Sport » Kézilabda

Felszusszanhat az SzKC

Részmegoldást hozott a szakszövetség, de legalább nem kell a lelátón ülnie egyik idegenlégiósnak sem.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

szkc, feuchtmann
Fotó: archív.
szerkesztoÍRTA: JÓZSA CSONGOR
2013. július 16., 16:18
0 hozzászólás. 

Hétfőn ülésezett a Román Kézilabda Szövetség vezetőtanácsa, miután a férfi szakág három meghatározó együttese, a Konstancai HCM, a Bákói Ştiinţa és a Székelyudvarhelyi KC azt kérte, vizsgálják felül előbbi döntésüket, miszerint három idegenlégiós nevezhető egy bajnoki meccsre.

A tanács részben meghallgatta a csapatokat, de csak köztes megoldást hozott. Ez alapján öt, nem román állampolgár kézilabdázó nevezhető a bajnoki találkozókra, de egyszerre viszont legfennebb hárman lehetnek a játéktéren. A román kosárlabda-bajnokságban volt korábban hasonló szabályzat, de a sportág jellegge miatt ott lehetséges volt ezt gyakorlatba ültetni, hiszen ott a cseréknél áll az idő.

A Székelyudvarhelyi KC valamelyest jól járt ezzel a határozattal, ugyanis a keretben négy idegenlégiós van: a macedón Goran Kuzmanoszki és Lazo Majnov, a szerb Damjan Blecic és a chilei Erwin Feuchtmann, így az edzőnek nem kell kihagynia egyiküket sem a játékból, csupán arra kell figyelnie, hogy legalább egyikük mindig a kispadon legyen.

A vezetőtanács döntött a pontvadászat lebonyolításáról is, a bajnokság sokkal hosszabb lesz, hiszen az oda-visszavágó (alapszakasz) után következik a rájátszás. A felsőházba a tabella első hat helyezettje kerül, ahol az első körben kieséses rendszerben állva marad három, majd ezen együttesek vívnak meg a dobogós helyezésekért. Az alsóházban hasonlóan bonyolítják le a mérkőzéseket.

Változott a Román Kupa kiírása is: itt nem nyolc csapat küzd meg a trófeáért, hanem tizenhat. Az összecsapásokat tornarendszerben, egy hét alatt játsszák majd.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."