Sport » Kézilabda

Nyolcgólos előnyt herdált el az SzKC

Egy megnyert meccset szinte kiengedett a kezéből a csapat, a végjáték rég nem látott izgalmakat hozott.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

szkccsm2
Fotók: Csedő Attila, Sinka-Király Levente
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2015. március 05., 23:15
0 hozzászólás. 

Néhány szurkolója is elkísérte a bukaresti csapatot a meccsre, a feketébe öltözött drukkerek a "Románia! Románia!" kiáltással hergelték a kedélyeket, de hamar elnyomták a hangjukat a Székely Medvék szurkolói, a Szabó Dénes edző emlékére tartott gyászszünet, a székely himnusz, majd az SzKC lendülete. Kitűnően kezdte ugyanis a meccset a csíkos mezes hazai gárda, egyre-másra dobták a gólokat Majnovék, Tevzadze is jó formában védett.

szkc csmb4a

Nem tudtuk leszakítani mégsem őket, mert a sokat cserélő bukaresti csapat is rendre talált egy-egy fontos gólt. Azonban látványos játékkal szét tudtuk zilálni a védelmüket, pihenőre ötgólos előnnyel mehettünk.

Fordulás után sokat hibáztak a vendégek, sorozatban három gólt dobtunk ellentámadásban Kuzmanoski és Ramba révén, Rudic idegesen kért időt.

Ami ezután jött, arra azonban nem számítottunk az eddigieket látva. A CSM nagyon okosan és agresszíven védekezve blokkolta a támadásainkat és fokozatosan felzárkózott, Constantinescu ellenállhatatlan volt a jobbszélen, szórta a gólokat, a közönségben is egyre jobban gyűlt a feszültség.

szkccsm3

Öt perccel a vége előtt az egyenlítés is összejött, sőt a vezetést is átvehették volna úgy, hogy emberhátrányba is kerültünk, Szabó szerencsére többször is résen volt, Majnov és Kuzmanoski nagyon fontos gólokat szereztek átlövésből, de Rusia fölé dobott egy ziccert. Az utolsó percekben már talpon voltak a nézők az izgalomtól, időkérés után Szabó kivédett egy lövést, majd eljátszadoztunk a labdával az utolsó másodpercekben – egy góllal, hatalmas előnyvesztés és izgalmak után megnyertük a meccset!

Minden jó, ha a vége jó, maradt a táblázat élén az SzKC, de akár ki is kaphatta volna ezt a találkozót, ha nem koncentrál eléggé és edzőnk nem taktikázik nagyon jól az utolsó percekben. Lesznek még ilyen meccseink ebben a bajnokságban, ami a legizgalmasabb évek óta, nemcsak számunkra.

Kézilabda Férfi Nemzeti Liga, 21. forduló

SZÉKELYUDVARHELYI KC–BUKARESTI CSM 27–26 (15–10)

Sportcsarnok, 1200 néző, vezették: Claudiu Gorina és Florin Melencu (Krajova)

SZKC: Tevzadze – Onyejekwe 3, Rusia 4, Ramba 4, Majnov 5 (2), Mihalcea 3 (1), Sipos 3. Csere: Szabó (kapus), Kuzmanoski 5, Ferenczi, Szász, Komporály, Stoilov, Orbán Levente. Edző: Vlad Caba.

CSM: Blajevic – Negru, Weiterbrandt, Marijanac 1, Șomlea 2, Kostadinovic, Novanc 3. Csere: Iancu (kapus), Stamate, Stavrositu 6 (4), Ungureanu 1, Pătru, Milosevic 4, Constantinescu 7, Rotaru. Edző: Rudic Bozo. Másodedző: Mihăilă Ovidiu.

Az eredmény alakulása: 4. perc: 4–1, 15. p.: 8–4, 25. p.: 12–8, 34. p.: 18–10, 43. p.: 20–17, 49. p.: 22–20, 55. p.: 24–24,

Kiállítások: 6, ill. 8 perc

Hétméteresek: 5/3 ill. 5/4

Mestermérleg

Mihăilă Ovidiu, CSM: – Két ellentétes félidő volt, de változtattunk a védekezési rendszeren és visszajöttünk a meccsbe. Nyerhettünk volna, vagy döntetlen is lehetett volna, a végjátékban dőlt el a mérkőzés. De nagyon szép meccs volt, az emberek elégedetten távozhattak. Nehéz most még a helyezésekről beszélni, mert egy vesztett meccsel is 2-3 helyet lehet lecsúszni.

Vlad Caba, SzKC: – A nyolcgólos előny nem volt reális a két csapat között, de kiegyenlítődtek az erőviszonyok utána. Az utolsó húsz perc mutatta meg, hogy mennyire egyforma játékereje van a két csapatnak. A végén a tapasztalat, illetve a teremben a hangulat adta meg a pluszt. Számunkra egyre nehezebb mérkőzések jönnek, de a lényeg, hogy megőriztük vezető helyünket a táblázaton. Most a pihenés nagyon fontos lesz számunkra.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."