Sport » Kézilabda

Beálló az ötödik SzKC-igazolás

Johannsonnal nem számolhat az SzKC, új beálló után kellett néznie. Bajnok, a válogatottban is szereplő kézilabdázó érkezik.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

irimescu
Irimescu gólerős beálló.
szerkesztoÍRTA: JÓZSA CSONGOR
2013. június 28., 15:10
0 hozzászólás. 

Idejében megkezdte a soron következő idény előtt az átigazolásokat a Székelyudvarhelyi KC, de menet közben mégis változtatnia kellett ezen, mivel a szakszövetség versenykiírása szerint csupán három idegenlégióst lehet nevezni a bajnoki meccsekre.

Mivel jelenleg már négy ilyen kézilabdázóval van élő szerződése a bronzérmesnek, így nem tudott hosszabbítania az ötödikkel. Azaz, Marton Johannson biztosan nem ölt magára SzKC-mezt.

A beálló poszton Tálas Huba, valamint az ifiválogatott Szász András maradt, így várható volt, hogy új játékos érkezik a klubhoz. A csapat vezetősége pénteken jelentette be hivatalos honlapján, hogy a tapasztalt, majd' 33 éves Alexandru Gheorghe Irimescuval aláírását szerezte meg.

A játékos nem ismeretlen a kézilabda-szeretők körében, sőt, bárhol is szerepelt a beálló, mindig sikerült borsot törnie a Székelyudvarhelyi KC orra alá, hiszen rendre sok gólt jegyzett ezeken a meccseken.

Irimescu a Temesvári Poliban kezdte pályafutását, majd következett a Nagybányai Minaur (2000-2005 között). A Resicabányai UCM volt karrierje egyik meghatározó állomása, itt három alkalommal emelhette magasba a Challenge Kupát (2006-2008), egy ezüst, valamint újabb bronzérmet szerzett, a Román Kupát is elhódították a gárdával.

A 2010-12-es szezonokat a Konstancai HCM-nél töltötte, ahol szerepelt a Bajnokok Ligájában, két alkalommal nyerték meg a Nemzeti Ligát és a Román Kupát. Az elmúlt idényben a CS Caraş Severin játékosa volt.

Az új SzKC-szerzemény Irimescu rendre behívót kapott a román válogatottba is, a nemzeti együttes keretében volt, amikor részt vettek a 2009-es horvátországi világbajnokságon. Válogatottsága alatt 120 gólt jegyzett.

A Székelyudvarhelyi KC egy évre szóló szerződést kötött a beállóval, így Szabó Levente, Majnov Lazo, Osita Chike Onyejekwe és Damjan Blecic után ő az SzKC ötödik igazolása az új idényre.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."