Sport » Foci

Megjelent a foci Eb-k története

Szerdától kapható a könyvesboltokban a labdarúgó Európa-bajnokságok történetét bemutató kiadványunk. Tizenhárom Eb, történetek, fotók – nemcsak focikedvelőknek.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szentabraham agyagfalva 03

Nézze meg a megyei és körzeti bajnokság eredményeit!

Szombaton és vasárnap a tizedik fordulóval folytatódik...
keresztur malomfalva 04

A tizedik fordulót rendezik a megyei bajnokságban

Szombaton és vasárnap lépnek pályára a csapatok a...
alsoboldogfalva farcad 03

Új éllovasa van a megyei bajnokság nyugati csoportjának

Kilenc forduló járt le a Hargita megyei labdarúgó...

ebfuzetekkicsi
Az Eb-füzetek szerkesztőségünkben is kaphatóak
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2012. június 07., 09:09
0 hozzászólás. 

A kis füzetet főleg azok forgathatják érdeklődéssel, akik nemcsak a mostani, de az elmúlt Eb-ket is figyelemmel kísérték. Az idősebb generáció még arra is emlékezhet, hogy egykor – a hatvanas-hetvenes években - Magyarország is részese volt az Eb-tornáknak, pedig akkoriban mindössze négy csapat jutott ki a döntő tornákra.

A középkorúak emlékeiben még elevenen élhet Panenka tizenegyesrúgása, a Platini által vezetett, ragyogó játékot mutató francia válogatott, a mai huszonévesek között pedig biztosan vannak olyanok, akik például akkor születtek, amikor Hollandia leiskolázta Európát fociban a van Basten, Gullit és Rijkaard alkotta hármassal.

A kis könyvben olyan fotók vannak, amiken az Eb-k feledhetetlen, mindent eldöntő találatait örökítették meg: Trézeguet vagy Bierhoff aranygóljai, Platini szerencsés szabadrúgása, Hariszteasz lisszaboni fejese, vagy a régebbi időkből Gerd Müller szovjeteknek lőtt gólja, Hrubesch felhőfejese a belgák elleni 1980-as döntőben – ezeken kívül sok-sok korabeli fotó vezet végig a majd fél évszázados történeten.

1988 holland-NSZKkicsi

A holland Van Basten becsúszós gólja a házigazada nyugatnémetek elleni elődöntőben 1988-ban

Tizenhárom labdarúgó Európa-bajnokság történetét írta meg röviden Katona Zoltán újságíró, portálunk egyik „fociőrült" munkatársa, aki 1984 óta követi figyelemmel a labdarúgó Eb-ket. A szövegekben kiemelt hangsúly van azon, hogy a magyar és a román válogatott hogyan szerepelt az aktuális tornán, amennyiben kijutott és nem bukott el a selejtezőkön.

A negyvenoldalas, színes, igényes kiadványban több mint negyven fénykép is helyet kapott, illetve az eddigi Eb-döntők jegyzőkönyvei. A kis kötet témájához illően „retrós" hangulatú borítóját Márton Erika grafikus készítette, a tördelés, a kiadvány belső szerkezetének, stílusának megalkotása pedig Fülöp Lóránt munkája.

A Párizs és Bécs között – A labdarúgó Európa-bajnokságok rövid története 1960-2008 kapható városunk könyvesboltjaiban, illetve az uh.ro és az Udvarhelyi Hirdető szerkesztőségében, a Gábor Áron utca 18. szám alatti épületben.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."