Sport » Kézilabda

Az élre küzdötte magát az SzKC

Nagyon éles meccsen szerzett újabb három pontot az SzKC, pillanatnyilag vezeti a táblázatot. Nagy csatában verte meg Vasluit.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

szakcvaslui1
Mihalcea volt a meccs egyik hőse. Fotók: Csedő Attila
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2014. december 03., 21:24
0 hozzászólás. 

Igen színvonalas, de néha durvaságoktól sem mentes kézilabdát láthatott az SzKC-Vaslui HC bajnoki közönsége, az ellenféltől a hírhedt Ioan Stan már az első percekben éreztette a csíkosmezesekkel, hogy nem szórakozni jött Udvarhelyre. A mieink is felvették az ívet, Tálas Huba hamar bemosott Stannak egy öklöst, de megúszta két perccel.

A kolozsvári Sebastian Marza-Cristian Nedelea páros is borzolta a nézők idegeit a durvaságokon kívül, néha összevissza fújták a meccset, aminek első félidejében egy-két góllal inkább a vendégek vezettek, a KC csak a 21. percben tudta átvenni a vezetést. Majd Chike Onyejekwe kétszer is villantott, de a kétgólos előnyt két perc alatt el is herdáltuk (zsinórban kaptunk hármat), az utolsó másodpercekben Goran Kuzmanoszki mentette döntetlenre a félidőt.

szkcvaslui2Rusia hátfájás miatt csak a padon ült, Ramba és Sztojlov felváltva játszottak a helyén, mellettük Sipos Adrián, mögöttük pedig Szabó Levente teljesített kiválóan, a támadások végén rendszerint Mihalcea vagy Kuzmanoszki talált be.

A második részben sem volt egyértelműen jobb a hazai gárda, csak a meccs vége felé kezdett derengeni, hogy valószínűleg sikerül felőrölni az ellenfelet. Sipos nagyon harcolt mind a védelemben, mind a támadásban, de hullámzó volt a két csapat játéka. Bibirig gárdája ismét átvette a vezetést, a 43. percben még egygólos előnyük (19-20) volt.

A végjátékot az SzKC egyértelműen jobban bírta, az ellenfél védekezését irányító Stan elfáradt a végére, így Kuzmanoszki középen egyedül törhetett kapura. Nyolc perccel a vége előtt az irányító Sebastian Bujor a három két perces kiállítása miatt ki kellett üljön a lelátóra, ám testvérével, a jobbszélső Gabriel Bujorral nem nagyon bírtunk, összesen tizenkét gólt szerzett.

szkcvaslui4Nem volt sima a vége sem, öt perccel a lefújás előtt Vlad Caba nagyon jól kért időt , következő támadásunkat Lazo Majnov gólra váltotta. De egészen az utolsó előtti precig lehetett izgulni, az akkor kiharcolt hetest Mihalcea bevágta, szabálytalanságért Soaret is kiszórták kettőre, az utolsó minutumban Kuzmanoszki még egyszer betalált, Szabó védése pedig lezárta a meccset.

A bajnokiban a két fordulót előrehoztak az alapszakasz visszavágóiból, a másodikban, azaz jövő héten a KC fog állni. Ellenben csütörtökön megtudjuk, hogy kivel játszunk a Challenge Kupa következő körében, jövő kedden, december 9-én 17 órától pedig a másodosztályú Kolozsvári U otthonában kell kiharcolnunk a Román Kupában a továbbjutást – ha sikerül, a legjobb négybe jutásért megint a Vaslui-jal csapunk össze.

szkcavaslui3A jó kezdés, illetve az őszi bizonytalankodás után az év végére megint nagyon jó lett az SzKC játéka – a táblázatot jövő hétig biztosan vezeti, de arra is van esélye, hogy a telet az élen töltse.

Férfi Nemzeti Liga, 14. forduló

SZÉKELYUDVARHELYI KC–VASLUI HC 29–26 (14–14)

SZKC: Szabó – Onyejekwe 2, Sztojlov, Kuzmanoszki 9, Sipos 3, Majnov 4, Mihalcea 9 (1). Csere: Tevzadze (kapus) – Tálas, Ramba 2, Ferenczi, Orbán Levente. Edző: Vlad Caba.

VASLUI: Pralea – Gabriel Bujor 12, Stan 3, Sebastian Bujor, Hagiu 4, Roșu 1, Soare 5 (2). Csere: Marocico, Pleșca (kapusok) – Sabin Ignat, Marius Ignat, Barac 1, Tutu, Sandu Iacob. Edző: Leonard Bibirig.

Az eredmény alakulása: 4. perc: 0–1, 10. p.: 3–3, 19. p.: 8–9, 27. p.: 12–13, 38. p.: 17–16, 43. p.: 19–20, 51. p.: 23–23, 55. p.: 25–24

Kiállítások: 10, ill. 12 perc

Hétméteresek: 1/1 ill. 5/2

MESTERMÉRLEG

Vlad Caba: – Magas szintű játékot mutatott a Vaslui, bebizonyította, hogy akár dobogós helyen is lehetne. Nagyon fontos ez a mai nap a városnak, hiszen vezetjük a bajnokságot pillanatnyilag. Köszönet a közönségnek a nagyszerű hangulatért, a játék nagyon kiegyensúlyozott volt. Januárban remélhetőleg ugyanilyen szinten folytatjuk. A Román Kupában is van célkitűzésünk, holnap megtudjuk a következő ellenfelünket a Challenge Kupában, de ezen a mai estén csak örülni fogunk.

Leonard Bibirig: – Nem látszott a különbség a két csapat mostani helyezése között, nagyon kiegyensúlyozott volt mindkét félidő. A második játékrész végén kis különbségek döntöttek a hazaiak javára. Nekünk a következő fordulóban mindenképpen győznünk kell.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."