Sport » Kézilabda

Nincs helye a magyar csodának

  Felébresztették a magyarokat szép álmukból. Véget ért a menetelés, a második vereség egyben azt is jelenti, hogy Ilyésék nem lehetnek ott a legjobbak közt.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

Kezi_kezieb07
Kezi_kezieb07
szerkesztoÍRTA: LUKÁCS ZSOLT
2012. január 24., 23:55
7 hozzászólás. 

A halálcsoportból való kijutás sokat kivett a magyar válogatottból, ez pedig a következő körben, a középdöntőben ütközött ki. Előbb Izland, majd a második találkozón a szlovénok is legyőzték őket. A piros-fehér-zöld alakulat nem lesz ott az elődöntőben.

Kezi_kezieb07

Amennyiben egy koncertsorozaton előzenekarról beszélünk, akkor a magyar–szlovén összecsapást egy páratlan mérkőzés előzte meg. Soha rosszabb ráhangolódást: az újvidéki sportarénában majd' telt ház előtt nézett farkasszemet az előző Eb két döntőse. A franciák és a horvátok közül egyikük biztosan nem lesz ott a fináléban. A nagy tétre való tekintettel az eredményjelző is lefagyott a szünet előtti percekben.

Kezi_kezieb07

A földkerekség talán két legjobb kézilabdázóját – Ivano Balicocsot, valamint Nikola Karabaticsot – a kereteikben tudó együttesek bámulatos meccset vívtak. A magukat csak sakktáblának becéző horvátok ezúttal visszavágtak a galloknak, egyben elütötték őket a továbbjutástól. Ennek a szurkolók örvendtek.

Kezi_kezieb07

A házigazda szerbek, valamint a jövő évi világbajnokságot szervező spanyoloknak nem kell idegeskedniük az utolsó fordulóban. Ők már ott vannak a legjobb négy között.

 

Székely zászló villant a himnuszkor

Ezúttal is számos magyar szurkoló foglalt helyet a Spenski arénában. A tét igencsak nagy volt a Mocsai Lajos által irányított alakulat számára: legalább egyetlen pontot össze kellett kaparintaniuk a szlovénoktól. Azoktól, akik azért küzdöttek, hogy az olimpiai kvótájuk meglegyen. A himnusz felcsendülésekor székely zászlót tart egy szurkoló a kezében.

Kezi_kezieb07

Kiegyensúlyozott első félidőt követően az ellenlábas már hattal is vezetett (14–20). A magyarok időközben elveszítették a csapatkapitányukat, Ilyés Ferencet. A jobbára második sor még így is nagyot harcolt, tíz perccel a lefújás előtt felhozták egyre a meccset, de újabb fogást már nem találtak a szlovénokon.

Marad egy találkozó a kontinenstornán, melyet csak a statisztikusok kedvéért játszanak le, ugyanis a szerdai, horvátok elleni meccsen már nincs tét. Utóbbiaknak sem, mert ők a magyarok vereségével ott vannak az elődöntőben.

 

Csalódott játékosok

Sokat szerettek volna, de keveset valósítottak meg. Iváncsik Gergő szerint, ha nem is volt jó a játék, ott volt a lehetőség: „Hullámvölgyek voltak, sokat kellett dolgoznunk, futnunk az ellenfél után. Villanásaink voltak, most nem volt ez elég. Sajnálom".

Kezi_kezieb07

Ilyés Ferenc tehetetlenül nézte a második félidőben a lelátóról, ahogy társai kínlódnak: „Nagyon rossz volt. Elkészültünk az ereinkkel. Azok, akik kevesebbet játszottak, még hozzá tudtak tenni valamit, mi semmit. Ennél jobb eredményre számítottam. Azért tekintsünk vissza, az is benne volt, hogy a csoportból sem jutunk tovább".


Férfi kézilabda Európa-bajnokság, középdöntő, II csoport, 2. forduló

Spanyolország–Izland 31–26
Franciaország–Horvátország 22–29
Magyarország–Szlovénia 30–32

Az állás: 1. Spanyolország 7 pont, 2. Horvátország 6, 3. Szlovénia 4, Magyarország 3, 5. Franciaország 2, 6. Izland 2.



7 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
urfi
2012-01-25 10:31:04
Sokan nem számítottak,hogy a csoportból is egyáltalán tovább jutnak.Már ez is nagy fegyvertény.Ha az a pecsovics Nagy László is ott lett volna biztos szebb eredményt értek volna el,de ennyire képesek a fiuk.Gratulálok az eddig elért sikereiknek s hátha ma már tét nélküli meccsen megmutatják,hogy nem véletlenül jutottak idáig.
avatar
bence
2012-01-25 16:50:18
Nem epp tet nelkuli meccs a mai,...ha nyernek a magyarok, eselyuk lesz az 5-ik helyert jatszani!
avatar
bence
2012-01-25 16:54:54
Ha nyernek a magyarok es kikapnak a szlovenek,...akkor biza az 5-ik helyert megy a magyar valogatott!!
avatar
bence
2012-01-25 22:42:20
Es nem nyertek, mert Mocsai edzo elkurta,...nem kicsit,...nagyon!
avatar
bence
2012-01-26 15:33:13
Csongor! Nem lesz cikk a Magyar-Horvat meccsrol?
avatar
lajosfia
2012-01-27 10:27:21
Nem kell elkeseredni, hogy most vágyaink nem teljesültek, és ne gondoljátok, hogy hiába szurkoltunk, szurkoltatok!..lesz még egyszer ünnep a világon, és nem is sokára!
avatar
bence
2012-01-27 10:32:42
Nincs elkeseredes, mert nagy dolgot vitt veghez a magyar valogatott! De azert mereg van egy kicsi az utolso 10 masodperc miatt! Hogy mondhat ilyent az edzo, hogy nem latta a helyzetet es azert rakta le az idokero tablat? :angry:

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."