassa a Belgrad aréna mutatóit. A 48 ezer négyzetméteres sportlétesítményt 2004-ben nyitották meg, igaz, hogy megálmodói már 1991-ben kinézték, hová is húzzák fel. A gazdasági, illetve a háborús helyzetek úgy hozták, hogy soká kellett várni arra, hogy rendezvénynek adjon otthont a szerb főváros új negyedében lévő csarnok.

Kezi_kezieb06

Az aréna sportesemények alatt 20 ezer szurkolót tud befogadni, koncertek alkalmával ez a szám ötezerrel nőhet. Most itt rendezik az I. középdöntő mérkőzéseit. Pénteken az elődöntőknek, vasárnap a kisdöntőnek és a döntőnek ad otthont a férfi kézilabda Európa-bajnokságon.

 

Rögös út vezet ide

Újvidéktől 90 kilométert kell megtennünk, hogy Belgrádba érkezzünk. Végig autópályán száguldunk, közben pedig arról beszélgetünk, miként is tudja megtenni azt a szerb állam, amit a román nem. Hiába zajlottak háborúk ebben a térségben, az országot autópálya szeli keresztül. Nem egészen egy óra alatt a fővárosba jutunk.

Kezi_kezieb06

Közben jön a hír a magyarok főhadiszállásáról, hogy hétfőn nem tartanak edzést. Mocsai Lajos szövetségi kapitány úgy látta jónak, hogy inkább videóelemzésekkel, beszélgetésekkel töltse el az Izland ellen elszenvedett vereség utáni napot. Két kőkemény összecsapás következik: kedden a szlovénok, szerdán pedig a horvátok ellen. Hozni kell ezeket, ha Belgrád, nem pedig Szeged felé szeretnék venni az irányt.

Belgrád amúgy tavaszias időjárással fogad, több mint tíz fok van és napsütés. Az otthoni időjárásra való tekintettel nem is kívánkozunk haza, ez sokkal elviselhetőbb. Benézünk a szerb főváros szívébe, egy kis szeletet kapunk belőle. Szép, mozgalmas, igazán ritmusos.

 

A macedónok megszállták az arénát

Az első találkozón az egyik meglepetéscsapat, Macedónia játszik a lengyelekkel. Nagy harc folyik az olimpiai kvótát érő helyekért. A hangulat lenyűgöző, talán több mint ötezer fanatikus utazott el, hogy a helyszínen buzdítsák kedvenceiket. De nagy az egyetértés az ellenfél szurkolóival.

Kezi_kezieb06

Egy, a Székelyudvarhelyi KC-val tavaly ezüstérmet szerző játékossal futunk össze a lefújás után. Sztojancse Sztojlov kölcsönjátékosként szerepelt, idén már hazája bajnokánál játszik. Örvend, mert nyert a csapata, de nem felejtette el régi együttesét.

„Valami csoda, amit itt a nemzeti gárdával megélünk. Eddig jól ment a játék. Az udvarhelyiekkel is tartom a kapcsolatot, főképp Kuzmanoszkival és Rusiával beszélek. Remélem, hogy meglesz, amit kitűztek célul" – meséli Sztojlov.

Kezi_kezieb06

Hogy Macedóniában kézilabda-őrület dúl, azt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a lelátón nemcsak a torna eddigi gólkirályának, Kiril Lazarovnak a mezébe burkolózó szurkolókat találtunk, hanem a fiatal beállós meze is népszerű.

Röplátogatásunk alatt annyira megtetszett a légkör a Belgrad arénában, hogy szívesen jönnénk ide péntektől. A magyarokkal együtt. Addig is Újvidéken szoríthatunk nekik: kedden és szerdán egyaránt 21 óra 10 perctől.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."