Sport » Kézilabda

Könyv jelent meg az udvarhelyi kézilabda történetéről

Kijöttek a nyomdából a kézilabdatörténeti könyv első példányai, A Kollégium-kerttől az olimpiákig kötet szerzője portálunk munkatársa.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

kezikonyv
Több mint nyolc évtizednyi kézilabdatörténetet foglal össze a kis kötet
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. január 15., 15:34
0 hozzászólás. 

A székelyudvarhelyi kézilabdázás történetét feldolgozó, több mint hetven oldalas kiadvány jövő héten kerül az olvasók elé, január 23-án, csütörtökön 17 órától a városi könyvtár látvány- és hangzóanyag termében lesz a bemutatója, ahol a szerző, Katona Zoltán és a Hargita Megyei Kézilabda-szövetség elnöke, Benedek Árpád Csaba mutatják be a kötetet az érdeklődőknek.

A kötet a harmincas évektől, az udvarhelyi kézilabdázás kezdeteitől követi nyomon a sportág fejlődését és történetét egészen napjainkig, a Székelyudvarhelyi KC korszakát is beleértve. Az udvarhelyi kézilabda kiemelkedő korszakainak és szereplőinek történeteit lehet olvasni, korabeli fényképanyaggal bőven illusztrálva.

A Katona által jegyzett két korábbi kiadvány (A székelyudvarhelyi labdarúgás rövid története és a labdarúgó Európa-bajnokságok rövid története) után a mostani hosszabbra sikerült – elkészülésében közreműködtek az egykori sportolók, edzők, játékvezetők, a munka körülbelül másfél évig tartott. A könyvbemutató után a kiadvány könyvesboltokban lesz kapható.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."